Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #10 | Zomer 2023

Naar deze boeken kijk ik uit

En hebben jullie alles kunnen lezen dat je in het najaar op jouw lijst hebt gezet? Nee, ik ook niet, haha. En nu is het alweer zover dat er allemaal leuke boeken in de zomercatalogussen te vinden zijn. Drie keer per jaar kondigen uitgeverijen aan welke boeken ze gaan uitgeven. Voorjaar, zomer en winter. Elke keer spit ik alle catalogussen door en vertel ik jullie naar welke boeken ik het meest uitkijk. Ook voor deze zomer heb ik weer alles op een rijtje gezet. Verschijningsdatums boeken zomer 2023, lees je mee?

Sterren

Mei

Bij de ene uitgeverij lopen de najaars aanbiedingen tot en met mei, bij anderen begint de zomeraanbieding juist bij mei. Kijk dus ook in mijn vorige artikel voor boeken die in mij uitkomen of zijn uitgekomen.

Ik zie je bij het meer - Carley Fortune

Ik zie je bij het meer – Carley Fortune

Verschijnt: 16 mei 2023
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Check die flaptekst, dat klinkt toch gewoon heerlijk?

Flaptekst | Een pact om elkaar een jaar later weer te ontmoeten. Zij kwam. Hij was negen jaar te laat.
Tien jaar geleden bracht Fern vierentwintig uur door met Will Baxter in Toronto. Er was een onmiskenbare klik, maar de timing had niet slechter kunnen zijn. Ze spraken af om elkaar precies één jaar later weer te zien. Fern kwam opdagen. Will niet.
Jaren later heeft Fern haar droom om het in de grote stad te maken moeten opgeven. Ze verhuist terug naar Barry’s Bay om in het resort van haar moeder te werken, waar nota bene haar ex-vriendje de manager is. Fern kan geen kant op. Dan arriveert Will in het slaperige dorpje, een koffer en een aanbod om Fern te helpen én iets te verbergen. Kan ze hem weer vertrouwen?

Deze zomerse romance van de auteur van Elke zomer daarna is een heerlijke mix van coming-of-age, YA en chicklit voor fans van Ali Hazelwood en Jenny Han.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Juni

People We Meet on Vacation - Emily Henry

People We Meet on Vacation – Emily Henry

Verschijnt: 6 juni 2023
Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb inmiddels één boek van Emily Henri gelezen in het Nederlands, en ik was meteen VERKOCHT! Ik zit nu al een tijdje met smart op een nieuwe vertaling te wachten, en hier is ie dan eindelijk.

Flaptekst | Twee beste vrienden. Tien zomervakanties. Een laatste kans om verliefd te worden.

Poppy en Alex. Alex en Poppy. Ze hebben niets gemeen. Zij is impulsief. Hij is bedachtzaam. Zij heeft een onverzadigbare reislust. Hij blijft liever thuis met een boek. En toch zijn ze de allerbeste vrienden. Het grootste deel van het jaar wonen ze ver uit elkaar – zij in New York en hij in hun geboortedorpje – maar elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot het één zomer helemaal misloopt en ze elkaar niet meer spreken…

Nu zit Poppy in een sleur. Als iemand vraagt wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, antwoordt ze zonder twijfel dat het die noodlottige, laatste zomer met Alex was. En dus besluit ze haar beste vriend te overtuigen om nog één keer samen op vakantie te gaan en alles bij te leggen. Wat zou er mis kunnen gaan?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De Tweede Kans - Vi Keeland en Penelope Ward

De Tweede Kans – Vi Keeland & Penelope Ward

Verschijnt: 8 juni 2023
Uitgeverij: Love Books
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Vi Keeland schrijft lekker vlot en ik geniet altijd van haar verhalen. Ik ben erg benieuwd wat voor invloed de samenwerking met Penelope Ward teweeg gaat brengen.

Flaptekst | Elodie is op weg naar een sollicitatiegesprek als ze met haar aftandse oude auto een botsing heeft met een glimmende Mercedes. De man die uit de auto stapt is heel erg knap, en Elodie staat even met haar mond vol tanden. Tot de arrogante man háár de schuld geeft van de aanrijding, terwijl het duidelijk zíjn schuld was! Elodie zet hem goed op zijn nummer, en gaat er dan snel vandoor om nog op tijd bij haar sollicitatie te komen.

