Persberichten #25

Geplaatst op 18 januari 2018 door Jessica in Boeken, Films, Tv-series / 2 Comments

Persberichten

Dagelijks ontvang ik vele interessante persberichten. Voor deze maandelijkse vaste rubriek screen ik al deze persberichten en kijk ik welke mogelijk interessant zijn voor jullie of waar ikzelf enorm enthousiast over ben. Deze licht ik uit in dit persberichten overzicht. Ditmaal is het persbericht wat magertjes. Ik heb de laatste tijd niet zoveel interessante persberichten ontvangen over tv-series en films helaas. Desalniettemin: enjoy!

Stripes

Films Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

Begin het nieuwe jaar goed met Kirsten Dunst, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen en Bill Nighy

Woodshock - Wind River - The Limehouse Golem

Triple P Entertainment – In januari 2018 laat je je meeslepen door het hypnotiserende drama Woodshock, ga je op jacht naar een moordenaar in een besneeuwd indianenreservaat Wind River of ontcijfer je cryptische boodschappen van The Limehouse Golem, die bij slachtoffers zijn achtergelaten.

Woodshock – 16 januari – DVD – trailer
In het hypnotiserende Woodshock volgen we Theresa (Kirsten Dunst), een jonge vrouw die het verlies van haar moeder probeert te verwerken. Wanneer ze haar angsten en schuldgevoelens met versterkte cannabis probeert te bestrijden, raakt ze langzaam in trance en wordt ze geconfronteerd met haar eigen isolatie, paranoia en verdriet.
Woodshock is het regiedebuut van modeontwerpsters Kate en Laura Mulleavy (Rodarte). Hartsvriendin Kirsten Dunst (The Beguiled, Melancholia) speelt de hoofdrol, naast Pilou Asbæk (Game of Thrones, Borgen) en Joe Cole (Secret in Their Eyes, A Prayer Before Dawn).

Lengte: 100 minuten
Consumentenadviesprijs DVD: € 16,99

Wind River – 23 januari – DVD en Blu-ray – trailer
Een wildjager (Jeremy Renner) helpt beginnend FBI-agenta (Elizabeth Olsen) bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn eigen verleden. De actiethriller Wind River is het regiedebuut van Taylor Sheridan, schrijver van de veelgeprezen films Sicario en Hell or High Water.

Lengte: 111 minuten
Consumentenadviesprijs DVD: € 16,99 / Blu-ray: € 17,99

The Limehouse Golem – 30 januari – DVD – trailer
Wanneer een seriemoordenaar met het bloed van zijn slachtoffers cryptische boodschappen achterlaat op de plaats van de misdaad, raakt Londen in de greep van angst. De mensen geloven dat alleen een legendarisch wezen, de mytische Golem, verantwoordelijk kan zijn voor deze gruweldaden. Inspecteur Kildare (Bill Nighy) wordt door Scotland Yard naar voor geschoven om een einde te maken aan de moorden van de zogenaamde “Limehouse Golem”.
De spannende thriller The Limehouse Golem is geregisseerd door Juan Carlos Medina. Met onder andere Bill Nighy (Their Finest, Love Actually), Douglas Booth (Loving Vincent, Noah) en Olivia Cooke (Bates Motel, Ouija).

Lengte: 109 minuten
Consumentenadviesprijs DVD: € 16,99

Stripes

Boeken verschenen of te verschijnen banner

Stripes

Blokkenjongen - Keith StuartGrappige en ontroerende vader-zoonroman

HarperCollins Holland – Alex (dertig-en-een-beetje) is ten einde raad. Hij houdt van zijn vrouw Jody (ook dertig-en-nog-wat), maar toch loopt hun huwelijk spaak. Hij houdt ook van zijn zoon Sam (acht), maar het lukt hem niet een echte band met hem op te bouwen. Want voor Sam is de wereld een puzzel die hij niet in zijn eentje op kan lossen. Er moet iets veranderen. Alex moet nú iets doen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Dan ontdekken Alex en Sam Minecraft, een wereld waar ze zich allebei comfortabel in voelen. Langzaam maar zeker leren vader en zoon met elkaar communiceren, op een manier die nog niemand eerder had bedacht. Kan een familie die uit elkaar is gevallen zichzelf weer opbouwen, blokje voor blokje?

