Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Beauty and the Beast (2017)

Beauty and the Beast still

Beauty and the BeastTitel: Beauty and the Beast
Releasedatum: 29 maart 2017 (NL)
Regisseur: Bill Condon
Hoofdrollen: Emma Watson, Dan Stevens
Bijrollen: Luke Evans, Ewan McGregor, Kevin Kline, Gugu Mbatha-Raw, Josh Gad, Ian McKellen, Stanley Tucci, Sonoya Mizun, Emma Thompson, Audra McDonald
Tagline: Be our guest.
Genre: Familie | Fantasy | Musical | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Belle en het Beest

Heel vroeger, als klein meisje, heb ik Belle en het Beest de tekenfilm gezien. Een prachtig verhaal over een meisje dat gek is op lezen en een prins die in een beest veranderd is door een vloek. En een roos, mijn favoriete bloem, speelt ook een grote rol. Natuurlijk keek ik al uit naar deze betoverende film, maar toen ik hoorde dat het alle records brak tijdens het openingsweekend wist ik helemaal dat ik hem moest zien. Iedereen is lovend. Op 29 maart was het zover; ik bekeek de film tijdens de premièreavond in de bioscoop in Drachten, samen met mijn moeder.

Beauty and the Beast still

Meeslepend

Ik heb nog getwijfeld om eerst ook het origineel nog even te zien, maar ik wilde mij niet ergeren aan eventuele veranderingen dus besloot ik dat niet te doen. Natuurlijk wist ik nog wel in grote lijnen hoe het verhaal zou lopen – dat is volgens mij zelfs bijna algemeen bekend. Verrassend is echter dat ondanks dat ik nog zoveel wist, de film en de personages mij toch zo wisten mee te slepen. Zodra de film begon zat ik er helemaal in en voor ik het wist was het alweer voorbij. En dat terwijl de film toch ruim twee uur duurt!

Sterrencast

Beauty and the Beast is overigens ook heel grappig. Voornamelijk door de bijrollen van bijvoorbeeld de pratende kandelaar en de klok – die er overigens práchtig uitzien! -, maar ook het beest kan grappig uit de hoek komen. Sowieso vind ik de cast heel sterk, maar wat wil je ook met al die grote namen. Ik heb vooral genoten van Ewan McGregor als Lumière en Ian McKellan als Cogsworth. Zelfs Josh Gad, waar ik mij nogal snel aan erger normaal gesproken, vond ik juist erg leuk in deze film. Dan Stevens vond ik wel iets knapper in Downton Abbey dan hier in Beauty and the Beast, maar zijn acteerprestaties zijn zeker goed. Ik verliet de bioscoop met een verliefd gevoel. En de liedjes speelden zich nog steeds af in mijn hoofd toen ik thuis in slaap viel.

Beauty and the Beast still

Een paar puntjes

Het beest vind ik niet altijd even mooi ontworpen. Het had van mij nog wel iets meer mogen lijken op de tekenfilm versie. Ook moet ik zeggen dat ik af en toe het idee had dat autotune gebruikt is voor de stem Emma Watson. Wat wel goed is, is het feit dat er iets meer achtergrond informatie in de film is verwerkt. Alsook dat bepaalde stukken uit het verhaal uitgespeeld werden. Wat mij ook opviel is hoe groot de rol van Gaston is. Voor mijn gevoel was die altijd minder groot in de tekenfilm. Ik las dat anderen vinden dat Beauty and the Beast teveel op het origineel lijkt en het liever nog een tikje origineler hadden gezien, ikzelf vind het juist fijn dat ze er trouw aan zijn gebleven.

Conclusie

Hoewel er hier en daar nog wat kleine verbeterpuntjes zijn, vind ik Beauty and the Beast een fantastische en betoverende film. De sterrencast die hiervoor aan is getrokken heeft hier duidelijk een groot aandeel in. Ondanks dat de film grotendeels hetzelfde is als het origineel en ik dus al wist hoe het verhaal zou verlopen, wisten de film en de personages mij enorm mee te slepen. Personages als Lumière en Cogsworth zagen er werkelijk prachtig uit en zorgen voor humor in de film. Ik kan niet anders dan deze film iedereen aanraden.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 3326 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Filmrecensie | Beauty and the Beast (2017)