Eenmaal op het kantoor aangekomen, moet ze nog even wachten tot degene met wie ze het gesprek zal hebben, ene Hollis LaCroix, arriveert. Als die de kamer binnenkomt, schrikt Elodie zich rot – Hollis is de knappe man van de aanrijding. Dat wordt een ongemakkelijk sollicitatiegesprek!

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De Zomer van je Leven - Jill Mansell

De zomer van je leven – Jill Mansell

Verschijnt: 14 juni 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb laatst voor het eerst een boek van Jill Mansell gelezen en kijk er naar uit om meer van haar te lezen. Dit boek wordt uitgegeven in een nieuw jasje, dus ideaal om er deze zomer bij te pakken.

Flaptekst | Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! – en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Maak je klaar voor een zomer vol onverwachte ontmoetingen en verrassingen!

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Things We Never Got Over - Lucy Score

Things We Never Got Over – Lucy Score

Verschijnt: 21 juni 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 576

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek heb ik in het Engels al meermaals voorbij zien komen en is erg populair. Daarnaast ziet de cover er prachtig uit. Hier ben ik dus erg nieuwsgierig naar.

Flaptekst | Naomi heeft een slechte dag. Ze is haar eigen bruiloft ontvlucht, wordt bedrogen door haar onsympathieke en beruchte tweelingzus en krijgt plotseling de zorg voor een nichtje van wie ze niet eens wist dat ze bestond. Bad Boy Knox heeft geen plaats voor drama in zijn leven, maar een knappe vreemdelinge zet alles op z’n kop. Haar leven implodeert recht voor zijn neus en hij besluit haar te helpen. Zodra ze alles weer op de rit heeft, kan hij terugkeren naar zijn eigen, rustige leven. Tenminste, dat was het plan…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Hotel Magnifique - Emily J. Taylor

Hotel Magnifique – Emily J. Taylor

Verschijnt: 27 juni 2023
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Het klinkt een beetje als Caraval, maar dan anders. En jonger. Het intrigeert mij genoeg om nieuwsgierig te zijn.

Flaptekst | Welkom in de betoverende wereld van Hotel Magnifique! Jani kan haar geluk niet op als zij een baan weet te regelen voor haar en haar zusje in het legendarische hotel. Maar algauw ontdekt ze dat er duistere geheimen schuilgaan. Een spannend en magisch avontuur!

Stap in de magische wereld van Hotel Magnifique: gouden plafonds, champagnefonteinen en betoverende feesten. Elke nacht om klokslag 00.00 uur verschijnt het ergens anders. Wanneer Hotel Magnifique opduikt in de stad van de 17-jarige Jani, grijpt ze haar kans. Ze regelt een baan in het hotel voor haar en haar zusje, maar eenmaal binnen worden ze van elkaar gescheiden. Jani ontdekt al gauw dat er duistere geheimen schuilgaan achter de glimmende façade. Met een knappe, jonge portier als haar enige bondgenoot probeert Jani het geheim te ontrafelen én haar zus te bevrijden.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Wat we achterlaten - The Things We Leave Unfinished - Rebecca Yarros

Wat we achterlaten – Rebecca Yarros

Verschijnt: 28 juni 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 512

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Rebecca Yarros kan prachtige boeken schrijven, dat heeft ze al bewezen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar nieuwste verhaal.

Flaptekst | Welke risico’s neem je voor de liefde? ‘The things we leave unfinished’ is emotioneel, aangrijpend en romantisch: Rebecca Yarros op haar best. Voor de fans van Colleen Hoover.

‘The things we leave unfinished’ van Rebecca Yarros gaat over Georgia, die helemaal opnieuw moet beginnen na haar scheiding. Ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De Eyckenhof - Jackie van Laren

De Eyckenhof – Jackie van Laren

Verschijnt: 29 juni 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 592

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Hoewel ik nog niet alles heb gelezen, vind ik de boeken van Jackie van Laren vaak erg leuk. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe ik dit boek zal ervaren.

Flaptekst | Op bungalowpark De Eyckenhof lijkt alles tegen te zitten. Na het overlijden van de oude baron is het kasteeltje bij het park in verval geraakt, gaat het inkomen van beheerdersechtpaar Henk en Rosie van Marle zo achteruit dat ze vrezen voor hun pensioen, kan hun zoon Joost het geluk niet vinden in zijn relatie en werk en is hun kleinzoon Aloys in stilte aan het worstelen met de liefde. Maar als architect Per Quinn Rosendahl zich het lot van het kasteeltje aantrekt begint alles te veranderen, zelfs voor de kosmopolitische, ongebonden Per: kan hij nog wel vertrekken?

