Categorieën: Boeken, Persoonlijk / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

The Awesome Book Club | Kom je ook?

Ik heb er in de afgelopen twee maandoverzichten al over gesproken, maar eind deze maand is het dan echt zover. Op 20 april vindt de allereerste leesclub bijeenkomst plaats van The Awesome Book Club!

Ik besloot zelf het initiatief te nemen een Young Adult leesclub op te richten, omdat ik zo vaak leuke berichten voorbij zie komen van diverse leesclubs, maar er helaas niet aan kan deelnemen tenzij ik het halve land doorreis. En dat is helaas meestal niet te doen op werkdagen.

Ik benaderde Boek- en kantoorhandel Het Depot te Drachten (mijn hometown in Friesland), omdat ik met Karina (die samen met Marco de eigenaar van de winkel is) al een heel goed contact had, en natuurlijk omdat ikzelf in Drachten woon. Zij hoefden geen seconde na te denken en zeiden enthousiast ja! Karina vertelde nog dat ze zelf ook al een tijdje met het idee rondliep.

Op 1 maart 2017 was de meest awesome leesclub van het noorden geboren en kon de pret beginnen. Ik had diverse namen bedacht, maar één naam trok mij echt aan, en ook voor Het Depot sprong gelukkig The Awesome Book Club er bovenuit. Ik ontwierp een logo en ander promotiemateriaal, zette een Facebook groep op, en na het plannen van de eerste bijeenkomst konden we ook al direct een event aanmaken.

Het Depot heeft het eerste boek dat we gaan bespreken in overvloed besteld, en als je hem daar koopt krijg je er ook nog een gave boekenlegger bij! We hebben heel veel gezelligheid in petto voor jullie, dus we hopen dat we de eerste bijeenkomst met een mooi clubje kunnen aftrappen.

The ABC logoThe Facts

Handig om te weten is natuurlijk wel even waar de bijeenkomst precies plaatsvindt en hoe laat we starten.

Locatie: Het Depot te Drachten (Oosterstraat 12, 9203 BB Drachten)
Tijdstip: 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur

Ook hebben we een soort van indeling van de avond gemaakt, maar dit is vooral in grote lijnen.

19.00 – 19.30 uur: Inloop / gezellig kletsen / boeken browsen
19.30 – 20.30 uur: Het boek van deze maand bespreken + het boek van volgende maand kiezen
20.30 – 21.00 uur: Nakletsen / afscheid nemen

Like onze Facebookpagina of meld je alvast aan voor de bijeenkomst op 20 april en/of 18 mei.

Boeken die we lezen

Voor de eerste bijeenkomst heb ik (in overleg met Het Depot) een boek uitgezocht. Maar in het vervolg zullen we tijdens elke bijeenkomst een keuze maken uit een drietal boeken die ik samen met Het Depot voorselecteer. Zo gaan we op 20 april dus een keuze maken uit Hof van Doorns en Rozen (Sarah J. Maas), De voordelen van onbeantwoorde liefde (Becky Albertalli) en Het geheugenboek (Lara Avery). Ben je op 20 april aanwezig, dan kun je dus invloed uitoefenen op welk boek we de maand erop gaan bespreken! En zo gaan we dat dus elke maand doen. Je kunt vooraf ook suggesties aan ons doorgeven.

Voor deze eerste bijeenkomst heb ik gekozen voor Eerste leven door Gena Showalter. Zij is een auteur die dit jaar naar Yalfest komt, en ik was enorm nieuwsgierig naar dit boek. Inmiddels heb ik hem al bijna uit!

Eerste Leven - Gena ShowalterTitel: Eerste Leven
Schrijver: Gena Showalter
Andere boeken van deze schrijver: Alice in Zombieland, Door de zombiespiegel, Hartenkoningin
Releasedatum: 21 maart 2017
Verkrijgbaar als: Paperback
Prijs: €17,99
Aantal pagina’s: 385
Genre: Young Adult, Fantasy
In het Engels te lezen als: Firstlife

Doodgaan is nog maar het begin…

In Gena Showalters nieuwe fantasywereld moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika (‘Licht geeft Zicht’) of Myriad (‘Macht is een Recht’)? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…

Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd…

Ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in!

Kom jij ook?

Deze post is al 2012 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “The Awesome Book Club | Kom je ook?

  1. Ik zou echt heel graag willen komen, maar het is nog steeds wel een beetje ver! Sowieso kan ik op die donderdag niet, maar ik ga de volgende bijeenkomsten zeker in de gaten houden!