Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 9 – Zinloos

Wie is de Mol

En dat was het alweer: de finale van Wie is de Mol? Volgende week weten we het. Wie is de Mol van 2015? Ik denk dat ik het wel weet. Jij ook? Maar eerst nog even terug naar de finale. Wat is er gebeurd? Wat was opvallend? Lees je mee?

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 9 van Wie is de Mol? 2015; er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

De verdenkingen van vorige week

Wie is de Mol - Verdenkingen aflevering 9

Ik gaf al aan dat ik eigenlijk al mijn punten op één iemand in wilde zetten. Op degene die eigenlijk al sinds aflevering één mijn Mol is. Maar ik durfde niet, ik geef het eerlijk toe. Ik ben 99% zeker van mijn Mol, maar die ene procent deed mij nog twijfelen. Want ja, Chris leek een kandidaat, maar had toch zeker ook moltrekjes. Achteraf blijkt dat hij het spel gewoonweg slim gespeeld heeft. Good job!

[poll id=”9″]

Afgelopen week brachten 60 van jullie een stem uit op jouw Mol. Was het een week eerder nog plotsklaps Chris die de top drie domineerde, veranderden jullie na de vorige aflevering toch van mening en gingen jullie terug naar Rik. Met 52% van de stemmen staat hij bovenaan de poll van afgelopen week. En ja, ik kan niet anders dan het met jullie eens zijn.

De aflevering

De aflevering, getiteld Zinloos, begint met een hele droge, maar daardoor grappige opmerking van Marlijn: “Ja, Martine… die is eruit.” Ze lijkt het totaal niet erg te vinden dat Martine eruit is. Naja, het is dan ook een concurrent minder.

Wie is de Mol Art dat is een joker he
Hallo? Dat is een joker!

Al snel begint het spel waarbij ze lekker mogen graaien. Art legt wat op tafel en de drie kandidaten en de Mol mogen elk maximaal één keer iets pakken. Wanneer Art een joker op tafel legt en niemand hem pakt legt hij nog even uit: “Dat is een joker.”

Twee leek het magische getal te zijn; zowel Chris als Margriet pakken twee jokers. Marlijn gaat voor €500,- en Rik kiest voor de envelop met het vraagteken en troggelt daarmee twee jokers van Chris af die vervolgens met niks over blijft. Arme Chris.

Ikzelf zou mij echt zó schuldig voelen… Ik kan er niks aan doen, maar als je dat lieve koppie van Chris ziet dan zou je het toch niet over je hart kunnen verkrijgen om zijn jokers af te pakken? Why Rik? Why? Helaas heb ik er niet echt een moltactiek uit kunnen halen.

Wie is de Mol Chris vertrekt als laatste
Bedankt voor de geweldige momenten Chris!

We zijn nu twintig minuten in de aflevering en de test begint. Ze zijn immers nog met vier personen en dat is teveel. Wanneer beide dames groen licht hebben voel ik het al aankomen. Lieve Chris moet het spel verlaten. O, wat baalde ik. Niet omdat ik dacht dat hij de Mol was, maar omdat als iemand het verdiende om in de finale te staan, dat toch zeker Chris was.

Chris vond ik absoluut de leukste kandidaat van dit seizoen. Het was heerlijk om te zien hoe hij genoot van het spel. Hij heeft het spel ook goed gespeeld, want aan de ene kant verdachten we hem niet, maar aan de andere kant liet hij ons ook hier en daar twijfelen. Hij had een hele goede Mol kunnen zijn als hij geen kandidaat was. Mooi om te zien is dat hij huilde van blijdschap. Hij baalde niet dat hij eruit was – ja vast wel een beetje, wie niet? – maar hij was vooral blij dat hij dit mee had mogen maken. Prachtig!

Vervolgens start een terugblik op de kandidaten die het spel moesten verlaten en daarbij zien we ook vluchtig een aantal spellen terug. O, en het feit dat Chris eruit is betekent ook dat de pot gespekt is! Er komt namelijk €2000,- bij! Woehoe!

Wie is de Mol Rik Marlijn wat hadden we een fijn verbond samen
Ja, door de hele tijd Marlijn te spekken met jokers en Marlijn vervolgens op het verkeerde spoor te zetten

Als allerlaatste spel moeten de dames en heer zinnen aan elkaar doorspelen, waarbij Rik op de ultieme molpositie komt te staan: het midden. Ideaal natuurlijk en hij maakt er zeker gebruik van, hij “vergeet” namelijk even twee zinnen door te geven. De zinnen zelf doen mij direct aan Rik denken, vooral de zin “Marlijn, wat hadden we een fijn verbond samen.” Dat kan toch alleen op Rik slaan als Mol?

De allerlaatste test is vrij simpel. Geen ronde waarbij ze terugblikken op de spellen, maar puur en alleen “de test”. Ondertussen hoor je de dames en heer nog theorieen vertellen over hun Mol en ik sluit mij helemaal aan bij het verhaal van Margriet waarbij zij ook noemt dat Chris en Rik in dat vliegtuig zaten en de envelop niet zagen. En tsjah… Chris is er niet meer, dus dan blijft er nog maar één over.

