Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Happily Ever After – Kiera Cass

Happily Ever After - Kiera Cass
Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | Happily Ever After – Kiera CassHappily Ever After door Kiera Cass
Serie: The Selection Series #0.4, #0.5, #2.5, #2.6
Verschenen: 1 oktober 2015 bij HarperCollins Publishers
Format: Paperback, aantal pagina's: 387
Genre: Dystopia, Romantiek, Young Adult
Lees ook: The Selection, The Elite, The One, The Selection Stories: The Prince & The Guard, The Heir, De Kroon, The Betrothed
Rating: 4 Stars | Goodreads

America's story wasn't the only one with a happy ending...

Before Amberly came to the palace...
She was a Four in love with a One.

Before Maxon met the girl of his dreams...
He was the boy of someone else's.

Before Aspen opened his heart to someone new...
He was determined to fight for his first love.

And before Marlee could fall for a prince...
She was swept off her feest by a guard

Four stories to fall in love with! Plus: Exclusive scenes, lush illustrations, bonus epilogue to The One and more!

Een toevoeging

Als fan van de Selectie serie van Kiera Cass was dit natuurlijk een exemplaar dat ik niet over kon slaan. Laat ik je eerst nog wat vertellen over hoe de serie eruit zou zien. Je had natuurlijk The Selection, The Elite en The One. Tussendoor kwam The Prince & The Guard uit, twee gebundelde novelles. Het plan was om nog twee novelles uit te geven in een bundel: The Queen & The Favorite. Ik had het boek zelfs al als pre-order besteld. Toen besloten ze om die niet meer uit te geven en in plaats daarvan een bundel te maken met daarin alle vier novelles en nog wat extra’s.

Ik baalde, want ik had twee van die novelles immers al als losse bundel. Toch ben ik niet enorm treurig want Happily Ever After is echt een geweldige toevoeging op de serie! Gezien ik The Prince & The Guard al gerecenseerd heb en er niks aan die novelles is veranderd zal ik daar niet op ingaan in deze recensie. In tegenstelling tot andere recensies ga ik niet in op schrijfstijl of iets dergelijks, want dat heb ik in alle recensies van deze boekenserie al vaak genoeg verteld.

Ik heb hierboven al een waarschuwing staan maar geef het voor de zekerheid nog even een keer aan: deze recensie bevat spoilers als je The Selection, The Elite en The One nog niet hebt gelezen.

Kiera Cass - Happily Ever After - Illustration

The Queen

Stiekem deed het verhaal van Queen Amberly mij een beetje denken aan het verhaal van America. Aan de ene kant absoluut niet gezien Amberly echt heel graag meedeed aan de selectie terwijl America dit juist absoluut niet had. Maar aan de andere kant heeft Amberly eenzelfde soort connectie met haar familie en wat gelijke karaktertrekjes. We lezen meer over onderdelen die al wel kort in de boeken zijn genoemd, maar daar niet uitgeschreven zijn en dat vond ik erg interessant. Ik heb enorm genoten van het verhaal van Amberly en het was ook interessant om te zien hoe toekomstig koning Clarkson langzaam de man begon te worden die hij later was, maar ook een hele andere kant van hem te zien.

The Favourite

Het verhaal van Marlee was erg mooi om te lezen, ook al waren de gebeurtenissen misschien wat minder mooi. We weten immers nog wel wat er gebeurde toen ze betrapt werd met Carter. Dit keer zien we het vanuit haar ogen en lezen we waar America pas later achter kwam: dat Maxon hun hielp. Ook zien we door middel van flashbacks hoe het allemaal begon. Al moet ik wel zeggen dat het een beetje van de hak op de tak leek te gaan; je kreeg niet duidelijk de ontwikkeling van hun liefde te zien. Het lijkt er gewoon opeens te zijn. De rest van het verhaal vind ik wel erg mooi om te lezen.

Scenes from Celeste

Ah Celeste! De dame aan wie ik een gruwelijke hekel had en in The One van ben gaan houden. Ook in deze bonusscènes groeide mijn affectie voor dit personage, je ziet namelijk echt hoe ze tot het besef komt dat zij niet degene is met wie Maxon moet eindigen. Toch las ik het met een dubbel gevoel gezien we allemaal weten hoe het afloopt met Celeste, maar ik ben blij dat deze scènes erin zitten.

