Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Wees Lucie – Astrid Boonstoppel

Wees Lucie - Astrid Boonstoppel

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Wees Lucie – Astrid BoonstoppelWees Lucie door Astrid Boonstoppel
Serie: Blossom Books Shorties #3
Verschenen: 3 oktober 2022 bij Blossom Books
Format: Hardcover, aantal pagina's: 129
Genre: Contemporary, Young Adult
Lees ook: Dit is hoe het ging, De Academie
Rating: 5 Stars | Goodreads

‘Ik denk dat mijn moeder een affaire heeft,’ zei ik.

Jo schudde haar hoofd. ‘Het is geen affaire als je geen partner hebt.’

‘Een minnaar dan,’ zei ik. ‘Ik denk dat mijn moeder een minnaar heeft.’

Lucie en haar moeder Hedwig woonden in bruisende grote steden, in piepkleine dorpjes en zo ongeveer alles daartussenin. En nu kan Lucie ook Cressville aan dat veel te lange rijtje toevoegen. Wie haar vader is, weet Lucie niet en dat kan haar ook weinig schelen. Ze heeft haar moeder en dat is genoeg.

Maar deze keer is alles anders. In Cressville ontmoet ze Jo, Fraser en Takeo, bij wie ze zich al gauw thuis voelt. Tegelijkertijd lijkt haar moeder iets voor Lucie achter te houden – en dat is niets voor haar. Wat is er met Hedwig aan de hand? En wat probeert ze te verbergen?

Blossom Books Shorties

Speciaal voor middelbare scholieren die graag willen lezen, maar schrikken van een dik boek brengt uitgeverij Blossom Books de zogenaamde Blossom Book Shorties uit. Korte toegankelijk geschreven novelles. Dat de boeken daarnaast ook leuk zijn voor volwassenen bewijst Astrid Boonstoppel met Wees Lucie.

Wees Lucie - Astrid Boonstoppel

Wees Lucie

Wees Lucie is een kort verhaal geschreven vanuit het perspectief van Lucie. Het verhaal is op een bijzondere manier geschreven. Lucie vertelt namelijk een verhaal aan haar moeder, en als lezer ben je getuige van deze vertelling. Maar waarom vertelt ze dit verhaal? Wat ligt eraan aan de grondslag? Het begint in elk geval vlak na hun verhuizing naar Cressville. Eén van vele verhuizingen, maar dit keer verloopt alles anders dan anders. En dat heeft van alles te maken met haar moeder. Maar wat?

Zo compleet

Het is bijzonder om te zien hoe Astrid Boonstoppel in een boek van slechts 129 pagina’s zo’n compleet verhaal mét diepgang neer te zetten. Juist omdat Wees Lucie zo kort is, is elke scène van betekenis. Het verhaal krijgt geen kans om in te kakken en is van begin tot eind boeiend.

Wees Lucie - Astrid Boonstoppel

Bijzondere manier van vertellen

Dat ze Wees Lucie heeft geschreven alsof Lucie een verhaal vertelt aan haar moeder, maakt dat je je enerzijds meer betrokken voelt bij Lucie, en anderzijds wekt het veel nieuwsgierigheid op. Want wat voor geheim houdt haar moeder voor haar achter? Hoewel ik het vermoeden met betrekking tot het geheim al vrij snel had, durfde ik niet met zekerheid te zeggen of ik het goed had. Astrid bouwt dit mooi op, en het verhaal eromheen is eveneens prachtig.

Eindoordeel

Wees Lucie is een prachtig geschreven kort verhaal over vriendschap, liefde en verlies dat ik absoluut aanraad. Niet alleen aan middelbare scholieren, maar aan iedereen die een goede contemporary weet te waarderen. Zelfs met dit korte aantal pagina’s weet de schrijfster diepgang te creëren. Het verhaal weet binnen te komen en misschien heb ik zelfs wel even een traantje gelaten. Zo zie je maar dat een goed boek echt niet dik hoeft te zijn. Dit is een boek dat ik op de middelbare school veel liever had gelezen, dan de boeken van de lijst die ik op mijn zestiende voorgeschoteld kreeg. Chapeau Astrid!

Wat is jouw favoriete korte boek?Deze post is al 1368 keer gelezen


Geef een reactie