Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Amarins

Boekrecensie In het wilde weg – K.A. Tucker

In het wilde weg - K.A. Tucker

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie In het wilde weg – K.A. TuckerIn het wilde weg door K.A. Tucker
Vertaler: Kirsten Groen
Serie: Wild #1
Verschenen: 22 december 2023 bij April Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 453
Genre: New Adult, Romantiek
Rating: 5 Stars | Spicy: two-half-flames
Goodreads

In de wildernis gaat haar hart sneller kloppen.

Calla Fletcher was twee jaar toen haar moeder haar meenam weg uit de wildernis van Alaska, en daarmee weg van haar vader. Op haar zesentwintigste is het drukke leven in Toronto het enige wat ze kent. Daar komt verandering in als haar vader haar laat weten dat zijn dagen geteld zijn. Calla vertrekt naar Alaska met het plan alles te halen uit de tijd die haar nog met haar vader gegund is.

Waar ze niet op rekent, is Jonah – de stille, mysterieuze en trotse piloot van het chartervliegtuigbedrijf van haar vader. Hij is een Alaska-man tot op het bot en hij vindt Calla maar een verwend stadsmeisje dat niks te zoeken heeft in de wildernis. Zij is vastbesloten zijn ongelijk te bewijzen, en langzaam maar zeker krijgt ze gevoelens voor Jonah. Maar Calla is niet van plan in Alaska te blijven en Jonah zal er nooit weggaan. Ze moet niet dezelfde fout maken als haar ouders. De vraag is alleen: heeft ze nog een keus?

Aandacht

Er zijn van die boeken die meteen je aandacht trekken, In het wilde weg van K.A. Tucker was zo’n boek. De korte flaptekst triggerde me meteen. Daarnaast heeft uitgeverij April Books mijn hart gestolen met alle moois wat ze uitbrengen. Dus toen ik het boek als Review teamlid mocht lezen sprong ik een gat in de lucht!

In het wilde weg - K.A. Tucker

In het wilde weg

Calla Fletcher was twee jaar toen haar moeder haar meenam, weg uit de wildernis van Alaska. En daarmee ook weg van haar vader. Ze woont nu in Toronto en leidt daar een heerlijk druk leven. Als ze een telefoontje krijgt dat haar vader ziek is en niet lang meer te leven heeft, besluit ze af te reizen naar Alaska en haar vader op te zoeken. Waar ze niet op had gerekend was de ontmoeting met de stille en mysterieuze piloot, die in dienst is haar vaders bedrijf. Jonah vindt Calla maar een verwend nest uit de stad en ziet niet in wat ze te zoeken heeft in de wildernis van Alaska. Al gauw krijgen de twee gevoelens voor elkaar. Maar Calla zal nooit in Alaska blijven en Jonah zal nooit weggaan uit Alaska. Calla weet ook dat ze niet dezelfde fout moet maken als haar ouders in het verleden.

Het verhaal

Wat een geweldig verhaal heeft Tucker met In het wilde weg geschreven. Het verhaal verloopt hier en daar langzaam maar dat is helemaal passend en nergens vervelend. De schrijfstijl is er één met veel oog voor detail. De gebeurtenissen en de omgeving worden op en top uitgewerkt. Je voelt je als lezer helemaal thuis in Alaska en waant je in de prachtige ruige natuur en bij de geweldige bewoners. Het verhaal kent veel thema’s die ook allemaal prachtig uitgewerkt zijn. Denk hierbij aan rouw, verdriet, spijt, gemis, familiebanden, scheiding, dood maar vooral ook vriendschap, liefde en vertrouwen! Een geweldig staaltje schrijfwerk waarbij je gewoon niet kunt stoppen en hierdoor is het boek veel te snel uit.

In het wilde weg - K.A. Tucker

Personages

De personages in In het wilde weg zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt. Vooral Calla en Jonah, hoofdpersonages van het verhaal zijn erg mooi neergezet. Calla maakt een prachtige groei door. Ze groeit van een wat onzeker meisje uit tot een jonge vrouw die weet wat ze wil en keuzes kan maken. Maar ook Jonah groeit. Waar hij oogt als de die ruige woeste piloot die stroef is in de omgang, leert hij langzaamaan de liefde weer kennen en wordt hij steeds geliefder. Ook alle overige personages, zoals de vader van Calla en verdere familieleden en vrienden zijn prachtig neergezet. Ieder heeft zijn eigen belangrijke rol in het verhaal. Stuk voor stuk sluit je ze in je hart en zou je ze zo in real life eens tegen willen komen!

Conclusie

Tucker heeft met In het wilde weg een geweldige boek afgegeven. Een topper in het romance genre en een boek dat niemand onberoerd zal laten. Het is een rollercoaster vol emoties en gevoelens. Maar het is vooral een verhaal met een hele mooie diepgang en een prachtige boodschap. Hoe die boodschap luidt moet je zelf gaan ontdekken. Ik garandeer je dat je niet teleurgesteld raakt, maar pas op, als je begint kun je alleen maar doorlezen tot het uit is! Ik heb ontzettend genoten en kan niks anders dan dit verhaal belonen met vijf sterren.

Komt dit geweldige verhaal ook op jouw verlanglijst?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 159 keer gelezen


Geef een reactie