Categorieën: Activiteiten, Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Even babbelen #3 | Eurovisiesongfestival 2024

Eurovisie songfestival 2024

Dag lieve lezers. Ik heb wel vaker dat ik gewoon even wil kletsen, maar niet specifiek in de vorm van een recensie. Dus bedacht ik de rubriek ‘Even babbelen‘. Deze rubriek zal ik erbij pakken wanneer ik gewoon even wil kletsen of iets wil vertellen. Tot nu toe is dat elk jaar op het moment dat het Eurovisie Songfestival er weer aan komt, met uitzondering van 2023. Vandaag klets ik dus met jullie over het Eurovisie Songfestival 2024.

Ferovision

Diegenen die mij al langer volgen, weten dat ik het Songfestival elk jaar kijk, en dat ik dan van huis uit heb meegekregen. Maar mijn broertje (hij blijft jonger, ook al is hij inmiddels langer) is een mega fan. Dit jaar origaniseert hij geen Ferovision, zoals hij dit zelf altijd noemt. Desalniettemin heeft hij mij wel weer gevraagd naar mijn top 10. Toch meer weten over Ferovision en mijn geschiedenis met het Eurovisie Songfestival? Lees dat artikel dan zeker ook even wanneer je interesse hier ligt.

Eurovisie songfestival 2024

37 liedjes

Vorig jaar was het natuurlijk geen verrassing dat Loreen ging winnen. Bijna had ik het gevoel dat het doorgestoken kaart was, want het was natuurlijk wel érg perfect dat het in 2024 precies 50 jaar geleden ABBA het Eurovisie Songfestival won met Waterloo…

Dit jaar heb ik tijdens het luisteren van alle liedjes van het Eurovisie Songfestival 2024 een andere strategie aangehouden. Via Spotify heeft mijn broertje weer een lijst gemaakt met alle liedjes. Hier ben ik doorheen gegaan, en alles dat ik wel oké vond klinken heb ik op mijn favorietenlijst gezet. Door mijn favorietenlijst er telkens bij te pakken, heb ik er gaandeweg steeds weer liedjes uitgeknikkerd. Net zolang tot ik nu alleen nog een lijst heb met liedjes die ik echt leuk vind om te beluisteren. En hieruit heb ik nu dus een top 10 gemaakt.

Uiteraard is dit alles op basis van de studioversie. Want hoe leuk een liedje ook kan zijn, ze moeten het straks wel live ten gehore brengen. En of de kwaliteit dan net zo goed is… tsjah, dat moeten we nog even afwachten.

Ferdinands verwachtingen

Natuurlijk heb ik mijn broertje ook dit jaar gevraagd naar zijn verwachtingen. Welk liedje van het Eurovisie Songfestival 2024 denkt hij dat bij mij op één staat, en welke liedjes ik leuk zal vinden? En komt dat overeen met het resultaat? Wat hij zei:

“Ik denk sowieso dat Duitsland en misschien zelfs Albanië en Tsjechië goed scoren? En ik hoop stiekem ook Zwitserland en Italië, maar dat zijn gambles. En ik verwacht het VK ook sowieso in je top tien.

Wat betreft Duitsland zit hij zeker goed. En zijn hoop voor Zwitserland is ook uitgekomen. En hoewel ik het liedje van Engeland leuk vind, had het bijna de top 10 niet gehaald dankzij de sterke inzendingen van andere landen.

Ferdinands eigen favoriet is overigens Marina Satti met Zari (Griekenland). Zoals je zal zien komt onze smaak – as usual – niet overeen haha, want ik heb dit liedje niet eens in mijn top 10.

Mijn top 10

Wat mijn uiteindelijke top 10 is geworden voor het Eurovisie Songfestival 2024? Uiteraard mag ik – in stijl met het festival – niet op Nederland stemmen. Klik op de link om het liedje te beluisteren op Youtube. Hier komt ie:

 1. The Code – Nemo (Zwitserland)
 2. Always on the Run – Isaak (Duitsland)
 3. Pedestal – Aiko (Tsjechië)
 4. Loop – Sarah Bonnici (Malta)
 5. Firefighter – Nutsa (Georgië)
 6. Sand – SABA (Denemarken)
 7. Hollow – Dons (Litouwen)
 8. Mon amour – Slimane (Frankrijk)
 9. Titan – Besa (Albanië)
 10. Fighter – Tali (Luxemburg)
 11. Dizzy – Olly Alexander (Engeland)

Hoewel ik dus niet op Nederland mag stemmen, zou ik het liedje zeker op de 1e of 2e plek gezet hebben. In eerste instantie vond ik het maar apart… Maar hoe vaker je het luistert, des te leuker Europapa wordt. En nu ben ik helemaal fan. Wat betreft mijn favorieten van de andere landen was het een close call tussen Zwitserland en Duitsland. Beiden zijn erg sterk en staan vaak op repeat in mijn playlist.

Welk liedje is jouw favoriet voor het Eurovisie Songfestival 2024?


Geef een reactie