Categorieën: Films / Tags: ,

Geschreven door Jessica

De films uit 2017

De Films uit 2017

De afgelopen drie jaar kwam er in deze week een top 10 van mijn favoriete films uit dat jaar online. Dit jaar ga ik het anders doen. Geen top 10, maar enkele zelfbedachte categorieën en de film uit 2017 die daarin het beste past. Om welke film heb ik bijvoorbeeld het hardst gelachen of gehuild? En tot slot: wat is mijn meest favoriete film uit 2017? Lees snel verder voor de films uit 2017.

Kleine opmerking vooraf: het is onmogelijk om alle films die in 2017 uit zijn gekomen te bekijken, dus misschien blijk ik uiteindelijk wel een ander oordeel te vormen, maar het is een momentopname. Kijk hier als je het overzicht wilt bekijken met alle films die ik heb gekeken in 2017 (of 2016, of 2015). In totaal heb ik 30 films gekeken dit jaar met een releasedatum in 2017.

Het is trouwens in principe mijn doel om elke film maar één keer te noemen, om te voorkomen dat het een heel saai lijstje wordt.

SterrenFilm die het meeste indruk op mij heeft gemaaktSterren

A Monster Calls still

Vergeleken met voorgaande jaren zijn er eigenlijk niet echt films die een vergelijkbare indruk bij mij hebben achtergelaten. Met indrukwekkende films bedoel ik overigens films zoals The Imitation Game. Films die een diepe indruk op je maken door het sterk verhaal en waarbij je na de aftiteling stil bent omdat je de betekenis nog moet verwerken. Ik denk dat van de films die ik heb gezien en die in 2017 uit zijn gekomen hiervoor A Monster Calls het dichtst in de buurt komt. Ik vond het niet perse een film die je in de bioscoop had moeten zien, maar verder voldoet het aan alle punten.

SterrenFilm waarbij je vlinders in je buik voeltSterren

 

Beauty and the Beast still

Haha, ik merk nu al dat ik het mijzelf niet makkelijk heb gemaakt met deze categorieen. Er springt namelijk niet één film uit waarvan ik mij echt herinner heel veel vlinders in mijn buik te hebben gehad. Ik heb ook verrassend weinig romantische films gezien die in 2017 zijn uitgekomen. Uiteindelijk heb ik besloten te gaan voor het prachtige verhaal van Beauty and the Beast in de live-action movie van 2017. Dit is denk ik wel de meest romantische film die ik dit jaar heb gezien uit 2017.

Sterren

Meest verrassende filmSterren

CHIPS stillEr zijn meerder films die boven verwachting waren. Recentelijk verrasten bijvoorbeeld Murder on the Orient Express en Home Again mij. Maar uiteindelijk ga ik voor CHIPS. Ik had wel verwacht dat het een leuke film zou zijn, maar ik heb er zo belachelijk veel van genoten dat ik CHIPS zelfs vijf sterren heb gegeven. Tsjah, wat kan ik zeggen… het is een heerlijke actiekomedie!

Sterren

Beste vervolgfilmSterren

Kingsman The Golden Circle still 6Voor deze categorie heb ik eigenlijk drie films in gedachten: Thor: Ragnarok, Kingsman: The Golden Circle en Guardians of the Galaxy Vol. 2. Maar gezien ik elke film maar in één categorie wil noemen en ik twee van de drie films al ergens anders noem in deze lijst, ga ik hier voor Kingsman: The Secret Service. De films in deze serie zitten gewoon ontzettend goed in elkaar en zijn een visueel plaatje.

Sterren

Film waarbij ik keihard heb zitten jankenSterren

Ik heb eens goed gekeken naar mijn lijst waarop ik alle films heb genoteerd die ik heb gezien met een releasedatum in 2017. Maar er blijkt eigenlijk geen enkele film te zijn waarbij ik mijn oogbollen uit mijn kassen heb gehuild. Jammer eigenlijk, want een goede jankfilm op zijn tijd is stiekem best fijn.

Sterren

Dé film die je absoluut moet overslaan

BaywatchDit jaar zijn er helaas ook films uitgekomen waarvan ik had gewild dat ik ze nooit had gekeken. De film die hier met kop en schouders bovenuit steekt is Baywatch. O man, wat een belachelijk slechte film zeg. Dat is anderhalf uur die ik nooit meer terugkrijg. Ik vond hem zo slecht dat ik uit verveling ondertussen gewoon andere dingen ben gaan doen. Het kon mijn aandacht onmogelijk vasthouden.