Ook Charlie Blum komt op De Eyckenhof terecht als ze een zomerhuisje erft van haar oom, een vermaarde kunstschilder. Ze komt erachter dat hij daar een tweede leven leidde, met de grote liefde die de inspiratie was voor zijn beroemdste kunstwerk. Die ontdekking werpt ook een ander licht op Charlies eigen relatie: is haar vriend wel haar droompartner? Als ze echt gelukkig wil worden, zal ze eerlijk moeten zijn tegen zichzelf en tegen anderen.

Charlie vindt, net als Per, Joost en Aloys, op De Eyckenhof iets wat ze niet had verwacht. Een gevoel van thuishoren, van familie en misschien zelfs wel van ware liefde…

Pre-order het boek hier: bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Juli

Hartenbreker - Heartbones - Colleen Hoover

Hartenbreker – Colleen Hoover

Verschijnt: 5 juli 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Bij Colleen Hoover is het een betere vraag, waarom niet?!

Flaptekst | Na de dood van haar moeder heeft de achttienjarige Beyah geen andere keuze dan tijdelijk bij haar vader in te trekken. De vader die ze nauwelijks kent en die op een schiereiland voor de kust van Texas blijkt te wonen. Beyahs leven bestond uit armoede en verwaarlozing, maar nu komt ze in een wereld van de rich and famous terecht. Een wereld die zo anders is dan de hare. Maar als ze Samson ontmoet, blijkt dat geld een van de weinige dingen is die ze niet gemeen hebben. Is hun liefde meer dan een vakantieliefde?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De Geheimen van Maxton Hall College - Mona Kasten

De Geheimen van Maxton Hall College

Verschijnt: 6 juli 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb deel 1 nog niet gelezen, maar deze limited editions zien er prachtig uit.

Flaptekst | Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Meer dan je weet - Elle Kennedy

Meer dan je weet – Elle Kennedy

Verschijnt: 6 juli 2023
Uitgeverij: Love Books
Aantal pagina’s: 464

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik koop alles van Elle Kennedy haha.

Flaptekst | Genevieve West was als puber nogal een wildebras. Als ze na een paar jaar afwezigheid weer terugkeert naar het kleine kuststadje van haar jeugd wordt ze na lange tijd weer geconfronteerd met haar verleden. Ze wil dat allemaal liever ontlopen, vooral haar verleden in de vorm van haar ex, Evan Hartley.

Het blijkt onmogelijk om Evan in het kleine kuststadje te ontwijken. Hij blijkt nog steeds even eigenwijs, sexy en onweerstaanbaar. Maar deze keer is Gen vastbesloten niet dezelfde fouten te maken. Niet meer feesten. Geen roekeloze acties meer. Ze blijft een tijdje om haar vader te helpen met zijn bedrijf, maar zodra hij iemand anders vindt om hem te helpen, is ze weer weg.

Evan ziet de toekomst heel anders. Hij is nog steeds verliefd op Gen, en denkt dat als ze het nog eens zouden proberen, het nu wel goed zou gaan. Kan hij Gen ervan overtuigen dat het nu anders zou zijn, en dat ze hun een nieuwe kans moet geven?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Koningin van de onderwereld - Bea Fitzgerald

Koningin van de onderwereld – Bea Fitzgerald

Verschijnt: 20 juli 2023
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Hervertellingen van mythes vind ik altijd wel interessant, dus ook deze wil ik graag uitproberen.

Flaptekst | Persephone werd niet ontvoerd. Ze sprong.
De mythe is duizenden jaren oud. Hades ontvoert Persephone om haar tot zijn bruid te maken. In haar radeloosheid laat haar moeder de aarde langzaam sterven.