Blokkenjongen – Keith Stuart – ISBN 9789402700817 – PB €19,95 – ISBN 9789402751468 e-book € 13,99

Sterren

Ik kom je halen - Marijke VosEen doldwaze roadtrip dwars door Amerika

Scelta Publishing – Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers. Als de berichtjes van Sophie langzaam van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte dan ook zeker dat er iets mis is. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken. Een doldwaze spannende roadtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages gebaseerd op ware vriendschap.

Lees hier het eerste hoofdstuk

Ik kom je halen! • Marijke Vos • ISBN 978-94-91884-71-9 • EUR 14,00 • Paperback • 184 pagina’s • februari 2018

Sterren

Eens gegeven - Charlotte De MonchyEens gegeven – Charlotte De Monchy

Nu verkrijgbaar!

Meulenhoff Boekerij – In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont anti-kraak in een krakkemikkig voormalig hotel. Op papier heeft ze haar droombaan: taxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de slaapverwekkende taken aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Sterren

Cafe Zon en Zee - Jenny ColganNieuw, fris, grappig en onweerstaanbaar: Café Zon & Zee

L.S. Amsterdam – Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…

Jenny Colgan | Café Zon & Zee | ISBN 978 90 245 7914 3 € 17,50 | paperback | verschijnt op 11 januari 2018

Sterren

Hazelwoud - Melissa AlbertDe betoverende YA-thriller waarin duistere sprookjes tot leven komen

Moon Uitgevers – De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’ moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waaróm hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter komen waar haar eigen verhaal begon… En vooral waar het misging?

Hazelwoud – Melissa Albert – ISBN 978 90 488 3896 7 – Young Adult – Hardback – 336 pagina’s – € 19,99 – 31 januari 2018

Stripes

Series op tv banner

Stripes

FOX presenteert spionagethriller ‘Deep State’

Vanaf april te zien op seriezender FOX

FOX – In april 2018 presenteert seriezender FOX de nieuwe spionagethriller ‘Deep State’. In acht afleveringen neemt de serie de kijker mee in de genadeloze wereld van spionage, geld en macht. Onder anderen Mark Strong, Joe Dempsie, Lyne Renée en Khadija Alami maken deel uit van de cast. Met de aankondiging van vandaag wordt tevens de officiële trailer vrijgegeven met de eerste explosieve beelden.

Meeslepende spionagethriller
‘Deep State’ is een even rauwe als meeslepende thriller-serie die de kijker vanaf het allereerste begin op het puntje van zijn stoel houdt. Voormalig geheim agent Max Easton (Mark Strong) ziet zich gedwongen om terug te keren naar zijn oude leven om de dood van zijn zoon te wreken. Maar wie kan hij nog vertrouwen in een wereld waar de grenzen tussen feiten, fictie en de waarheid steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden zijn?

Actueler dan ooit
In de huidige tijd waarin het vertrouwen in overheden steeds verder afneemt is ‘Deep State’ actueler dan ooit. Wat is waarheid en wat is een leugen? Wie is er nu echt aan de macht? Vorige week kwam de term ‘Deep State’ veelvuldig in het internationale nieuws na een reeks opvallende tweets van Donald en Eric Trump en de reactie daarop van journalisten, volgers en talkshow-host Ellen DeGeneres.

‘Deep State’ is de eerste volledig eigen productie van FOX Networks Group Europe & Africa en gaat in april 2018 in 50 landen in première. De cast bestaat onder anderen uit Mark Strong (Zero Dark Thirty, Kingsman-The Golden Circle), Joe Dempsie (Game of Thrones, Skins), Karima McAdams (Vikings), Alistair Petrie (The Night Manager, Rogue One), Lyne Renée (Split) en Pip Torrens (The Crown).

