Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Madelon

Boekrecensie | Zoals sneeuw valt – Erin Doom

Zoals sneeuw valt - Erin Doom

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Zoals sneeuw valt – Erin DoomZoals sneeuw valt door Erin Doom
Verschenen: 28 maart 2024 bij A.W. Bruna Uitgevers
Format: Hardcover, aantal pagina's: 490
Genre: Contemporary, Young Adult
Rating: 3 Stars | Goodreads

Ivy is opgegroeid te midden van de bevroren meren en ongerepte bossen, omringd door de sneeuw waar ze zo van houdt. Na een groot verlies moet ze naar Californië verhuizen, maar ze kan aan niets anders denken dan wat ze achterliet. De enige familie die Ivy nu nog heeft is haar peetvader John. Maar zijn zoon, Mason, is niet langer het schattige jongetje van wie ze als kind foto’s zag. Hij is inmiddels volwassen en heeft de priemende ogen van een wild dier. De eerste keer dat hij naar haar lacht – dreigend, zijn perfecte lippen opgetrokken – weet ze dat met hem samenleven niet makkelijk gaat worden. Jason wil haar niet in zijn huis en doet er niets aan om dit te verbergen.

Terwijl Ivy probeert haar hoofd boven de woeste golven van haar nieuwe leven aan de oceaan te houden, blijven Canada’s ijzige mysteries haar achtervolgen. Ook al doet ze er alles aan om haar hart, wit als sneeuw, nog een keer te laten bloeien en zo de winterse kou te overwinnen.

Aantrekkingskracht

Toen ik voor het eerst over Zoals sneeuw valt van Erin Doom hoorde, had het een soort aantrekkingskracht die ik moeilijk kan uitleggen. We noemen het ‘gevoel’. Het klonk als een mooi verhaal over een meisje dat zich staande probeert te houden en een liefde die gaat opbloeien en best wel schattig is. Dat wilde ik wel lezen!

Zoals sneeuw valt - Erin Doom

Zoals sneeuw valt

Zoals sneeuw valt van Erin Doom vertelt het verhaal van Ivy. Dochter van een briljante vader en een moeder die helaas al op jonge leeftijd is overleden. Maar als Ivy’s vader ook overlijdt, stort haar wereld in. Ze komt te wonen bij haar peetvader en zijn zoon, maar dat klikt op zijn zachtst gezegd niet. Daar komt ook nog bij dat er een geheim op de schouders van Ivy rust waardoor ze niet veilig is. Een boek met verschillende verhaallijnen die een denderend boek voorspellen.

Prachtig design

Mag ik beginnen met het uitspreken van mijn ontzettende waardering voor de vormgeving van dit boek! Toen ik de synopsis van dit boek las en hem wilde lezen, wist ik niet dat het boek deze vormgeving zou hebben. Maar wat is dit prachtig gedaan. Het design past helemaal bij elkaar, de ijskristallen op de paginaranden met de mooie zachte kleur in contrast met de witte tinten op de cover. Het maakt het plaatje compleet!

Zoals sneeuw valt - Erin Doom

Langdradig

Helaas kan schijn ook bedriegen, en dat is met Zoals sneeuw valt een beetje het geval. Ik moest me er een beetje doorheen worstelen. De eerste 300 (!!) pagina’s gebeurt er eigenlijk vrijwel niks. Het leven van Ivy kabbelt een beetje voort waarbij elke keer maar wordt herhaald dat ze graag alleen is, dat Mason haar niet mag, dat ze een beetje apart is. Elke. Keer. Weer. Er worden 2 of 3 keer kleine hints gedropt, waarbij ik dan dacht: nu komt het, nu krijgen we ontwikkeling. Maar nee, dan gebeurde het weer niet. Op pagina 300 begint er eindelijk spanning in te komen en vanaf dat moment was ik wel echt verslaafd. Het was spannend, er zat ontwikkeling in en er gebeurde van alles. Tot ongeveer 50 pagina’s voor het eind. Daar had het boek moeten stoppen. Maar toen kwamen er nog 50 moeizame bladzijden achteraan die eigenlijk weer meer van hetzelfde waren.

Potentie

Zoals Sneeuw Valt van Erin Doom krijgt van mij uiteindelijk het voordeel van de twijfel. Het middenstuk is super sterk geschreven en de uiteindelijke ontwikkeling die er in het gehele verhaal en de personages zit, is zeker wel mooi. Het was alleen beter geweest als de ontwikkeling eerder was gekomen en beter was verweven door het hele boek, in plaats van samengepropt in 1/3e deel ervan. Vermakelijk als je houdt van wat meer ‘slow burning’ boeken, maar niet de allereerste aanrader uit mijn arsenaal.

Houd jij van boeken die wat langzamer ontwikkelen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 125 keer gelezen


Geef een reactie