Persephone vreest voor de dag waarop ze wordt uitgehuwelijkt aan een of andere zelfvoldane god. Als haar vader Zeus aankondigt dat die dag eindelijk is aangebroken ziet ze maar één uitweg: de onderwereld. Maar Hades, heerser van de hel, is allesbehalve blij haar te zien en is vastbesloten haar terug te sturen. Maar Persephone heeft andere plannen en daarvoor heeft ze de hulp van de arrogante, ronduit onbeschofte en irritant sexy Hades nodig. Haar plan zal heel Olympus op zijn grondvesten doen schudden en wie weet waar zij door dit alles in verandert. De gevolgen kunnen dodelijk zijn, maar de dood is nog maar een klein stapje als je al in de hel bent…

Deze feministische hervertelling van de mythe van Hades en Persephone is het eerste deel in een reeks van drie hervertellingen van mythes, geschreven door Bea Fitzgerald.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Stad van Geesten - V.E. Schwab

Stad van Geesten – V.E. Schwab

Verschijnt: 25 juli 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 272

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: V.E. Schwab is een meesterlijke schrijfster.

Flaptekst | Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
A Touch of Darkness - Scarlett St. Clair

A Touch of Darkness – Scarlett St. Clair

Verschijnt: 26 juli 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Hades en Persephone zijn populair. Ik ben erg benieuwd welke mijn favoriet gaat zijn.

Flaptekst | Wat gebeurt er wanneer de godin van de Lente en de god van de Dood een deal sluiten? ‘A touch of darkness’ is het eerste deel in de verslavende Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair.

‘A touch of darkness’ is het eerste deel in de fantasy-serie Hades x Persephone van Scarlett St. Clair, over de verboden liefde tussen twee goden.

Persephone is de godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te kunnen leiden als doodgewone journalist. Dan ontmoet ze Hades, de god van de Dood. Hij stelt haar voor een onmogelijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Haar geheimen staan op het punt onthuld te worden wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Augustus

Verslagen - Slammed - Colleen Hoover

Verslagen – Colleen Hoover

Verschijnt: 2 augustus 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Bij Colleen Hoover is het een betere vraag, waarom niet?!

Flaptekst | ‘Slammed’ is de romantische en aangrijpende debuutroman van Colleen Hoover, de internationale bestsellerauteur van ‘It ends with us’ en ‘It starts with us’

Na de onverwachte dood van haar vader verhuist de achttienjarige Layken met haar moeder en broer van Texas naar Michigan. Layken had nooit gedacht dat ze op haar eerste dag daar halsoverkop verliefd zou worden. En dat deze liefde met dezelfde intensiteit zou worden beantwoord. Layken en Will hebben grote en heftige gevoelens voor elkaar en zijn enorm gelukkig – drie dagen lang. Maar dan doen ze een schokkende ontdekking…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Point of Retreat - Geen weg terug - Colleen Hoover

Geen weg terug – Colleen Hoover

Verschijnt: 2 augustus 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 288

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Bij Colleen Hoover is het een betere vraag, waarom niet?!

Flaptekst | Soms moeten twee mensen uit elkaar gaan om te beseffen hoeveel ze bij elkaar horen. ‘Point of retreat’ is de Nederlandse editie van Colleen Hoovers hartverscheurende verhaal over Layken en Will.

‘Point of retreat’ is het tweede deel in de populaire Slammed-serie van Colleen Hoover, de internationale bestsellerauteur van ‘It ends with us’ en ‘It starts with us’

Een jaar nadat Layken en Will elkaar hebben ontmoet, zorgt een onthulling over Wills verleden ervoor dat ze alles wat ze dachten te weten over elkaar in twijfel trekken. Nu hun relatie op het spel staat, moeten ze beslissen of ze bereid zijn te vechten voor een toekomst samen. Hoever moet Will gaan om Layken te bewijzen dat zijn liefde voor haar eeuwig zal duren?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Zij is het - This Girl - Colleen Hoover

Zij is het – Colleen Hoover

Verschijnt: 2 augustus 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Bij Colleen Hoover is het een betere vraag, waarom niet?!

Flaptekst | Elk liefdesverhaal heeft twee kanten… ‘This girl’ is de Nederlandse editie van Colleen Hoovers aangrijpende laatste deel in de Slammed-serie.

