Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Shoplog | Boekenfestijn Leeuwarden

Mijn Boekenfestijn Shoplog

Al zolang ik weet bezoek ik elk jaar het Boekenfestijn in Leeuwarden. Vorig jaar vond ik het tegenvallen. Ik was op zoek naar Engelse boeken, maar degenen die ik graag wilde waren er niet. Uiteindelijk kwam ik thuis met een aantal boeken die na een jaar nog steeds ongelezen ergens liggen. We gingen altijd op zondags, dus dit keer wilde ik gaan op donderdagavond in de hoop dat er meer leuke boeken tussen zouden zitten, én ik wilde alleen gaan voor boeken waarvan ik denk ze echt te gaan lezen.

Toen we binnenkwamen was het nog lekker rustig, maar wel enorm warm. Al snel kwam ik een Young Adult tafel tegen, waar zeker een aantal leuke boeken tussen lagen – waarvan ook een aantal boeken die ik al heb -, maar ik wilde de boeken graag in het Engels dus liep ik eerst daarheen. Al snel kwam ik erachter dat de boeken die ik leuk vind – en nog niet heb – niet in het Engels aanwezig waren. Wederom een erg teleurstellend jaar wat Engelse boeken betreft. Maar toch ben ik met een tas vol boeken thuisgekomen! Er was namelijk wel een heel leuk aanbod Nederlandse boeken. Ook hierbij lagen een aantal leuke boeken die ik al in de kast heb staan, maar ook een aantal die ik nog aan mijn collectie toe wilde voegen. Kijk je mee naar welke boeken ik heb gekocht?

Boekenfestijn Leeuwarden - Chantal van Gastel - Zoek het maar uit - 21 Zomers en andere verhalen - Geknipt voor jou

Sinds Ik wist het ben ik fan van Chantal van Gastel. Ik heb nog maar één boek van haar gelezen, maar ik weet zeker dat haar andere boeken ook geweldig zullen zijn. De Zwaar! trilogie lag er ook, maar die heb ikinmiddels al. Ik kocht dus de drie andere boeken die ik van haar zag liggen. In Geknipt voor jou bleek ook nog een boekenlegger te zitten, leuk!

21 Zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele, zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel. In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het beu om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York. Een heerlijk zomers leesfeest!

Bol.comGoodreads - Add to button: €9,95
Boekenfestijn: €5,99

Zoek het maar uit – Chantal van Gastel

Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

Goodreads - Add to buttonBol.com: €17,90
Boekenfestijn: €3,99

Geknipt voor jou – Chantal van Gastel

Hannah is jong, single en heeft maar één droom: het opzetten van haar eigen modelabel. Tot die tijd moet ze het doen met haar baan als assistente van de veeleisende ontwerpster Anna Lee, een regelrechte boss from hell. En dan is er ook nog die arrogante advocaat Frank, wiens zoontje ze door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest ophalen van de crèche en even verstopte op kantoor. Maar Frank blijkt zo slecht nog niet en helpt haar als de zaken op de werkvloer bij Anna Lee uit de hand lopen. Komt haar droom dan misschien toch binnen handbereik? En hoe zit het met Frank, ze kan het toch niet aanleggen met een man die getrouwd is en ook nog vader?

Goodreads - Add to buttonBol.com: €17,95
Boekenfestijn: €4,99

Boekenfestijn Leeuwarden - Een Keukenmeidenroman (Kathryn Stockett) - Gevonden! (Ann Brashares) - Before I Fall (Lauren Oliver)

Een verzameling losse boeken. Ik wilde The Help nog altijd een keer lezen en de DVD is een leuke bonus. Gevonden! trok mij aan en na het lezen van de achterkant was ik direct nieuwsgierig. En Before I Fall is het enige Engelstalige boek dat ik heb gekocht. Dit boek staat al een tijdje op mijn lijstje, en voor deze prijs kon ik hem niet laten liggen.

Een keukenmeiden roman – Kathryn Stockett (+ DVD)

In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.

