Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Ruby

Boekrecensie | Susan Mallery – Een zonnige toekomst

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Susan Mallery – Een zonnige toekomstEen zonnige toekomst door Susan Mallery
Vertaler: Sonja van Toorn
Verschenen: 22 augustus 2023 bij Harlequin
Format: Paperback, aantal pagina's: 337
Genre: Roman
Rating: 4 Stars | Goodreads

Soms komt een uitnodiging op precies het juiste moment!

Na jarenlang al haar energie in haar gezin te hebben gestopt, is het tijd dat Robyn Caldwell aan zichzelf gaat denken. Een hele uitdaging, met een dochter die de meest veeleisende bruid ooit blijkt te zijn, een zoon die geen vervolgopleiding wil doen, een beste vriendin die afstevent op een huwelijkscrisis en een ex-man die een monumentale fout dreigt te maken. Alles lijkt weer op haar bordje terecht te komen, en dat moet maar eens afgelopen zijn. Dus als haar oudtante, Lillian, haar uitnodigt om de zomer in Santa Barbara door te brengen, stapt ze direct op het vliegtuig.

Het blijkt moeilijk weglopen als je de spil bent van de familie, want een voor een komt iedereen die Robyn heeft achtergelaten haar achterna. Toch voelen alle familieperikelen een stuk minder zwaar aan in het zonovergoten landhuis van de eigenzinnige Lillian. Wanneer Robyn zich zelfs weer op het liefdespad durft te begeven met de knappe Mason Bishop, gaat ze voorzichtig geloven dat er voor haar een zonnige toekomst is weggelegd - zolang ze maar op zichzelf vertrouwt!

Verkocht

Toen ik de voorkant van Een zonnige toekomst zag was ik verkocht! Zon, zee en strand! Helemaal mijn ding. Bovendien zijn de kleuren lekker vrolijk zoals de groene zee en het felroze lettertype. Ik wordt daar heel erg blij van. Ik kon dan ook niet wachten om te beginnen in dit boek.

Een zonnige toekomst - Susan Mallery

Een zonnige toekomst

Robyn Caldwell is al een paar jaar gescheiden en heeft na de scheiding het huis mogen houden. Echter, met als voorwaarde dat, zodra zoonlief achttien jaar wordt, ze zelf de hypotheek moet gaan betalen. Nu is het zover. Het is tijd om een aantal beslissingen te nemen en financieel verstandig te zijn. Haar dochter is veranderd in een veeleisende en egoïstische bruid en haar zoon lijkt maar geen vervolgopleiding te willen doen. Nu ze allebei het huis uit zijn wordt het tijd om een rustig een plan te bedenken. Dus zodra haar oudtante Robyn uitnodigt om een tijdje te komen logeren, is dat precies wat ze nodig heeft. Een bizar landhuis, een liefhebbende tante, aan zee, aan de andere kant van het land… Het lijkt ideaal maar toch komen de problemen één voor één haar kant op. En de knappe Mason Bishop die ook in het huis blijkt te wonen lijkt alles makkelijker te maken voor Een zonnige toekomst, of toch niet?

Trage start

Een zonnige toekomst begint een beetje traag met het voorstellen van de verschillende hoofdpersonen. Hoofdpersoon Robyn, haar dochter Harlow en zoon Austin, en uiteraard de oorzaak van een hoop drama, ex-man Cord. Helaas is Robyn heel tam in haar reacties. Gelukkig komt daar na vijftig bladzijden verandering in en gaat het verhaal in sneltreinvaart verder. Zeker wanneer Robyn aan de andere kant van het land zit en de problemen doorsudderen en tot een kookpunt komen wanneer zij is vertrokken. Heerlijk om te lezen!

Een zonnige toekomst - Susan Mallery

Familie perikelen

De dochter van Robyn, Harlow, is bepaald een egocentrische bruid en te financieel naïef om te denken dat het prima is om een halve hypotheek neer te leggen voor een bruiloft. Haar broer Austin is het familielid die weldoordacht te werk gaat en liever meer tijd neemt om alles door te denken en te bespreken, dan om impulsief een beslissing te nemen. Robyn zit tussen haar twee kinderen in en wil voor allebei het beste, maar daar luisteren ze niet altijd naar. Als dan ook nog haar ex een uiterst onverstandige relatie aangaat is het einde zoek.

Conclusie

Mijn verwachting van zon, zee en strand is helemaal uitgekomen met een Een zonnige toekomst, dat zich afwisselend in Californië en Florida afspeelt. Florida is niet voor niks de ‘Sunshine State’ en Californië de ‘Golden State’. Wel wilde ik Harlow door elkaar schudden omdat ze zo raar deed en zich niet zo verwend moet gedragen. En Robyn mocht echt wel pittiger worden. Gelukkig – het blijft natuurlijk feelgood – komt dit uiteindelijk wel goed. Terwijl ik dit boek las dacht ik de hele tijd: ‘Oh, doe mij ook maar een gek huis met uitzicht op zee.’

Wie wil er ook aan zee wonen?Deze post is al 110 keer gelezen


Geef een reactie