‘This girl’ is het aangrijpende einde van de Slammed-serie van Colleen Hoover, de internationale bestsellerauteur van ‘It ends with us’ en ‘It starts with us’

De liefde van Layken en Will heeft de zwaarste omstandigheden weten te doorstaan. Pas nu, na hun huwelijk, lijkt hun geluk perfect. Wanneer Layken blijft aandringen dat ze alles over hem wil weten, onthult Will voor het eerst zijn meest intieme gevoelens en gedachten. Hij vertelt over zowel de goede als de slechte momenten en doet enkele schokkende bekentenissen. Hun toekomst samen hangt af van hoe goed ze kunnen omgaan met het verleden…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Liefde in de praktijk - Katy Turner

Liefde in de praktijk – Katy Turner

Verschijnt: 4 augustus 2023
Uitgeverij: Oceaan Boeken
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik ken Oceaan Boeken nog niet goed, maar de flaptekst klinkt heerlijk.

Flaptekst | Holly Anderson heeft gezworen nooit verliefd te worden. Ze is vrolijk, zelfverzekerd en ambitieus, maar ze heeft genoeg drama in het liefdesleven van haar moeder meegemaakt om dát niet te willen. Voor haar werk als dierenarts moet ze verhuizen naar Eastercraig, een idyllisch stadje aan de Schotse kust. Daar voelt ze zich tot haar grote frustratie sterk aangetrokken tot de lokale hartenbreker Greg Dunbar. Ondertussen heeft haar nieuwe collega Chloe het tegenovergestelde probleem. Ze is smoorverliefd op Gregs broer – de stille en mysterieuze Angus, die de familieboerderij overgenomen heeft – maar ze vindt niet de moed om hem dat te vertellen.
Wacht beide vrouwen een liefde onder de heldere hemel van Eastercraig?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Damsel - Evelyn Skye

Damsel – Evelyn Skye

Verschijnt: 16 augustus 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik lees het boek graag voordat een film uitkomt, dus deze staat hoog op de lijst.

Flaptekst | Deze jongedame in nood neemt het heft in eigen handen. Damsel is binnenkort te zien op Netflix met Millie Bobby Brown in de hoofdrol.

Damsel van New York Times-bestsellerauteur Evelyn Skye is een baanbrekende samenwerking met de makers van de Netflix-film Damsel. Elodie droomde nooit over een weelderig paleis of een knappe prins. Nee, haar grootste wens was altijd dat de bevolking van het door hongersnood geteisterde Inophe de winter zou overleven. Wanneer het koninkrijk Aurea aanbiedt om Inophe te redden als Elodie met hun kroonprins trouwt, accepteert ze zonder te twijfelen. Eenmaal aangekomen is Elodie compleet ingenomen met het land en haar prins Henry. Langzaam slaat echter de twijfel toe. Maar zodra Elodie de puzzelstukken in elkaar begint te passen, is het al te laat. Elodie ontdekt dat de rijkdom van het land een hoge prijs heeft: elk jaar moeten drie prinsessen aan een bloeddorstige draak geofferd worden. En Elodie is het volgende offer… Lukt het Elodie om zichzelf en alle toekomstige prinsessen te redden?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
The Witcher - De Hekser - De Laatste Wens - Adrezej Sapkowski

The Witcher – De Laatste Wens – Andrzej Sapkowski

Verschijnt: 22 augustus 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De tv-serie vond ik erg leuk, en heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar de boeken. Wat is er dan beter dan te beginnen met deze prachtige verzamelaarseditie.

Flaptekst | Geralt van Rivia is een witcher: een uitstekend getrainde vechter met magische krachten die klussen uitvoert voor mensen uit alle lagen van de bevolking: van boeren tot koningen. Zo raakt hij tegen wil en dank betrokken bij de plannen van spionnen, machthebbers en verleidelijke tovenaressen. Maar de grootste machtsstrijd staat hem nog te wachten…

De laatste wens is het eerste boek over Geralt van Rivia, een betoverende verhalenbundel en onmisbare introductie tot de wereld van The Witcher die wereldwijd al miljoenen lezers trok en behoort tot de absolute hoogtepunten van het fantasygenre.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
IJsbreker - Hannah Grace

IJsbreker – Hannah Grace

Verschijnt: 31 augustus 2023
Uitgeverij: Love Books
Aantal pagina’s: 448

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Er staat bij dat het voor fans is van De Deal van Elle Kennedy, en ik LOVE Elle Kennedy. Dus kom maar op!

Flaptekst | Anastasia Allen heeft één doel in haar leven: een plekje veroveren in het Amerikaanse kunstschaatsteam. Ze werkt keihard om de beste te zijn van het universiteitsteam van Maple Hills. Stassie wil winnen, en heeft daar alles voor over.

