Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT: Top 10 Schrijvers van wie ik meteen een nieuw boek koop

Top Ten Thursday

Mijn eerste Top Ten Thursday! Vanaf deze week doe ik ook gezellig met de TTT van De Lady Library. Deze week kijken we in bloggersland naar ieders top 10 schrijvers van wie ik meteen een nieuw boek koop. Ik heb ze hieronder in willekeurige volgorde voor jullie opgesomd:

1. Gillian King

Oké, ik zeg wel willekeurige volgorde, maar Gillian King hoort in ieder geval op 1 thuis. Wanneer er weer een nieuw boek uitkomt weet je dat het een topper gaat zijn, geen twijfel over mogelijk. Gillian King is met stipt mijn favoriete auteur. Ze schrijft heerlijke chicklits met een vleugje humor die je (helaas!) in 1 dag uitleest – je kunt letterlijk niet stoppen met lezen en zodra je hem uit hebt baal je dat je weer een jaar moet wachten op een volgend boek. Elk jaar kijk ik weer reikhalzend uit naar nieuwe boeken van deze geweldige vrouw die ook nog eens ontzettend lief en aardig is.

2. Kiera Cass

Ik ben net in haar The Selection trilogie begonnen en schreef nog niet zo lang geleden een recensie over het eerste deel: The Selection. Hoewel ik nog bezig ben in het tweede deel en de rest ook nog moet lezen weet ik wel meteen dat haar schrijfstijl mij ontzettend goed bevalt. Ik heb haar volgende novella’s (ja alledrie) alvast vooruitbesteld bij The Book Depository.

3. Veronica Roth

Ik was gek op de Divergent trilogie. Ja, misschien was ik het niet helemaal eens met het einde, maar ik heb wel echt genoten van haar boeken en schrijfstijl. Haar nieuwste boek Four, die afgelopen juli uitkwam, had ik ook alvast gereserveerd bij bol.com zodat ik het op de release dag direct binnen zou hebben. Deel 1 (Divergent) en Four zijn toch wel mijn favorieten en ik ben zeer benieuwd naar toekomstige boeken van Veronica Roth.

4. Suzanne Collins

De The Hunger Games trilogie heb ik ook in slechts enkele dagen verslonden. Ook hier baalde ik van het einde… Tsjah, je bent óf team Peeta of team Gale en laat ik nou net voor het andere team zijn (maar die andere is toch ook wel erg lief hoor!).

5. John Green

Toen ik The Fault in Our Stars ging lezen wist niet wat ik ervan moest verwachten. Het moest een goed boek zijn hoorde ik van alle kanten. Toen ik slechts één pagina in het boek zat merkte ik al hoe fijn het lezen was. Ik lees zoveel mogelijk boeken in het Engels, ik vind dat de woorden van de auteur dan het beste tot zijn recht komen dus ik weet niet of lezers van de Nederlandse vertaling hetzelfde hebben ervaren, maar het Engelse deel las super makkelijk. Inmiddels heb ik ook bijna al zijn andere boeken aangeschaft.

6. Nicholas Sparks

Ik las The Lucky One  in 2012 aan het zwembad toen ik op vakantie was in Lesbos. Hiervoor had ik eigenlijk alleen nog maar de films gekeken van zijn boeken. Maar met The Lucky One kwam ik erachter dat zijn boeken geweldig zijn en dat de boeken ook in dit geval beter zijn dan de films. Eerstvolgende boek dat ik van hem op mijn leesstapel hebben liggen is The Best of Me en in de toekomst blijf ik graag zijn boeken kopen.

7. Lisette Jonkman

Oké, ik heb haar boeken nog niet gelezen – ik kocht afgelopen maand Glazuur, Verkikkerd en Verslingerd en ze liggen nog op mijn te lezen stapel – maar ik kon het niet laten om alvast even de eerste bladzijden van Glazuur te lezen. Soms heb je gewoon een gevoel bij een auteur en kun je het al opmaken uit de eerste pagina’s. Dan weet je gewoon dat diegene goede boeken aflevert en een fijne schrijfstijl heeft. Haar nieuwste boek – Schrijven Kreng!, dat deze maand uitkomt! – staat op mijn wishlist en ik kan niet wachten tot het zover is.

8. Kass Morgan

Gek genoeg las ik van Kass Morgan het boek De 100 in het Nederlands. Ik wilde een vergelijking kunnen maken met de serie voor een recensie en het leek mij handig om in dit geval de Nederlandse versie te lezen – het eerste seizoen inmiddels compleet gezien en vind het hartstikke leuk! Deel 2, De 100. Dag 21, heb ik alvast gereserveerd bij bol.com. Ik vond De 100 erg leuk en zal er binnenkort – ook al is het bijna anderhalf jaar geleden dat ik het boek las – nog even een recensie over schrijven, zodat ik daarna ook deel 2 kan recenseren. En nog leuker; ik zag dat er ook een derde deel komt!

9. James Dashner

The Maze Runner is op dit moment een echt hype. Ik had de boeken al in april besteld toen ik erachter kwam dat 1 van mijn favoriete acteurs (Dylan O’Brien, Teen Wolf) in de verfilming zou spelen, maar pas in juni heb ik het boek daadwerkelijk gelezen. Ook hier zal ik binnenkort nog even een recensie over plaatsen, zodat ik daarna ook de volgende delen kan recenseren. Hoewel het boek voor mijn gevoel maar traag op gang kwam, zat ik er op een gegeven moment helemaal in en kon ik het niet weer wegleggen. Tussendoor heb ik eerst nog even wat andere boeken gelezen, maar binnenkort ga ik verder met The Scorch Trials.

10. Stephenie Meyer

De Twilight hype is alweer een tijdje voorbij (al las ik wel dat er een serie korte films geïnspireerd op de Twilight Saga op de markt komt), maar toen ik de serie in 2009 las heb ik er enorm van genoten en kon ik ze niet weg leggen. Ook een boek zoals The Short Second Life of Bree Tanner was erg leuk en volgende boeken van haar zou ik zeker kopen.

Wie staat er op jouw lijstje?

Deze post is al 1757 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “TTT: Top 10 Schrijvers van wie ik meteen een nieuw boek koop

  1. ladyNadine

    Wauw, ik ben het met bijna alle auteurs eens! Ik heb de Nederlandse Maze Runner gekregen en het boek is bijna uit, maar oh, wat spannend 🙂