Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 6 – Kantelen

Wie is de Mol boekje

Gelukkig was het deze week weer wat rustiger in Nederland en kon Wie is de Mol? weer gewoon op de donderdagavond uitgezonden worden. Ik heb wederom genoten van de aflevering getiteld Kantelen. In mijn woonplaats was het echter wat minder rustig, want terwijl ik mijn bevindingen over deze aflevering wilde typen en online zetten kregen we opeens last van een stroomstoring. Heerlijk heb ik anderhalf uur in de kou vertoeft, maar eindelijk kunnen mijn bevindingen nu online. Lees je mee?

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 6 van Wie is de Mol? 2015; er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

De verdenkingen van vorige week

Wie is de Mol poule aflevering 6

Na week vier ging ik over op een top twee verdachten. Ja, ik zit al wel 100% op één Mol, maar ik ben 99% zeker van deze Mol en wil niet de kans lopen dat die ene procent die overblijft er straks voor zorgt dat ik geen punten meer heb. Maar ik moet wel zeggen: bij de exit van aflevering 6 brak het zweet mij behoorlijk uit. Was mijn Mol dan toch kandidaat? Uiteindelijk bleek dat hij gewoon mocht blijven. Pfiew!

De top drie verdachten van jullie bestond na aflevering vier uit: Rik, Carolina en Margriet. Natuurlijk konden jullie ook vorige week weer je stem uitbrengen en dit had onderstaand resultaat.

[poll id=”6″]

Nog altijd staat Rik aan de leiding, dit kan ik dan ook niet meer dan beamen gezien duidelijk mag zijn dat hij mijn hoofdverdachte is. Wat een leuke man is het eigenlijk ook. Samen met Chris vind ik hen echt de smaakmakers van dit seizoen. Nog steeds op nummer twee staat Carolina en op drie Marlijn. Het is duidelijk dat een aantal van jullie gelukkig nog op tijd richting een andere Mol kunnen gaan, want dat Carolina niet op de tweede plek hoort is inmiddels duidelijk. Margriet ging overigens opeens van de derde plek naar de laatste plek. Vinden jullie haar niet meer verdacht?

De aflevering

De aflevering Kantelen leek voor mijn gevoel echt enorm kort. Toen ik merkte dat we alweer aan waren gekomen bij de exit van deze aflevering keek ik even op de klok; hoort er niet nog een opdracht te komen? Nee, het was al bijna half tien. We gingen echt over naar de exit.

Maar laat ik bij het begin beginnen. Er ging namelijk nog een hele aflevering vooraf aan de exit. Art vroeg om de allerslechtste chauffeurs en dit bleken uiteindelijk Martine, Rik, Marlijn en Margriet te zijn. Hoewel het verdacht had kunnen zijn dat Martine het zo slecht deed vond ik het juist een teken dat zij niet de Mol is. Zeker ook omdat later in de opdracht Marlijn ook heel specifieke benoemde dat Martine op knopjes had zitten drukken. Voor mij een reden om te denken dat Martine misschien wel degene zou kunnen zijn die er deze aflevering uit zou gaan. Echte molacties worden immers nooit zo duidelijk in beeld gebracht en de Mol had vooraf ook eventueel al auto’s kunnen saboteren. Tenzij Wie is de Mol? natuurlijk net dit jaar mijn theorieën onderuit wil halen…

Wie is de Mol auto rijdt weg uit euroteken
Daar gaat je auto…

Wat trouwens dan weer opviel bij mij is dat Rik kwam met de optie om 1974 te spellen met de auto’s. Een getal dat o zo makkelijk verward kan worden met een jaartal. Als ik dat getal zou zien zou ik ook niet direct aan euro’s denken… Slim gespeeld Rik, slim gespeeld. Daarnaast laat Molletje Rik, a.k.a. Muis, de kandidaten lekker geld uit de pot halen. Want hoewel hij de opdracht van de Mol had om geld uit de pot te halen, was het uiteindelijk Marlijn die het deed in opdracht van Rik. Marlijn kan dan tijdens de test ook wel zeggen dat ze een afspraak had met de Mol, terwijl ze een afspraak had met Rik, die dus eigenlijk de Mol is. Volg je het nog? Al gaat Margriet ook overal tussendoor en was het euroteken niet zo handig. En ook de auto waarvan zij met het slimme idee kwam om die te lenen reed uiteindelijk weg… De eerste keer dat ik Margriet eens verdacht vind.

Wie is de Mol Chris twinkeling in ogen sukkel
Edo 1974? Nee dat komt niet eens in de buurt

De tweede en laatste opdracht van deze aflevering was de opdracht waarbij getrokken moest worden aan touw met nummers die niet door Art opgenoemd waren. Carolina en Chris hadden daarvoor overigens ook nog een opdracht gekregen van de Mol, maar besloten deze niet te accepteren en eens echt voor de groep en dus het geld te gaan. Chapeau! Ik ben trots. Wel heel sneu dat juist terwijl ze voor geld zijn gegaan vervolgens alsnog beschuldigd worden van het gaan voor jokers en dat Carolina er vervolgens ook nog eens uitvliegt. Sneu, maar het is niet anders. Gelukkig zit Chris er nog wel in. Ik kan zo om hem lachen, ik zou het zonde vinden als hij eruit zou liggen. Uiteindelijk verdienden ze €1.250,- en waren per ongeluk toch wel een paar rode briefjes door Chris en Carolina gepakt. Zou Chris dan toch..? Nee, Rik is de Mol. Punt.