Nathan Hawkins is als aanvoerder van het ijshockeyteam gewend de verantwoordelijkheid voor zijn hele team te dragen. Wanneer een klein misverstand ervoor zorgt dat de kunstschaatsers en ijshockeyers de rest van het semester de ijsbaan moeten delen neemt Nathan zich voor dat zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met de fanatieke Stassie, die haar frustratie over het delen van de ijsbaan duidelijk laat merken.

Maar dan is er ineens probleem dat Stassie niet zelf kan oplossen. Nathan lijkt ineens de enige die haar kan helpen. De spanning tussen de twee stijgt van alle kanten. Maar Stassie maakt zich geen zorgen. Want verliefd worden op een ijshockeyer… Dat is echt niets voor haar. Of toch wel?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

September

Het Amerikaanse Dating Experiment - Elena Armas

Het Amerikaanse Dating Experiment – Elene Armas

Verschijnt: 6 september 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De Spaanse Liefdesleugen vond ik erg leuk, dus natuurlijk wil ik het vervolg ook lezen.

Flaptekst | Rosie heeft een verschrikkelijke writer’s block. Dan komt ook nog het plafond van haar appartement in New York naar beneden zetten. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar vriendin Lina verblijven, maar dat moet ze wel delen met Lucas, Lina’s knappe neef. Gelukkig kan Rosie haar crush prima onder controle houden. Ook als Lucas met zijn afleidende grijns en onweerstaanbare accent met alleen een handdoek om door het appartement slentert… Toch?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Twisted Games - Ana Huang

Twisted Games – Ana Huang

Verschijnt: 7 september 2023
Uitgeverij: Love Books
Aantal pagina’s: 448

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deel één heb ik afgelopen weekend net in de brievenbus ontvangen, maar ik denk dat ik dit wel een chille serie ga vinden.

Flaptekst | Ze kan nooit van hem worden… maar hij wil haar toch.

De onverstoorbare en arrogante bodyguard Rhys Larsen heeft als hoofdregel nooit emotioneel betrokken te raken bij zijn cliënten. Hij is nog nooit in de verleiding gekomen van die regel af te wijken, tot hij Bridget von Ascheberg ontmoet. Langzaam maar zeker weet ze de muren om hem heen af te breken, tot hij het niet langer kan ontkennen: Ze is van hem. Zijn prinses. Ze is verboden terrein, maar ze is alles wat hij ooit heeft gewild.

Prinses Bridget droomt van de vrijheid om te leven zoals zij dat wil. Maar als haar broer onverwacht aftreedt, is ze gedwongen een liefdeloos, politiek huwelijk aan te gaan en een troon te bestijgen terwijl ze dat nooit heeft gewild. Haar nieuwe rol valt haar erg zwaar. En dan moet ze ook nog haar intense verlangen naar de man die ze niet kan krijgen voor iedereen verbergen.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De Prins van Trots - Kerri Maniscalco

De Prins van Trots – Kerri Maniscalco

Verschijnt: 12 september 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 448

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ook van deze serie heb ik het eerste deel nog niet gelezen, maar ik denk dat ik deze serie zeker tof ga vinden. En daarbij is het natuurlijk weer een limited edition.

Flaptekst | Eén zus. Twee duistere prinsen. Oneindig veel bedrog, met een vleugje wraak… Welkom in het Koninkrijk der Zonden.

Nadat ze haar ziel heeft verkocht om koningin van de Verdorvenen te worden reist Emilia naar de Zeven Cirkels met de charmante prins van Toorn, waar ze kennismaakt met een verleidelijke wereld vol duisternis en illusie. Ze belooft zichzelf het hoofd koel te houden en alles op alles te zetten om haar geliefde zus Vittoria te wreken… Zelfs als dat betekent dat ze het aanzoek van de prins van Trots, de koning der demonen, zal moeten accepteren.

De eerste regel aan het hof van de Verdorvenen is: vertrouw niemand. En door de achterbakse prinsen, luxueuze paleizen, mysterieuze feestuitnodigingen en tegenstrijdige aanwijzingen naar wie haar tweelingzus werkelijk heeft vermoord, voelt Emilia zich eenzamer dan ooit. Kan ze Toorn, haar voormalig bondgenoot, wel vertrouwen, of houdt hij gevaarlijke geheimen achter over wie hij echt is?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De IJskelder - Karin Quint

De IJskelder – Karin Quint

Verschijnt: 12 september 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb de voorgaande delen nog niet gelezen, maar ik voel aan alles dat ik deze serie leuk ga vinden.

