Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 8 – Onderaan

Wie is de Mol

Wauw wat vliegt de tijd, dit was alweer aflevering 8: Onderaan. Alleen nog de finale volgende week, en de onthulling van de Mol op 5 maart volgen en dan zit het seizoen er alweer op. Dit betekent ook dat hierna nog slechts twee Wie is de Mol? artikelen van mij zullen verschijnen, totdat het zestiende seizoen aangekondigd wordt. De spanning stijgt en in de poll staat voor het eerst in weken een ander bovenaan het verdachtenlijstje! Wie? Lees snel verder.

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 8 van Wie is de Mol? 2015; er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

De verdenkingen van vorige week

Wie is de Mol verdenkingen na aflevering 7

Ikzelf was vorige week wat in de war geraakt. Chris was opeens toch ook wel weer heel erg verdacht. Ik begon te twijfelen, maar besloot wel Rik als hoofdverdachte te houden en de punten verder over beiden te spreiden.

Jullie echter zijn wel compleet van Mol veranderd! Na aflevering zes bestond de top drie nog uit respectievelijk Rik, Margriet en Marlijn, waarbij Chris en Martine op een gedeelde vierde plek kwamen. De verdeling na aflevering zeven veranderde drastisch. Rik stond sinds aflevering één bovenaan mijn verdachtenlijstje, maar volgens de poll ook bij jullie sinds aflevering drie. Deze week is Rik van de troon gestoten. Verstandig? Of leidt de nieuwe nummer één ons om de tuin?

[poll id=”8″]

De nieuwe top drie lijkt nu te bestaan uit Chris, Rik en Margriet, waarbij Chris op de eerste plek staat en Rik er vlak achter. Martine en Marlijn werden minder verdacht en na het zien van aflevering acht is duidelijk dat dat bij één van de twee dames zeker gerechtvaardigd is.

De aflevering

Onderaan. Een titel die mij op de één of andere manier opviel, maar waar ik de betekenis nog niet van heb ontdekt. Waar zou het op kunnen slaan? De enige bij wie ik uitkom is Chris, en dat is alleen maar omdat hij vaak als laatste is met dingen.

De eerste opdracht leek niet zo moeilijk. Ook ikzelf was gegaan voor de hoge bedragen want die kun je makkelijker optellen. Mijn Mol Rik had helaas een hele kandidaterige actie door te suggereren stapeltjes van tien dezelfde getallen te maken omdat dat makkelijker te tellen was. Waarom zou hij dat doen, hij is toch de Mol..? Maar misschien zit ik al sinds het begin verkeerd en heb ik last van tunnelvisie. We zullen er de komende twee weken achter komen.

Wie is de Mol - Rik laat geld hangen
Slimme muis

€1851,- had verdiend kunnen worden, maar ze gingen naar huis met niks. Opvallend was dan weer dat Margriet zei: “Pakken wat je pakken kan,” terwijl vooral Martine, Rik en Chris voor de hoge bedragen gingen.

Chris is overigens de nieuwe penningmeester. Het verbaasd mij dat Rik overal zo relaxed in is. Jokers geeft hij gewoon weg en hij vindt het geen probleem om de pot af te staan aan de op één na hoogste op mijn verdachtenlijstje… Huh? Als blijkt dat hij niet de Mol is, dan moet hij hier wel echt even een verklaring voor geven.

Wie is de Mol - Rik moet de pot afstaan
Rik staat de pot af

Ik kan zien dat ik gisteren niet helemaal wakker was, in mijn aantekeningen staat namelijk “Opdracht 2: Chris op eigen houtje. Verdacht of juist cola?” Haha! Ik kan twee dingen tegelijk; opletten terwijl ik Wie is de Mol? kijk en aantekeningen maken daarover, maar zodra mijn vriend vraagt of ik ook wat wil drinken dan schrijf ik zomaar wat ik denk, en dat ging dus even niet over Wie is de Mol? haha.

Maar het feit blijft wel dat Chris tijdens opdracht twee zomaar op eigen houtje verder ging. Zonder papier, zonder stift. Wat had dat te betekenen? Zou Chris dan toch de Mol zijn en is het goed dat ik die altijd als tweede verdachte heb gehouden? Hij gaat zo nu en dan toch wel heel stiekem onder de radar door en zou daarmee toch wel een ideale Mol zijn. Ook stond hij letterlijk voor de shop naar de naam te kijken en liep vervolgens door. Zag hij het echt niet? Of negeerde hij het? Het zou beide kunnen, maar als Mol zou je toch juist zo snel mogelijk voorbij lopen in plaats van er eerst naar te staan kijken?

Wie is de Mol - Chris kijkt naar P.V.D.
Ziet Chris het echt niet?