Kiera Cass - Happily Ever After - Illustration

The Maid

Dankzij deze bonuscontent leerden we Lucy en haar opstartende relatie met Aspen wat beter kennen. Dit vond ik erg leuk om te lezen. Het ging om een scène in de tijd dat America tussentijds naar huis is geweest, maar ik kon mij niet meer helemaal helder voor de geest krijgen hoe zij zich in America’s ogen gedroeg toen, of wat in deze scène gebeurde opviel. Al begint het nu ik het boek uit heb langzaam weer te dagen en ik denk dat we dit inderdaad wel mee hebben gekregen toen via gesprekken van Aspen met America. Maar ik vond het hoe dan ook interessant om te zien hoe het ging tussen Lucy en Aspen, al was het misschien een klein tikje te saai.

After The One

Dit was een epiloog van The One dat ook al eerder is verschenen op de website van Kiera Cass. Ik vond het erg mooi om een klein stukje vooruit in de tijd te gaan en deze verjaardag van America als een soort inleiding te zien voor The Heir – waar het ongetwijfeld voor bedoeld was. Het was heerlijk om weer even een stukje vanuit America’s oogpunt te lezen en te zien hoe gelukkig ze is als vrouw van Maxon. En die kleine verrassing op het einde is natuurlijk extra leuk. Natuurlijk heb je het meteen door, maar dat maakt het niet minder leuk.

Where are They Now

Hoewel ik van sommigen echt niet meer wist wie ze ook alweer waren vond ik het wel leuk om te lezen over de ex-selectie dames. Sommigen hadden een toekomst die ik origineel gevonden vond, anderen ook weer niet. Van degenen die ik mij nog duidelijk herinnerde wie het waren was het leuk om te lezen hoe hun leven verder is gegaan, maar ik had het niet gemist als het er niet in had gezeten.

Kiera Cass - Happily Ever After - Illustration

Illustraties

En dan kom ik eindelijk bij de illustraties, want WAUW! De illustraties zijn beeldschoon! Bij elke novelle was aan het begin een plaatje die paste bij de novelle in kwestie en ook tussen de hoofdstukken door vind je bijpassende tekeningen. Ze zijn werkelijk waar zo prachtig en zo goed gedaan. Ze passen perfect bij de diverse novelles en de illustrator heeft de personages echt goed weten te verbeelden. Het is dat ik het een boek niet aan zou doen, maar ik zou de illustraties eruit willen scheuren en ophangen zodat ik er continu naar kan kijken. Het liefst zou ik één in het specifiek zelfs als groot schilderij willen ophangen. Alleen al voor de illustraties zou je dit boek moeten kopen.

Conclusie

Deze bundel las ik in een dag uit. Happily Ever After is zeker een toevoeging voor de fans van de Selectie serie. De novelles zijn leuke extraatjes om een aantal scènes opnieuw te beleven vanuit een ander perspectief, of juist meer te ontdekken in de niet eerder beschreven scènes. Ook de andere bonuscontent is fantastisch om te lezen en geeft de serie net weer even een extra dimensie. Bij sommige scènes werd ik zelfs weer even emotioneel en ik besefte hoeveel ik deze serie ga missen als het is afgelopen. Maar wat ik toch echt de mooiste toevoeging vind zijn de illustraties die fantastisch bij het verhaal passen. Ik zou ze willen vergroten en ophangen als schilderijen, zo mooi zijn ze! Happily Ever After is een must-have voor iedere Selectie fan!

Wil je het boek in het Nederlands lezen, dan kan dat in een bepaalde mate. Het boek The Queen & The Favorite was namelijk al aangekocht voordat de buitenlandse uitgeverij besloot deze niet meer uit te geven, dus in het Nederlands heb je wel De Koningin en De Favoriet, maar niet de bonuscontent en illustraties (De Prins en De Lijfwacht was eerder al uitgegeven). Edit: Happily Ever After is sinds 8 februari 2017 verkrijgbaar in het Nederlands als Lang & Gelukkig met alle vier verhalen én alle bonuscontent!

Happily Ever After is verkrijgbaar als paperback en hardcover

Deze post is al 3316 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Boekrecensie | Happily Ever After – Kiera Cass

  1. Ik ben ook een groot fan van De Selectie-serie, maar dit bonusmateriaal moet ik dus nog eens lezen. Ik wist niet dat het in Amerika en Nederland van elkaar zou verschillen: jammer is dat! Hoewel ik sowieso benieuwd ben naar het verhaal van Marlee & Amberly.

    • Het is absoluut een grote must-have voor de echte fans! 😀
      Blijft inderdaad jammer dat er nu een verschil zit tussen de Amerikaanse versie en de Nederlandse versie, maar de Amerikaanse uitgeverij veranderde op het laatste moment nog van gedachten en maakte dus Happily Ever After in plaats van de The Queen & The Favorite.