Stripes

Films overig nieuws banner

Stripes

Bioscoopbezoek blijft groeien

FDN NVBF

The Publicity Company – Het bioscoopbezoek in Nederland is voor het tiende achtereenvolgende jaar gestegen naar bijna 36 miljoen. De stijging bedroeg 5,3% ten opzichte van 2016. Het gemiddeld aantal bezoeken per hoofd van de bevolking komt hiermee uit op 2,1 keer per jaar, dit is het hoogste gemiddelde sinds 1978. De best bezochte films van 2017 waren Despicable Me 3, Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge en Beauty and the Beast. De film Soof 2 was ook in 2017 de best bezochte Nederlandse film.

De totale omzet uit kaartverkoop kwam in 2017 uit op € 301.763.481, een groei van 4,9% in vergelijking met 2016. Het exact aantal bezoeken is uitgekomen op 35.991.491. De gemiddelde ticketprijs bleef met € 8,38 euro vrijwel gelijk (-0,4%) aan 2016. De cijfers werden vandaag bekendgemaakt tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van Filmdistributeurs Nederland (FDN) en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Stripes

Spelletjes banner

Stripes

All You Need Is Love bordspelJust Games brengt in samenwerking met RTL en EndemolShine het All You Need Is Love bordspel uit

najaar 2018

Media Tornado – Just Games, onderdeel van Just Media Group, maakt vandaag bekend dat zij in samenwerking met RTL en EndemolShine het All You Need Is Love bordspel lanceert. In het bordspel, dat geïnspireerd is op het gevierde RTL 4 -programma All You Need Is Love, ontdekken spelers hoe goed zij elkaar kennen door middel van persoonlijke vragen. Wie als eerste een plek in het midden van het bordspel verdient wint! Het All You Need Is Love bordspel wordt in het najaar van 2018 verwacht.

Het RTL 4-programma All You Need Is Love, geproduceerd door Endemol Shine en uitgezonden door RTL, is na meer dan 25 jaar nog steeds ongekend populair. Boegbeeld Robert ten Brink wist in 2016 een record aantal kijkers te ontroeren. Meer dan 3 miljoen kijkers stemden af op de jaarlijkse kerstspecial. Vanaf het najaar 2018 kunnen Nederlanders die geen genoeg kunnen krijgen van het programma op ieder gewenst moment de liefde vieren met het All You Need Is Love bordspel. Alle herkenbare elementen van het programma komen terug, zoals de iconische hartjes en de All You Need Is Love caravan.

Leeftijd: 12+ jaar
Spelers: 3-6 spelers
Speelduur: ± 45 minuten
Consumentenadviesprijs: € 29,95
Release: najaar 2018

Stripes

Overig banner

Stripes

Beernaert verwerkt persoonlijke zoektocht in krachtige dansvoorstelling Tabula Rasa

Isabelle Beernaert - Tabula Rasa - titel rechts (c) Bob Karman
Copyright: Bob Karman

Isabelle Beernaert staat met haar nieuwe productie Tabula Rasa in diverse theaters. Tabula Rasa is alweer de achtste dansvoorstelling van deze succesvolle theatermaakster. Het grote publiek kent haar als de choreografe van So You Think You Can Dance en als winnares van The Ultimate Dance Battle. In Tabula Rasa wil Beernaert schoon schip maken en de vrijheid opzoeken om te voorkomen dat we klein blijven. Wie wil er niet weleens helemaal opnieuw beginnen en alles achter laten? Onze geschiedenis, onze beslissingen, fouten… in één beweging van tafel vegen! Als een onbeschreven blad weer doorgaan.

Tabula Rasa betekent voor Beernaert: met een schone lei opnieuw beginnen. De voorstelling gaat over extremen, over alles of niets, zwart en wit. Maar het gaat ook over de balans daartussen: yin en yang. ‘Iets moois kan pas ontstaan als je los kunt laten. Als je kunt vertrouwen op een goede afloop,’ vertelt Beernaert.

