Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Ruby

Hoe ik mijn eigen moord oploste – Kristen Perrin

Kristen Perrin - Hoe ik mijn eigen moord oploste

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Hoe ik mijn eigen moord oploste – Kristen PerrinHoe ik mijn eigen moord oploste door Kristen Perrin
Vertaler: Waldemar Noe
Serie: Castle Knoll Files #1
Verschenen: 29 februari 2024 bij Boekerij
Format: Paperback, aantal pagina's: 320
Genre: Cosy crime, Detective
Rating: 5 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Engeland, 1965. In het stadje Castle Knoll voorspelt een waarzegster het lot van de dan zeventienjarige Frances Adams: haar sterfdag zal niet vredig zijn en ze zal worden vermoord door iemand die ze kent. Zo begint voor Frances een leven vol wanhopige pogingen om haar moord te kunnen voorkomen.

Niemand nam deze voorspelling ooit serieus – decennialang niet – totdat Frances vermoord wordt aangetroffen in haar woonkamer. Bij de zoektocht naar de moordenaar komt het goed van pas dat Frances haar rol als dorpsbemoeial serieus nam: met het verzamelen van roddels en geheimen over iedereen die ze ontmoette probeerde ze haar leven veilig te stellen ingeval de moordenaar ertussen zat. Met het materiaal in haar bibliotheek zou de juiste speurder de moordenaar zo kunnen vinden – als die eerst haar ongelooflijk ingewikkelde archiefsysteem had kunnen doorgronden.

Frances' achternicht Annie wordt gedwongen deel te nemen aan de laatste grote wraakactie van haar oudtante. Frances heeft in haar testament opgenomen dat de persoon die haar moord oplost miljoenen erft. Kan Annie het mysterie ontrafelen en gerechtigheid vinden voor haar oudtante of zal het opgraven van het verleden haar juist in het vizier van de moordenaar brengen?

Als je weet hoe je dood gaat

Alleen al de titel van Hoe ik mijn eigen moord oploste sprak mij direct aan. Want, hoeveel mensen weten nou van te voren dat ze vermoord worden? Het mooie landhuis, de vrouw die met een pistool naar het huis toe loopt en de mooie diepe kleur blauw van de kaft; ik was verkocht! Het vermoeden dat je voor waar aanneemt dat je vermoord wordt en daardoor je hele leven lang aanwijzingen verzameld is een intrigerend idee en voor mij genoeg om in dit boek te duiken.

Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin 2

Hoe ik mijn eigen moord oploste

Sinds een voorspelling van een waarzegster in 1965 doet Frances er alles aan om haar moord te voorkomen. Niet dat iemand, behalve Frances, de lugubere voorspelling serieus neemt. Frances ontpopt zich als een dorpsbemoeial die haar hele leven lang alle roddels van iedereen opschrijft. Sommige zijn onschuldig, maar er zitten ook echte misdrijven tussen. Haar bibliotheek bevat al het materiaal over iedereen in het dorp en over haar. Na de moord op Frances gaat Frances’ achternicht Annie op zoek naar de moordenaar. Degene die de moord oplost erft miljoenen. Gaat dit haar lukken of vindt de moordenaar haar?

Dagboek

Er zitten flashbacks in Hoe ik mijn eigen moord oploste via het dagboek van Frances. Het neemt je mee naar 1966. Naar de tijd van de voorspelling en alle gebeurtenissen die daarna plaatsvinden. Natuurlijk heeft dit toegevoegde waarde voor het verhaal om het perspectief van Frances te lezen. Hoe zij bepaalde dingen heeft beleeft en wat haar gevoel daarbij was. Maar ook is het leuk om te lezen hoe de jeugd toen met elkaar omging.

Kristen Perrin - Hoe ik mijn eigen moord oploste

De spanning bouwt op

De rest van Hoe ik mijn eigen moord oploste lees je vanuit het perspectief van Annie. Omdat het in de huidige tijd afspeelt heeft Kristen Perrin weinig nodig om snel sympathie voor Annie op te wekken. Je wilt dat Annie de moord oplost, alle andere mogelijkheden zijn verschrikkelijk! Kristen schrijft vlot en het verhaal bouwt langzaam in spanning op tot de ontknoping tot je met het idee achterblijft: ‘dit had ik door moeten hebben’.

Eindoordeel

Met Hoe ik mijn eigen moord oploste heeft Kristen Perrin een echte whodunnit geschreven. Ik had geen idee wie de moord op Frances had gepleegd en net toen ik dacht, ‘Goh, daar is wat mee, even nadenken’, werd het boek zo spannen dat ik het niet meer kon wegleggen! Houd je van de boeken van Richard Osman en Agatha Christie, dan is dit een boek voor jou!

Wie heeft er een speurneus in zich om een moord op te lossen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 104 keer gelezen


Geef een reactie