Wie is de Mol de helft valt nog af
Wie zullen de finalisten zijn?

Vorige week moest Viktor het spel verlaten en ik hoopte van harte dat dit keer iemand eruit zou gaan waar ik ooit over getwijfeld heb en niet 100% van durf te zeggen dat diegene het niet is. Chris bijvoorbeeld heb ik heel erg verdacht, maar naarmate het spel vordert verdenk ik hem steeds minder. Toch denk ik wel dat hij iemand is die ver in het spel komt (en daarnaast moet hij van mij tot de finale komen, of hij nou kandidaat is of niet). Carolina echter heb ik ook even verdacht, en hoewel ik haar eigenlijk niet echt verdacht – lekker verwarrend hè? – vond ik haar doek vorige week opvallend met die groene Wie is de Mol? kleur en leken die figuurtjes bijna te spellen Ik ben de Mol. Maar dat is blijkbaar twijfel omdat je eigenlijk niet 100% voor degene op wie je zit durft te gaan, ook al weet je het nog zo zeker. Maar het onderbuik gevoel had gelijk; Carolina is niet de Mol. Maar wie is het wel en naar welke verkoelende locatie zullen de overige vijf gaan?

Mijn nieuwe verdenkingen

Wie is de Mol verdenkingen aflevering 7

Ik heb erover nagedacht. Ik ben vrij zeker van het feit dat ik op de juiste Mol zit. Zal ik overgaan op één verdachte? Ga ik met all-in met mijn punten? All-in op Rik? Bijna had ik het gedaan, maar ik ben een schijtlak. Ik durfde niet. Dus toch zet ik Chris weer gezellig naast Rik. Ook al verdenk ik Chris aan de ene kant van het zijn van een hele leuke kandidaat, maar aan de andere kant deugt er soms ook iets niet terwijl hij zich voordoet als kandidaat. Dus wederom heb ik mijn punten over Chris en Rik verdeeld. Wie verdenken jullie?

[poll id=”7″]

Al mijn vorige bevindingen lezen?

Aflevering 1 – Lezen en Schrijven
Aflevering 2 – Scheepsrecht
Aflevering 3 – Verraad
Aflevering 4 – Macht
Aflevering 5 – Schaalvergroting

Tot volgende week!

 

Deze post is al 2060 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 6 – Kantelen

 1. Lianne

  Chris doet eerder domme kandidaten acties, dan molacties. Ik verdacht Rik eerst ook, maar aangezien heel Nederland hem verdenkt, ben ik hem minder gaan verdenken. Vaak monteren ze het dan namelijk op zo’n manier dat iemand anders dan de mol verdacht wordt! Ik verdenk Martine en Margriet, serieus dat M duo is gevaarlijk! Martine doet altijd domme dingen, maar wordt niet zo verdacht omdat ze onhandig is, maar dat kan ook een mooie dekmantel zijn. En Margriet vanwege al die bloemen en omdat ze bij de test een vraag op zichzelf had ingevuld!

 2. Doordat ik op een beurs werkte deze week kon ik geen wie is de mol kijken, dus gisteravond keek ik pas echt! Ik vond het ook zo een korte aflevering, hij ging zo snel voorbij! Ik merk dat ik dit seizoen minder erin zit dan de afgelopen seizoenen en dat terwijl ik zelfs met pen en papier zit mee te schrijven, zo gek.
  Ik moet zeggen dat Chris toch van mijn verdachte lijstje af begint te glijden. Ik verdenk nu Rik, Marlijn en dan Chris.
  Maar als het Rik is, vind ik het heel gek gemonteerd, want IEDEREEN verdenkt hem!

  • Haha, ja ik zit er ook elke keer weer met mijn molboekje klaar voor! Chris wordt inderdaad wat minder verdacht, maar ik denk echt dat de Mol in die ene aflevering in het vliegtuig zat, en daar zit Chris ook in. Rik blijft natuurlijk hoofdverdachte, maar Chris durf ik nog niet helemaal weg te strepen. Maar ik begin ook telkens te twijfelen omdat inderdaad iedereen Rik lijkt te verdenken, al vullen ze hem niet altijd in bij de test…

 3. Kim

  Ik zet ook nog steeds in op Rik. Bij mij wordt hij vergezeld door Margriet, waarvan ik langzaam aan begin te denken dat zij het is. Maar ik blijf gewoon in de Rik tunnel zitten, omdat ik het nou wel eens leuk vind als mijn mol vanaf aflevering 1 ook de mol blijkt te zijn. Voorgaande seizoenen was mijn mol steeds de verliezer of de winnaar.

  • Margriet begin ik inderdaad ook interessante theorieën over te horen, maar ik hoop inderdaad gewoon dat Rik het is zodat we meteen vanaf het begin goed hebben gezeten haha.