Goodreads - Add to buttonBol.com: €17,45
Boekenfestijn: €6,99

Gevonden! – Ann Brashares

De zeventienjarige Lucy voelt zich onverklaarbaar sterk aangetrokken tot haar klasgenoot Daniel, maar zijn bewering dat hij haar al heel lang kent vindt ze doodeng. Onsterfelijke zielen, voorbestemming, vorige levens… ze wil er allemaal niks van weten. Toch kennen de twee elkaar al ruim 1200 jaar – en Daniel herinnert zich elk afzonderlijk jaar. Maar zijn gave is ook een vloek. Want steeds als hij en Lucy elkaar bijna vinden, worden ze op pijnlijke wijze weer van elkaar gescheiden…

Goodreads - Add to buttonBol.com: €16,95
Boekenfestijn: €8,99

Before I Fall – Lauren Oliver

They say to live every day as if it’s your last – but you never actually think it’s going to be. You always think you’ll have more time. That’s what I thought. But I was wrong. The thing is, you don’t get to know when it happens. You don’t remember to tell your familie that you love them or –  in my case – remember to say goodbye to them at all. What if, like me, you could live your last day over again? Could you make it perfect? If your whole life flashed before your eyes, would you have any regrets? Are there things you’d want to change?

Goodreads - Add to buttonBol.com: €9,99
The Book Depository: €8,39
Boekenfestijn: €3,99

Astrid Harrewijn - Prinses in de Polder & Luchtkussen

Ik heb nog nooit een boek van Astrid Harrewijn gelezen, maar ik denk dat ik haar boeken ook wel leuk zal vinden gezien ze vaak in hetzelfde rijtje als Gillian King, Chantal van Gastel, Petra Kruijt en Lisette Jonkman genoemd wordt. Wat beter dan om kennis te maken met haar schrijfstijl door deze twee leuke boekjes?!

Luchtkussen – Astrid Harrewijn

Wanneer een vriendin Lieke op een vacature bij het hippe Gooise bedrijf Personal Whatever wijst, dat Gooise vrouwen ondersteunt op alle mogelijke gebieden –  van interieuradvies tot het trimmen van de poedel – grijpt Lieke die kans met beide handen aan. Veel keus heeft ze op dat moment niet, als gescheiden moeder van een puberende dochter. Dan trekt haar dementerende moeder bij haar in en blijkt de Pradaparade vol valkuilen te zitten en Personal Whatever aan de rand van de financiele afgrond te verkeren. De chaos is compleet! Gelukkig zijn er nog de nieuwe buurman Bram en Liekes bijzondere talent altijd te lachen als de situatie eigenlijk om een stortvloed van tranen vraagt.

Goodreads - Add to buttonBol.com: €5,-
Boekenfestijn: €1,99

Prinses in de Polder – Astrid Harrewijn

Sara Janszen reist voor ontwikkelingsprojecten de hele wereld over. Tijdens een korte vakantie in Nederland blijkt het thuis een grote chaos te zijn. Het huwelijk van haar ouders staat op springen, haar broers hebben het vooral heel druk met zichzelf en Sara’s jongere zus, die topmodel in Parijs is, zit in de problemen. Het liefst zou Sara gelijk in het eerstvolgende vliegtuig naar een ver oord stappen, maar ze besluit haar familie niet in de steek te laten. Ze bedenkt snel een oplossing voor haar kibbelende ouders en springt daarna in de trein naar Parijs om haar zus te helpen. Maar ondertussen zit ze met Sander in haar hoofd: de mysterieuze man die ze in het vliegtuig ontmoette…

Goodreads - Add to buttonBol.com: €6,98
Boekenfestijn: €2,99

Boekenfestijn Leeuwarden - Lindsey Kelk - Ik hou van New York Hollywood Parijs - Ik hou van Las Vegas Londen - Ik hou (nog steeds) van New York

Deze boeken trokken mij aan doordat ze er zo mooi uitzien! Na het lezen van de achterkant werd ik nieuwsgierig en op een gegeven moment kwam ik ook de tweede omnibus en het laatste deel tegen. Toen ik later keek hoe de boeken eruit zien in het Engels besefte ik dat deze boeken al eerder op mijn radar zijn geweest en ik ze altijd nog een keer wilde lezen.

