Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mijn 6 Summer Reads

Mijn Summer Reads

Oké, officieel is het nog geen zomer – maar wel bijna! En qua gevoelstemperatuur en met die mooie zomerse dagen tussendoor lijkt het al wel bijna zomer en zit ik al af en toe in de tuin een boek te lezen. Ik ben zelfs al verband! Normaal gesproken maak ik geen TBR (to be read) lijstjes, maar voor de zomer maak ik een uitzondering. Deze zes boeken ga ik absoluut lezen voordat de zomer voorbij is. Mijn zes Summer Reads:

Ik jou ook - Marielle de VisscherIk jou ook – Mariëlle de Visscher

Verschenen: juni 2016
Aantal pagina’s: 318
Uitgeverij: Scelta Publishing
Genre: Chicklit
Verkrijgbaar als: paperback

Koop bij bol.com RR

Alles in Sofie’s leven lijkt op orde: lieve vrienden, een goede baan, een nieuw huisje en zelfs een perfecte inloopkast. Maar door alle verliefde stelletjes en gelukkige gezinnetjes om haar heen verlangt Sofie als last single girl steeds meer naar dat wat er in haar leven ontbreekt: iemand om dit alles mee te delen.

Het enige waarvan Sofie’s hart nu sneller gaat kloppen, is het te plegen telefoontje naar de verkoper van haar droomboekenkast.

Totdat ze deze verkoper ontmoet en haar hart nog veel meer te verduren krijgt.

Onbereikbaar - Rebecca YarrosOnbereikbaar – Rebecca Yarros

Verschenen: 21 juni 2016
Aantal pagina’s: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: New Adult
Verkrijgbaar als: paperback
Lees ook: Onverminderd – Rebecca Yarros

Koop bij bol.com RR

#22: Alle verantwoordelijkheden overboord gooien en naar het strand gaan.

Als Paisley had geweten welke gevolgen het tweeëntwintigste punt op haar bucketlist zou hebben, zou ze het dan hebben gedaan? Op het strand gaat er iets heel erg mis en daardoor ontmoet ze Jagger, en dat is dan weer heel erg niet mis. Behalve dan dat Paisley al een vriend heeft. En een hartaandoening.

Onbereikbaar is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijkertijd, een ijzersterke nieuwe New Adult van Rebecca Yarros.

Vallen - Jackie van LarenVallen – Jackie van Laren

Verschenen: juni 2016
Aantal pagina’s: 388
Uitgeverij: Boekerij
Genre: Roman
Verkrijgbaar als: paperback en e-book

Koop bij bol.com RR

De jonge journaliste Anne Miller werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige, kreukvrije Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje. Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok en kan wel wat extra aandacht gebruiken. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind. Maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar. De gevolgen zijn niet te overzien. Vallen is een roman over de verrassing van echte liefde, die er heel anders kan uitzien dan je ooit had verwacht…

Vertel me drie dingen - Julie BuxbaumVertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Verschenen: 31 mei 2016
Aantal pagina’s: 334
Uitgeverij: De Fontein
Genre: Young Adult
Verkrijgbaar als: paperback en e-book

Koop bij bol.com RR

Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.

Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.

Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

Hof van Doorns en Rozen coverHof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas

Verschenen: 22 februari 2016
Aantal pagina’s: 421
Uitgeverij: Best of YA
Genre: Young Adult
Verkrijgbaar als: paperback en e-book

Koop bij bol.com RR

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny HanAan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Verschenen: 4 april 2016
Aantal pagina’s: 318
Uitgeverij: Moon
Genre: Young Adult
Verkrijgbaar als: paperback en e-book

Koop bij bol.com RR

Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht… tegelijkertijd!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Welk boek ga jij absoluut lezen deze zomer?

Deze post is al 1999 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Mijn 6 Summer Reads

  1. Mariska

    Oeh.. Allemaal top, denk ik. Hof van doorns en rozen en vallen heb ik gelezen, vond ze beide heerlijk weglezen! De andere wil ik stiekem allemaal nog wel lezen!!

  2. Jaaa toffe lijst! Aan alle jongens heb ik al gelezen en vond ik echt fijn. Vallen, Vertel me drie dingen, Onbereikbaar en Hof van doorns en rozen wil ik nog heel graag lezen!

  3. Onbereikbaar staat ook sowieso op mijn wishlist, evenals Hof van Doorns en Rozen! Aan alle jongens heb ik al gelezen. Verder ken ik ze niet echt, haha.