Flaptekst | Het is 1946. Alix Rokebrand is wanhopig op zoek naar een koper voor Rosaville, het landgoed waar ze nooit had willen wonen. Haar moeder is overleden, haar vader zit in een interneringskamp en haar broer is vertrokken naar Canada. Alix staat er alleen voor. Totdat op een dag Christiaan, een voormalige jeugdvriend, voor haar neus staat. Hij vertelt dat er geruchten gaan over een oorlogsschat die verborgen zou zijn in de ijskelder op het landgoed.

Wanneer ze de ijskelder openbreken doen ze een schokkende vondst. De zoektocht naar antwoorden die volgt werpt hen terug in de oorlogsjaren, die ze allebei anders hebben beleefd, maar waaraan ze beiden littekens hebben overgehouden.

Wat ze onderweg meemaken zal niet alleen bepalend zijn voor hun eigen toekomst, maar ook die van hun vriendschap.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Alles wat schittert - Danielle Steel

Alles wat schittert – Danielle Steel

Verschijnt: 26 september 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s:

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Mijn moeder is een die-hard Danielle Steel fan, en ik heb nog maar één boek van haar gelezen. En dat was op mijn dertiende voor een boekbespreking. Deze lijkt mij erg interessant dus ik ben benieuwd wat ik van haar boeken ga vinden als volwassene.

Flaptekst | Coco komt tot de ontdekking dat iets wat aan de buitenkant glinstert soms slechts een gouden façade is… Danielle Steel. Wegdromen met een verhaal dat je raakt.

In Alles wat schittert van bestsellerauteur Danielle Steel ligt de wereld aan Coco’s voeten. Als enig kind van liefhebbende en succesvolle ouders heeft ze alle kansen in het leven gekregen. Zo heeft ze schoonheid en creativiteit van haar moeder geërfd en arbeidsethos en ijver van haar vader. Haar afstuderen aan Columbia komt snel dichterbij, en daarmee de zomerbaan van haar dromen bij een tijdschrift. Het leven lijkt niet beter te kunnen, totdat het noodlot toeslaat.

Nu Coco alleen is zal ze een manier moeten vinden om vooruit te komen en haar weg te vinden in een wereld zonder de familie van wie ze hield. Vastbesloten om haar eigen pad te volgen jaagt Coco haar dromen na. Ze verhuist naar Londen, waar ze verliefd wordt en terechtkomt in een glamoureuze wereld. Coco denkt dat ze eindelijk gevonden heeft wat ze zoekt, maar maakt deze glinsterende nieuwe wereld haar niet blind voor het werkelijke geluk?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De avonturen van Amina al-Sirafi - Shannon Chakraborty

De Avonturen van Amina al-Sirafi – S.A. Chakraborty

Verschijnt: 26 september 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 496

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Qua flaptekst trekt het verhaal mij niet meteen, maar ik wil gewoon alle limited editions van Boekerij proberen.

Flaptekst | Amina Al-Sirafi zou tevreden moeten zijn. Tijdens haar legendarische carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan heeft ze achterbakse schurken, wraakzuchtige koopmansprinsen, verschillende echtgenoten en een echte demon overleefd. Nu kan ze zich samen met haar familie terugtrekken voor een rustig leven.

Maar wanneer ze wordt opgespoord door de obsceen rijke moeder van een voormalig bemanningslid, krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele bandiet ooit zou kunnen weigeren: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een koninklijk bedrag. Ze krijgt de kans om een laatste avontuur te beleven op haar geliefde schip de Marawati, recht te doen aan een oude vriend en een fortuin te verdienen dat de toekomst van haar familie voor altijd veilig zou stellen. Het lijkt zo’n voor de hand liggende keuze dat het wel Gods wil móét zijn.

Hoe dieper Amina in dit avontuur duikt, hoe duidelijker het wordt dat er meer achter deze klus en de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld. Want het is een risico om een legende te willen zijn, een laatste kans op glorie te willen en net wat meer kracht te willen bemachtigen… het zou haar wel eens haar ziel kunnen kosten.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken van zomer 2023 kijk jij uit?

Deze post is al 1038 keer gelezen


Geef een reactie