Ik hou van New York, Hollywood, Parijs omnibus – Lindsey Kelk

Als de Britse Angela Clark haar verloofde betrapt met een andere vrouw, pakt ze het eerste vliegtuig dat haar zo ver mogelijk bij haar problemen vandaan brengt. Enkele uren later staat ze eenzaam en alleen voor een willekeurig hotel in New York. Gelukkig raakt ze al snel bevriend met Jenny, de receptioniste, die haar inwijdt in de hippe wereld van mode, cocktails, handtassen en mooie mannen. Het is het begin van een geweldig nieuw leven dat Angela op de leukste plekken ter wereld zal brengen. Maar net als ze denkt dat ze alles perfect voor elkaar heeft, blijkt ze de vreemdste problemen aan te trekken…

Goodreads - Add to buttonBol.com: €15,-
Boekenfestijn: €3,50

Ik hou van Las Vegas, Londen omnibus – Lindsey Kelk

Na een roerige start in New York heeft de Britse Angela Clark  haar zaakjes eindelijk op orde:  ze heeft een leuke baan als blogger en woont samen met haar knappe vriendje Alex in een niet-zo-netjes-maar-wel-heel-geweldig appartement in Brooklyn. Alles is perfect. Tot ze haar baan kwijtraakt – en de immigratiedienst daar lucht van krijgt.
Al snel ligt er een brief op de mat waarin staat dat haar visum wordt ingetrokken. Om in het land te blijven, zal Angela binnen een maand een baan moeten vinden. Of een echtgenoot. Ze vermoedt alleen dat Alex niet staat te springen om met haar te trouwen. Wordt het een a-romantische bruiloft in Las Vegas of een enkeltje Londen?

Goodreads - Add to buttonBol.com: €15,-
Boekenfestijn: €4,99

Ik hou (nog steeds) van New York – Lindsey Kelk

Angela Clark heeft eindelijk een ring om haar vinger en haar tijdschrift Gloss is een enorm succes. Maar ze werkt zich al maanden helemaal uit de naad en heeft nauwelijks tijd voor Alex –  en dat terwijl hij helemaal klaar is voor de volgende stap: een baby. Angela twijfelt. Het is niet zozeer dat ze geen kinderen wíl, ze is er gewoon nog niet helemaal klaar voor. Dan staat Louisa onverwachts op de stoep met peuter Grace en een gebroken hart. Jenny ontfermt zich direct over Louisa en Angela ondervindt ondertussen hoe haar leven eruit zou zien met een kind erbij: terwijl kleine Grace de tent afbreekt, moet ze haar relatie met Alex proberen te lijmen én Gloss draaiende zien te houden. En Angela zou Angela niet zijn als dat allemaal vlekkeloos verloopt…

Goodreads - Add to buttonBol.com: €13,50
Boekenfestijn: €4,99

Ga jij wel eens naar het Boekenfestijn?

Deze post is al 1718 keer gelezen


Geef een reactie

16 responses to “Shoplog | Boekenfestijn Leeuwarden

  • Goed om te horen! 😀 Ben erg benieuwd naar de schrijfstijl van Astrid Harrewijn; al zoveel goede dingen over gehoord, maar nog nooit iets van haar gelezen.

  • Dankjewel! Ik ben ook heel erg blij met deze buit. Heb nog nooit wat van Astrid Harrewijn gelezen, maar wel veel goede dingen over gehoord, ook hier in de reacties weer dus moet er maar snel eens aan beginnen.

 1. Kim

  Ik ben nu twee jaar op rij in Eindhoven geweest in november. Daar wacht ik nu ook weer op, want de boeken van de vorige editie staan bij mij ook nog netjes op een stapeltje te wachten tot ze gelezen worden. Al is het wel verleidelijk nu ik hierboven lees dat er in mei ook een is in Eindhoven….

  Je hebt wel leuke boeken uitgekozen. De boeken van Astrid Harrewijn zijn inderdaad heel erg leuk.

 2. Ik ben nog nooit op een boekenfestijn geweest – maar bedenk me altijd wel dat ik dat leuk zou vinden.

  Niks zo leuk als thuiskomen met een tas vol boeken die je mag gaan lezen!

 3. Bertha

  Ik kan je de boeken van Astrid Harrewijn heel erg aanbevelen. Ik heb luchtkussen gelezen en het is soms hilarisch dan weer komisch. Een super boek om ten lezen.

 4. Ik ga in mij naar die in Eindhoven. Echt zooo fijn dat het een extra editie is! Gevonden is overigens ook in een andere titel verschenen; herinner mij. 🙂