Categorieën: Boeken, Tv-series / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Molboekje 2017 | Ben jij al klaar voor Wie is de Mol?

Molboekje 2017

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Molboekje 2017 | Ben jij al klaar voor Wie is de Mol?Molboekje 2017 door Art Rooijakkers, AVROTROS, IDTV, Saskia van Iperen
Verschenen: 15 november 2017 bij Gloriae Uitgeverij
Format: Hardcover, Genre: Non-fictie
Rating: 4.5 Stars |

Het Molboekje 2017 is een niet te missen notitieboekje waarin je al je aantekeningen en wetenswaardigheden kwijt kunt om zo 'de Mol' van 2017 te kunnen ontmaskeren. Ook zijn er invulschema's te vinden die je helpen bij het ontrafelen van geheimen en trucs van de deelnemers.

Het bevat korte biografieën van de deelnemers en interessante informatie over de omgeving waar het spel zich dit jaar afspeelt. Ook bevat het boekje tips en tricks, leuke weetjes en interviews met (oud)finalisten en Mollen, evenals een voorwoord en dagboekaantekeningen van presentator Art Rooijakkers.

Amerika!

Begin november kwam de mol weer bovengronds. Plotseling verscheen een mistig bos, met de mededeling dat op 8 november 2016 de kandidaten van Wie is de Mol? 2017 onthuld zouden worden. Toevallig ook de dag waarop de Amerikaanse verkiezingen voor de nieuwe president zouden zijn, maar die toevalligheid was mij – net als vele anderen – ontgaan.

De kandidaten zijn bekend

Molboekje 2017

Diederik Jekel, Imanuelle Grives, Jeroen Kijk in de Vegte, Jochem van Gelder, Roos Schlikker, Sanne Wallis de Vries, Sigrid ten Napel, Thomas Cammaert, Vincent Vianen en Yvonne Coldeweijer zullen te zien zijn in Wie is de Mol? dat op zaterdag 7 januari 2017 weer van start zal gaan en zich dit jaar afspeelt in Amerika. Oregon om precies te zijn. Voor mij is dat serieus de beste keuze die ze konden maken, want het lijkt mij een geweldige plek om het spel te spelen. Voorgaande landen waren ook prima natuurlijk, maar dit is natuurlijk wel echt Amerika…

Het Molboekje 2017

Molboekje 2017

Ik zal vast niet de enige zijn die thuis ijverig mee zit te puzzelen met de kandidaten. ‘Wie is de Mol?’ zal weer een aantal weken lang dé vraag zijn die de boventoon voert. Zelf schrijf ik al sinds 2013 elk jaar in mijn eigen persoonlijke Molboekje. Ook voor 2017 is er weer een Molboekje gemaakt voor de kijkers thuis.

Mooie vormgeving

Molboekje 2017

Net als voorgaande jaren is het weer een prachtig hardcover Molboekje geworden met het herkenbare Mollogo op de voorkant. Dit jaar staat er voor het eerst ook een quote op de voorkant: “Niets is wat het lijkt…”. Het zijn van die soort notitieboekjes die je jaren zou kunnen bewaren en er dan nog mooi uit zien. Ook de inhoud is prachtig vormgegeven.

Wat kun je erin vinden?

Molboekje 2017

In het boekje vind je informatie over het spel – voor diegenen die dit jaar voor het eerst meespelen of een opfriscursus nodig hebben, de geschiedenis van het spel, de kandidaten van dit jaar, de staat die dit jaar centraal staat, interviews met (oud)kandidaten, oud mollen en bekende fans, vorige seizoenen en zelfs over sterrenbeelden. Het leuke is dat zelfs het voorwoord interessant is om te lezen, waarin Art vertelt over zijn bevindingen over Oregon. Wat mij trouwens ook opeens opviel is dat er bij de paspoorten van de kandidaten ruimte is voor een handtekening, die je bijvoorbeeld tijdens de Moldag – na de finale – kunt scoren.

Molboekje 2017

Daarnaast is er ook ruimte voor notities zodat je tijdens de afleveringen je eigen verdenkingen kwijt kunt, maar ook zijn er speciale pagina’s per kandidaat waar je informatie over de kandidaat – of misschien wel mol – kunt vinden en daarnaast je aantekeningen kwijt kunt. Maar er is ook een handig schema opgenomen waarin je bij kunt houden wie wie verdenkt en wie geld, jokers en vrijstellingen binnenhalen. Leuk vind ik ook de molfacts die je door het boekje heen tegenkomt; dingen die je nog niet wist over het programma, de kandidaten of behind-the-scenes feitjes. Ook de korte aantekeningen van Art bevatten leuke weetjes.

Conclusie

Al met al is het Molboekje 2017 dus een echte musthave voor de molloten. Ik zal er zeker weer ijverig aantekeningen in maken en de schema’s invullen, maar daarnaast is ook de vormgeving weer prachtig, en de invulling is zoals elk jaar weer leuk en interessant. Wil jij het boekje ook nog snel bestellen? Klik dan hier om hem bij bol.com te bestellen. Hij kost €14,95.

Dit artikel is ook verschenen in Bol.coms Lees Magazine.

Deze post is al 4220 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Molboekje 2017 | Ben jij al klaar voor Wie is de Mol?

  1. Wat leuk dat je zo alles kunt bijhouden. Ik heb ‘Wie is de Mol’ nog nooit gekeken. Erg hè? Maar volgens mij vind ik het wel erg leuk. Toch maar eens aan beginnen dit keer. En wat gaaf trouwens, redacteur voor het nieuwe magazine van Bol.com. Helemaal top! Wat een mooie kans! 🙂