Ook zette ik in mijn aantekeningen dat Martine slimme opmerkingen maakte over bijvoorbeeld die punten wat het zoeken uiteindelijk vergemakkelijkte en ze sneller de oplossing vonden. Zoals ik ook al bij eerdere afleveringen had opgemerkt was zijn soms te opvallend aan het mollen en daarmee voor mij juist geen Mol. Ook Margriet was voor mij geen Mol. Haar gedrag is kandidaterig (voor degenen die mijn artikelen nu voor het eerst lezen: ja ook dit is een woord, net als kandidaterigheid). Ook is Margriet degene die uiteindelijk de €1500,- binnen sleepte door P.V. D… te zien. Ik ben overigens wel erg benieuwd wat de Mol met die stift heeft gedaan.

Wat mij ook opviel is dat Marlijn en Rik wel extreem veel deelden. Waarom zou je dat doen? Al helemaal als je al zo ver bent in het spel? Dan is het toch ieder voor zich? Maar ook Margriet en Chris deelden veel. Zou dat de reden zijn dat Martine te weinig wist en de test niet goed genoeg maakte?

Wie is de Mol - Rik is gefotografeerd
Even lachen naar het vogeltje!

Opdracht drie was de opdracht met fotocamera’s. Rik nam maar één envelop mee, waar überhaupt niet eens wat in zat en kwam ook nog op de foto. Als hij de Mol is zou ik niet weten waarom hij dit spel zo zou spelen. Maar aan de andere kant, hij bracht wederom geen geld binnen. Chris was erg goed bezig, maar niet zo goed als Margriet die de volle €500,- binnen bracht. Samen verdienden ze €750,-.

Bij de executie viel mij één ding op. Chris, Rik en Martine zaten allen op Margriet, Marlijn was onbekend en Margriet zat op Rik. Wat heeft dat te betekenen? Het is wel erg opvallend dat velen opeens bijna vol op Margriet zitten terwijl andere afleveringen velen ook nog op Rik zaten. Is het dan toch Margriet? Ik hoop het niet, ik hoop echt dat het Rik is, en als hij het niet is Chris. Als Margriet de Mol blijkt te zijn dan ben ik wel heel benieuwd naar wat haar molacties zijn geweest.

Martine moest uiteindelijk het spel verlaten. Geen schok voor mij, ik verdacht haar niet. Ik ben erg benieuwd naar de finale volgende week en of er tussentijds nog iemand weg zal vallen en dat er toch nog een final three is voor de onthulling de week erna.

Mijn nieuwe verdenkingen

Wie is de Mol - Verdenkingen aflevering 9

Oké, ik wilde all-in gaan voor de komende aflevering, maar kon het op de één of andere manier niet doen. Ik moest Chris gewoon echt nog wat puntjes geven, dus besloot ik Rik een afgerond getal te geven en Chris de rest. Ja, ik ga dus wel nog steeds voor Rik als uiteindelijke Mol. Ik vind het erg spannend. Het jaar met Kees Tol zat ik vanaf aflevering één op de goede Mol, maar vorig jaar had ik pas later in het seizoen door wie het was. Hoe zal het dit jaar aflopen? Als ik de poll volgende week bekijk, staat Chris dan nog steeds bovenaan, of zal toch Rik weer bovenaan staan? Ik ben benieuwd. Laat je horen!

[poll id=”9″]

Tot volgende week!

Deze post is al 1771 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 8 – Onderaan

 1. Ik heb hem weer heel laat gekeken haha
  Ik zit toch nog steeds op Chris en Rik, deze week weer iets meer op Chris, terwijl ik alleen maar verstopte hints voor Rik zie.. Ik dacht in de voortiteling dit keer een mol logo te zien in de beelden voor Chris. Maar verder heb ik alleen maar Rik dingen, en toch, iets aan Chris, die soms zo kandidaterig is maakt hem voor mij meer mol dan Rik.

  Ik blijf erbij dat Rik alleen maar blauwe kleding mee heeft. Dit keer zat er een fixatie op de getallen 1, 8 en 5. Laat Rik nou 85 op zijn shirt hebben staan. Onderaan vond ik een lastige. Voor mijn gevoel begint de aflevering normaal met Rik die begint met praten, bij deze aflevering was hij de laatste die praatte. Wellicht is achteraan/onderaan bijna hetzelfde? 😉
  Verder blijf ik het gek vinden dat ze bij Rik nauwelijks zeggen op wie hij zit. Volgens mij gingen bijna alle afvallers voor een dame (Margriet, Martine of Marlijn) dus het lijkt me dat hoe dan ook 1 van de mannen de mol is.
  Maar ik kan er gewoon niet helemaal over uit wie nou haha

 2. Ik blijf voluit op Marlijn zitten. Tijdens het zoeken in het dorpje laat ze duidelijk blijken dat ze de foto’s/afbeeldingen niet meer hoeft te zien. Uiteraard als Mol kent ze deze foto’s uit het hoofd. Ze heeft ze bij de voorbereiding van het programma reeds uit het hoofd geleerd.

 3. Renée

  Volgens mij zat Marlijn op Rik, want ze vulde in dat de mol als vierde naar binnen ging bij de camera opdracht.
  Ik heb bij Rik het idee dat het juist te duidelijk is soms, daarom ga ik toch nog altijd voor Chris.