Tabula Rasa is heel anders tot stand gekomen dan eerdere voorstellingen. De hele cast is vijf weken in retraite gegaan. In deze periode hebben de dansers coaching gekregen in o.a. stem-en muziektherapie, Tai Chi, Judo en Prana Yoga. Ze hebben samen de leegte opgezocht.
De dansers komen uit de hele wereld, onder meer uit Japan, Libanon, Spanje, Indonesië en Nieuw-Zeeland, waardoor de cultureel verschillende inzichten in verhoudingen op het podium zichtbaar zijn.
Dit komt niet alleen terug in de dansstijlen, maar ook in de muziek. De muziek is onder andere van Armand Amar, Max Richter, Muse en Damien Rice.

De Vlaamse choreografe en theatermaakster is een van de interessantste dansmakers van dit moment en ook in deze voorstelling niet bang om emoties te tonen. Dit is de eerste voorstelling waarin ze intensief samenwerkte met haar dochter Manon (22), die haar bijstond als assistent-choreografe en co-creator.

Sterren

Heb je al van de #MoonYAcontest lezersactie gehoord?

Moon YA Contest

SWEEK – Je hebt vast het nieuws al van Uitgeverij Moon gehoord: via Sweek zijn we op zoek naar nieuw YA schrijftalent. Ambitieuze schrijvers kunnen hun verhaal (minimaal 20.000 woorden) op Sweek publiceren om zo de professionele jury en/of het lezerspubliek te overtuigen van hun schrijfkunsten. De hoofdprijs? Een uitgeefcontract!

Ondertussen doen er binnen 3 weken al meer dan 125 schrijvers mee!

Ook als je niet schrijft, kun je deelnemen aan de wedstrijd. We zijn op zoek naar kritische – maar zeker ook enthousiaste – lezers die hun visie op de verhalen delen. Om uit al die verhalen de favoriet te kiezen, is namelijk niet makkelijk! We geven dezelfde goodiebag (goodies + boeken) die de finalisten ontvangen ook weg aan één van deze behulpzame lezers. Hoe werkt het?
Stap 1. Zoek binnen Sweek op #MoonYAcontest en kies een aansprekend verhaal uit om te lezen
Stap 2. Waarom is dit zo’n tof verhaal of wat kan er beter? Laat in de reacties jouw mening achter en sluit af met #MoonYAcontest
Stap 3. Je kunt zoveel verhalen lezen als je zelf wilt, en ook zo vaak reageren als je zelf wilt
Stap 4. Na 14-03-2018 kiezen wij één lezer uit, en maken 03-04-2018 bekend wie deze goodiebag in ontvangst mag nemen

Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

Sterren

Javier Guzman
Copyright: Chloé Leenheer

Javier Guzman met The Backstage Comedy Tour langs Nederlandse theaters

De Perslijst – Cabaretier Javier Guzman geeft dit voorjaar veelbelovend cabarettalent een podium met de The Backstage Comedy Tour. Tijdens deze nieuwe, uit Groot-Brittannië overgewaaide cabaretvorm, leunen theaterbezoekers niet meer ouderwets anderhalf uur achterover in hun stoel, maar worden ze achter de coulissen vermaakt door comedians.

Theaterbezoekers komen tijdens de The Backstage Comedy Tour op plekken waar normaal alleen sterren welkom zijn zoals de kleedkamers, de artiestenfoyer en het zijtoneel. Hier worden kleine voorstellingen aangeboden door Javier Guzman en veelbelovende cabaretiers waaronder Marjolijn van Kooten, Victor Luis van Es en het duo Roovers & van Leeuwen.

“Nederland heeft een aantal nieuwe cabaretiers die écht steengoed zijn”, zegt Javier Guzman enthousiast. “Ze zijn alleen nog niet zo bekend als de gevestigde cabaretiers. En dat moet snel veranderen. Tijdens The Backstage Comedy Tour krijgen ze de kans om in grote theaters te spelen zodat het publiek kan kennismaken met hun talenten.”

De première is op woensdag 9 mei in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daarna start een tournee langs de Nederlandse theaters.

Stripes

Welke persberichten vind jij interessant?

Deze post is al 2557 keer gelezen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie

2 responses to “Persberichten #25