Sterren

Leukste film met een favoriete acteur/actriceSterren

American Assassin stillTsjah… dit is natuurlijk een inkoppertje: American Assassin. Niet alleen een goede actiefilm met een interessant verhaal, maar die leuke Dylan O’Brien zit er ook nog in. Wat wil je nog meer? <3

Sterren

Film met de beste muziekSterren

Baby Driver stillNog een categorie met meerdere gegadigden. Ik vond namelijk Thor: Ragnarok, Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Baby Driver allen films die ik heb onthouden wegens een goede selectie aan muziek. Eigenlijk wil ik ze hier gewoon alle drie hier neerzetten, maar gelukkig komen de eerste twee ook al bij een andere categorie naar voren. Hier kan ik dus Baby Driver neerpennen. Een film waarbij muziek een hele grote rol speelt omdat de hoofdpersoon eigenlijk continu naar muziek aan het luisteren is. Extra belangrijk is het dus dat de muziek ook goed werkt in de film en leuk is om naar te luisteren.

Sterren

Film waarvan je de inhoud snel weer vergeetSterren

Naast de allerslechtste film van het jaar die ik net al noemde, zijn er nog genoeg films te noemen waarvan de inhoud niet indrukwekkend genoeg was om te onthouden. Hiervoor wil ik Overdrive noemen. Het is gewoon een simpele The Fast and the Furious rip-off met bar slecht acteerwerk.

Sterren

Fijne superheldenfilmSterren

Guardians of the Galaxy Vol. 2Hoewel ik heel erg heb genoten van Thor: Ragnarok, ga ik hier voor de zogenaamde vreemde eend in de bijt onder de superheldenfilms: Guardians of the Galaxy Vol. 2. Dit is misschien mede dankzij baby Groot, maar zeg nou zelf, die gehele film is toch fantastisch?!

Sterren

Visueel sterke filmSterren

Assassin's Creed stillIn 2017 heb ik ook in deze categorie meerder films gezien. Zo vond ik onder andere Thor: Ragnarok en Kingsman: Secret Service visueel sterk, maar de film die ik hier ga noemen is Assassin’s Creed welke begin 2017 uit is gekomen. Deze vond ik visueel ook erg interessant vormgegeven.

Sterren

Film waar ik heel hard om heb moeten lachenSterren

Thor: RagnarokGezien ik CHIPS al heb genoemd is het niet moeilijk kiezen welke film ik hier ga invullen, namelijk Thor: Ragnarok. Wat een heerlijke film zeg! Overduidelijk dé MARVEL film met de meeste humor. Ik heb regelmatig moeten lachen tijdens het kijken van deze film en wil hem binnenkort nog heel graag weer eens kijken.

Sterren

Top 10 films uit 2017Sterren

Ik was eerst van plan hier gewoon ook één film te noemen, maar heb uiteindelijk toch besloten een top 10 te maken. Old habbits die hard, haha. Mijn top 10 films uit 2017 (ik zeg expres niet beste, want het is echt een mix van films die ik sterk vond, maar waarbij één keer kijken genoeg is, en films welke ik nog meermaals wil herkijken):

 1. Thor: Ragnarok
 2. Guardians of the Galaxy Vol. 2
 3. Kingsman: The Golden Circle
 4. Beauty and the Beast
 5. Baby Driver
 6. CHIPS
 7. Assassin’s Creed
 8. American Assassin
 9. Home Again
 10. Logan

Welke films zou jij invullen bij bovenstaande categorieën?

Deze post is al 2196 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “De films uit 2017

 1. Superleuk idee om je lijstje op deze manier in te delen! Ben het helemaal eens met je “overslaan”-film trouwens, wat een drama dat Baywatch haha. Thor was inderdaad ook echt een leuke verrassing dit jaar, echt zo’n film waar ik stiekem helemaal niets van verwachtte haha.

  • Thanks! Ik dacht, laat ik het eens op een andere manier doen. Blij dat het bevalt! 😀

   Haha ja, Baywatch was echt een drama zeg… :S Van Thor had ik ook in eerste instantie geen hoge verwachtingen, totdat mijn broertje een kwartier van te voren zei dat iedereen het een geweldige film vond. Gelukkig bleek ik dat ook te vinden. 😀

 2. Fijne lijst! Ik heb alleen genoeg andere kanshebbers voor film die je echt moet overslaan, zoals Escape Room. Geloof me, dan kijk je graag naar Baywatch :p

 3. Je bent letterlijk de aller aller allereerste die iets positiefs over Chips te melden heeft. Ik heb m nog niet gezien en dat komt vooral door de hoofdrolspeler. Ik kan Dax Shepard nooit serieus nemen in wat hij ook doet. Na jouw lijstje nog eens de trailer bekeken. Het kan gewoon niet leuk zijn! En dat is het geweldige van film en pop-cultuur. Wat één afschuwlijk acht is voor iemand anders een leuke verrassing.

  • Oh ik kan Dax Shepard juist wel waarderen. Ik denk dat ik de flauwe humor in de film veel minder leuk had gevonden als ze hier een andere acteur voor hadden gebruikt.
   Maar dat is inderdaad een kwestie van smaak. Wat de één leuk vindt, hoeft de ander niet perse leuk te vinden. 🙂

 4. Leuke invulling van de Top-10!

  Ik merk wel een vrouwelijke versie te hebben gevonden van de mainstream Paul Filmliefhebber hahaha. Maar alsnog, leuke invulling.