Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Recensie | De dochter van de parfumeur – Cristina Caboni

De dochter van de parfumeur - Christina Caboni

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Recensie | De dochter van de parfumeur – Cristina CaboniDe dochter van de parfumeur door Cristina Caboni
Verschenen: November 2014 bij Xander Uitgevers
Format: Paperback, aantal pagina's: 339
Genre: Roman
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Als Elena Rossini haar vriend heeft betrapt met een ander, verliest ze haar vertrouwen in de liefde. Ze vlucht naar Parijs en gaat aan de slag in de bekende parfumerie Narcissus, waar nog op traditionele wijze parfum wordt gemaakt.

Elena komt uit een familie van bekende parfumeurs. Ze heeft het talent van de vrouwen in haar familie geërfd en weet parfums te creëren waar iedereen naar verlangt. Ook al lijkt ze het geluk weer te vinden, toch blijft het verleden haar achtervolgen.

Haar ontmoeting met Cail lijkt alles plotseling te veranderen. Kan hij Elena's wonden genezen en haar hart veroveren? En kan Elena haar twijfels en wantrouwen voorgoed laten rusten en gelukkig worden met Cail?

De flaptekst wekte mijn interesse

Een tijdje geleden ontving ik van Xander Uitgevers een mail met de vraag of ik De dochter van de parfumeur wilde lezen en recenseren. De achterflap sprak mij direct aan, want 1. ik ben dol op parfums, 2. ik houd van Parijs en 3. ik houd van Italië. De combinatie van deze drie dingen in één boek leek mij interessant en echt iets voor mij. Zodoende viel een paar dagen later dit mooie boek bij mij op de mat.

Het begin pakte mij niet

Echter toen ik eindelijk de tijd had om in het boek te beginnen pakte het mij niet. Het begin sprak mij niet aan en ik vond de wisseling van personages soms te vloeiend in elkaar overgaan dat ik soms niet doorhad over wie ik nou aan het lezen was. Dat was niet het enige dat ervoor zorgde dat ik er niet direct goed inkwam, maar dat andere punt kan ik mijn vinger niet goed op leggen. Ik denk dat het was omdat ik het moment van het verhaal waar ik mij in bevond nog niet interessant genoeg vond, maar het was wel essentieel voor de rest van het verhaal. Ook twijfel ik over waarom het boek De dochter van de parfumeur heet, gezien haar grootmoeder een veel grotere rol speelt.

De dochter van de parfumeur - Christina Caboni

Maar toen vertrok Elena naar Parijs

Gelukkig bleef ik doorlezen, want vanaf het moment dat Elena dankzij haar beste vriendin Monique naar Parijs vertrekt wordt het interessant. Vanaf toen bleef ik lezen en wilde ik het boek eigenlijk niet meer neerleggen. Ik was nieuwsgierig naar of Elena ooit achter de formule van het Perfecte Parfum dat haar voorouder ooit had gecreëerd zou komen en ook naar hoe haar relatie met Cail – die zo zijn eigen problemen heeft – zou ontwikkelen. Elena’s talent voor het ontwikkelen van parfums op maat zorgde voor leuke en interessante momenten en ook de bijpersonages waren leuk om te leren kennen.

Voor liefhebbers van Santa Montefiore

Op een sticker op het boek staat dat De dochter van de parfumeur geschikt is voor liefhebbers van boeken van Sata Monefiore, maar dat kan ik helaas niet bevestigen. Om de simpele reden dat ik nog nooit een boek van Santa Montefiore heb gelezen. Maar als je van parfum houdt, en dan vooral ook uitgebreide beschrijvingen van geuren en essences dan is dit een goed boek voor jou. Dit boek is zeker ook leerzaam, want ik wist niks van het maken van parfums en heb nu toch wel een zekere basiskennis.

Binnenwerk De dochter van de parfumeur

Uniek

Iets unieks in dit boek is dat boven elk hoofdstuk een geur centraal wordt gesteld waarvan je de betekenis kunt lezen. Al deze geuren komen ook terug in een lijst die je terug kunt vinden achterin het boek. Het kan leuk zijn voor de echte geurliefhebbers, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er elk hoofdstuk compleet overheen heb gelezen. Als het er niet was geweest had ik het dus ook prima gevonden. Maar het was zeker niet storend en denk dat het voor specifieke lezers wel van toegevoegde waarde is. Wel vond ik het binnenwerk van het omslag erg leuk doordat de rozenblaadjes van de cover – die erg goed passen bij het verhaal – daarop terugkomen.

Conclusie

De dochter van de parfumeur is een mooie roman met zeer uitgebreide beschrijvingen van geuren. Hoewel het begin mij niet direct pakte, wilde ik het boek niet meer neerleggen vanaf het moment dat Elena naar Parijs vertrok. De zoektocht naar het Perfecte Parfum dat ooit door haar voorouder was gecreëerd is erg interessant en verliep voor mij zonder voorspelbaar te worden. Ook Elena’s relatie met Cail, die worstelt met zijn eigen problemen, is interessant en alles behalve het standaard zoetsappige liefdesverhaal. Hoewel ik wel houd van zoetsappigheid is het hier juist heel passend dat hun relatie op deze manier verloopt. Al met al is het boek dus zeker leuk om te lezen.

De dochter van de parfumeur is verkrijgbaar in zowel paperback als e-book.

Win de dochter van de parfumeur

Winactie

UPDATE: De twee winnaars zijn bekend en hebben een e-mail van mij ontvangen. Niet gewonnen? Niet getreurd! In de toekomst zullen vast nog wel meer winacties volgen.

Denk je nu ‘Dit boek is wel wat voor mij!’ dan heb je geluk! Ik mag van Xander Uitgevers namelijk twee exemplaren weggeven! Wat je ervoor moet doen?

– Laat hieronder een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet met deze winactie.

Let op dat je in het daarvoor bestemde vakje een geldig mailadres invult, want ik zal per mail contact opnemen met de (twee!) winnaars. Je kunt meedoen aan de winactie tot en met 15 april 23.59 uur.

Ik bedank Xander Uitgevers voor het beschikbaar gestelde recensie-exemplaar en de twee exemplaren die ik hier weg mag geven.

Deze post is al 2580 keer gelezen


Geef een reactie

27 responses to “Recensie | De dochter van de parfumeur – Cristina Caboni

  1. Wat een mooie cover! Door jouw recensie begon ik een beetje te twijfelen of het wel iets zou zijn, maar ik ben toch nieuwsgierig naar het boek. Daarom doe ik graag mee met de winactie. 🙂

  2. Hmm, klinkt eigenlijk best als een mooi boek. Ik doe eventjes niet mee met de winactie omdat ik nog heeeeel veel andere boeken heb, maar hij komt wel op mijn lijstje denk ik!

  3. Bertha

    ik ben gek op parfum en spaar dan ook flesjes, heb al een vitrine vol. Ook een leesfanaat dus twee vliegen in één klap. Doe graag mee om het boek te winnen

  4. Ik ben al jaren compleet verslaafd aan hetzelfde parfum – en ben benieuwd wat die geur dan voor een betekenis gaat hebben.

    Combineer dat met romantiek – en ik kan niet anders dan meedoen!
    Count me in 🙂