Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 5 – Schaalvergroting

Wie is de Mol boekje

Helaas was Wie is de Mol? donderdag gecanceld dankzij de gijzelaar die het NOS gebouw binnen was gedrongen – die overigens zelf ook fan blijkt te zijn van Wie is de Mol?… Maar vrijdagavond kregen we een herkansing en werd de vijfde aflevering van Wie is de Mol?, getiteld Schaalvergroting, alsnog uitgezonden.

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 5 van Wie is de Mol? 2015; er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

De verdenkingen van vorige week

Wie is de mol Poule puntenverdeling aflevering 5 Rik Chris

Vorige week ben ik definitief overgegaan op een top 2 verdachten; Rik nog steeds als hoofdverdachte en Chris als een goede tweede. En jippie! Deze week worden mijn punten verdubbeld!

De top drie verdachten van jullie was na aflevering 3: Rik, Chris, Margriet. Ook deze week zijn jullie weer fanatiek aan het stemmen geweest, wel 102 Reviews & Roses bezoekers brachten hun stem uit. Echter is de top 3 aanzienlijk veranderd na aflevering 4.

[poll id=”5″]

Rik staat nog steeds op nummer 1, maar dit keer niet met 32% van de stemmen, maar met zelfs 46% van de stemmen. Op de tweede en derde plek staan nu respectievelijk Carolina en Margriet. Chris, die vorige week nog tweede stond, werd plotseling niet meer verdacht en staat onderaan met 5% van de stemmen. De rest hangt er een beetje tussenin.

De aflevering

Direct aan het begin van de aflevering wordt de pot geteld. Ik had verwacht dat Margriet bij hoog en laag zou gaan ontkennen dat ze geld uit de pot had gehaald, maar tot mijn verbazing gaf ze het gewoon toe… Waarom? Geen idee. Dus er werd een nieuwe penningmeester gekozen. Jahaa, mijn mol! Rik a.k.a. Muis mag voortaan de pot beheren. Als mijn voorspellingen juist zijn, en hij is de mol, dan zijn ze net een nog grotere fout begaan dan de pot aan Margriet te geven.

Wie is de Mol Rik a.k.a. Muis wordt penningmeester
Muis neemt het geld maar al te graag aan.

Vervolgens gingen Carolina en Marlijn bij de eerste opdracht verwarring zaaien om zo aan vier jokers te komen. Maar Wie is de Mol? zou Wie is de Mol? niet zijn als er niet een addertje onder het gras zou zitten. De rest van de groep kond bij het goed beantwoorden van een vraag een joker weer wegnemen.

Dat liep dus eigenlijk allemaal niet zo slim, want allereerst gingen Carolina en Marlijn al voor jokers en niet voor geld, en vervolgens ging de groep voor het wegnemen van jokers en niet voor geld. Tsjah, zo wordt de pot inderdaad niet voller. Er zijn al een tijd theorieën over twee mollen, maar ik stem voor een nieuwe theorie: zeven mollen!

Bij de tweede opdracht mochten ze graven. Eerst werd elke kandidaat een vraag gesteld, als ze deze naar waarheid zouden beantwoorden mochten ze voor die vraag gaan graven in een vak. Uiteindelijk werd zeven keer de waarheid gesproken en zeven keer gelogen.

Zeven vakken mochten open gegraven worden en de andere zeven bleven dicht. Maar in welk vak geld lag was niet bekend. Duidelijk dus niet in één van de zeven vakken waar ze hebben lopen graven. Is de Mol goed bezig geweest of was het domme pech?

Wie is de Mol pakketjes opdracht Haring Rik
Het molletje aan het werk.

Als laatst was er nog de pakketjes opdracht die er wel erg gezellig uitzag. Chris zat helemaal op zijn plek in zijn “kantoor” en zei zelfs dat hij voortaan maar een kantoorbaan moest nemen. Hij deed het, na wat opstartproblemen, dan ook erg goed. Niet erg mollig dus. Hmm…

Ondertussen was Martine lekker aan het afwachten, stuurt Marlijn de boot de verkeerde richting op, Viktor vertelt wat hij denkt over de PTT, Rik vraagt zich eerst af of hij bij één code twee pakketjes mee moet nemen en vervolgens gooit hij zelfs heel Klutsdorp in het water. Uiteindelijk werden drie van de vier belangrijke pakketjes op de juiste plek afgeleverd en verdienden ze €1.500! Eindelijk weer wat geld in de pot!

En toen het moment van de waarheid. Ik weet nog dat ik tegen mijn ouders zei: “Ik hoop dat er iemand uitgaat waar ik wat aan heb. Iemand die ik heel erg of lichtelijk verdenk zodat ik die kan afstrepen. Zolang het maar niet Viktor is, want die verdenk ik toch niet. Dat zeg ik al sinds aflevering 1.” Nja, en toen ging Viktor er dus uit. Mijn verdenkingen worden dus niet bijgesteld.

Mijn nieuwe verdenkingen

Wat betreft mijn verdenkingen blijf ik lekker zitten op degenen waar ik al op zat. Rik als hoofdmol en Chris als safetynet om niet in één keer al mijn punten kwijt te zijn als hij het toch niet blijkt te zijn – ook al verdenk ik Chris niet heel erg meer, want hij speelt toch wel erg kandidaterig deze aflevering. Mocht Rik overigens niet de Mol zijn dan is hij niet altijd even slim, waarom zou hij dan in hemelsnaam zomaar weer een joker weggeven??? Meerdere personen waren wel verdacht, maar niet genoeg om mij te doen switchen van Mol. Ook al leken die groene tekens op dat doek dat Carolina na de test om had wel op letters die ‘Ik ben de Mol’ zouden kunnen spellen…

Wie is de Mol poule aflevering 6

Ik ben erg benieuwd wat jullie verdenkingen zijn na aflevering 5.

[poll id=”6″]

Al mijn vorige bevindingen lezen?
Aflevering 1 – Lezen en Schrijven
Aflevering 2 – Scheepsrecht
Aflevering 3 – Verraad
Aflevering 4 – Macht

Tot volgende week!

Deze post is al 1955 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 5 – Schaalvergroting

  1. Ik heb vandaag gestemd op Rik als de mol, ondanks dat ik Chris vanaf het begin heb verdacht vond ik hem in deze aflevering toch iets te kandidaat. Wat mij overigens opvalt is dat Rik altijd een blauw shirt aan heeft, bijna altijd blauw wit geloof ik en deze aflevering waar Nederland in zat, was het zelfs Rood Wit Blauw, ik weet niet wat het zou kunnen betekenen, maar het is opvallend! Wie heeft er nou alleen maar dezelfde kleur aan?

    • Dat had ik dus ook, Chris was een echte kandidaat deze aflevering!
      Het is mij nooit opgevallen dat Rik altijd blauw aan heeft, misschien is het zijn lievelingskleur? :p