Wie is de Mol Marlijn koos Rik als bondgenoot
Goed idee, of slecht idee?

Uiteindelijk stemmen Rik en Marlijn op Margriet, en Margriet op Rik. Reden voor twijfel gezien er twee op Margriet stemmen, maar ikzelf denk dat het weer een Freek situatie is (dat één iemand dus in de finale staat zonder te weten wie de Mol is).

Art vertelt nog wat leuke verhaaltjes waardoor de twijfel bij bijna elke kijker toeslaat (of niet?), en het valt mij op dat Art nogal veel nadruk legt op dat Rik misschien wel de Mol zou kunnen zijn. Misschien zoveel dat je zou gaan twijfelen, maar ik doe het niet. En waarom staat hij apart van de andere twee?

Mijn Mol van 2015

Wie is de Mol 2015

Als één van de dames de Mol is kan ik mijzelf wel voor mijn kop slaan, want ik had het dan echt niet door. Ook zou ik hen geen goede Mol vinden. Margriet was praktisch onzichtbaar, en een Mol zou toch niet compleet onder de radar door moeten gaan in de afleveringen? Ook valt me op dat in de app bijna niemand tot niemand op Margriet heeft gestemd. Meer dan 600 punten werden niet ingezet.

Voor mij is Rik de Mol. Dat was hij in aflevering één al, en nu nog steeds. Hij was niet de meest onzichtbare Mol, hij heeft duidelijk geld uit de pot gehaald en werd hierbij goed ondersteund door sidekick (en daardoor waarschijnlijk ook de verliezer) Marlijn.

Ik ga vol met mijn 28000 punten op Rik en zie jullie volgende week weer om te praten over (hopelijk) geweldige molacties. Dat betekent overigens ook dat volgende week mijn (voorlopig) laatste Molblogje geschreven zal worden. Graag introduceer ik binnenkort een nieuwe rubriek. Ikzelf heb al wel een paar ideeën, maar die moet ik sowieso nog uitwerken. Ik ben vooral ook benieuwd naar welke rubriek jullie graag terug zouden zien op Reviews & Roses. Missen jullie nog iets? Of willen jullie ergens meer van zien? Let me know in een reactie onder deze blogpost, via het contactformulier of social media.

[poll id=”10″]

Tot volgende week!

Deze post is al 2429 keer gelezen


Geef een reactie

20 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 9 – Zinloos

 1. Ik zeg het maar eerlijk: ik heb geen flauw idee meer. Ik gok of Rik of Marlijn, maar ik weet het gewoon echt niet … Rik vind ik echt er superdik bovenop liggen (en dat is dan weer wat jij zegt: doen ze dat express of niet) en Marlijn keek zo speciaal: net alsof ze haar lach niet in kon houden… Hoe dan ook: ik weet het niet en ben erg benieuwd naar volgende week. Ik hoop voor jou (en toch ook voor het spel) dat het Rik is. X

  • Aaaah zo spannend! En ik kan het donderdagavond ook nog eens niet zien! :O Dus zal dan ook even een social media stop houden tot vrijdagochtend haha :p

 2. Wat leuk om te lezen! Helaas ging mijn mol er afgelopen week uit, arme Chris!

  Wie ik nu denk dat de mol is? Ik denk Rik maar Marlijn zou ook een mol kunnen zijn.

  Ben erg benieuwd en kan niet wachten tot donderdag!

 3. Amy

  Ik vond het zo sneu voor Chris toen hij eruit moest, vooral omdat hij zo moest huilen. Ik ga ook vol voor Rik als mol! Heb vooral ook veel zin in de laatste aflevering omdat ze dan alle molacties laten zien.

  • Daar heb ik ook ontzettend zin in! Meestal is het de leukste aflevering van het seizoen, maar dat komt natuurlijk omdat we er altijd zolang op hebben gewacht haha. Ben erg benieuwd naar de niet eerder vertoonde molacties!

 4. Marjolein

  Chris…. 🙁

  Ik ga trouwens wel lachen als het toch Marlijn is, dan zou heel Nederland genaaid zijn 😉
  Wat me wel opvalt: soms zitten er in de finale 2 mensen op de mol, en de mol zit op één van de kandidaten, dan wordt meestal óf genoemd wie de verliezer is, óf wie de winnaar is. Bijv, in seizoen 13, Carolien was de verliezer.
  Vorig jaar, bij het ‘Freek-scenario’, werd gezegd van: jij bent niet de winnaar, jij bent niet de verliezer, jij bent niet de mol.
  Elk jaar zeggen ze wel iets in die richting, zodat je toch een kleine aanwijzing hebt.
  Dit jaar is dat niet zo, betekent dat dat het een 3e optie is? Marlijn? Ik hoop het. Ik zit zelf op Rik(ik moet wat, nu mijn mol eruit is) maar ik ga keihard lachen als het toch Marlijn is!

 5. Het was zo aandoenlijk met Chris, wat een geweldige vent is dat!
  En nu moet het Rik wel zijn. Al zal het me ergens niks verbazen als het toch Margriet zou zijn, er zijn al vanaf het begin genoeg mensen die haar verdenken. Het euroteken was toch een actie van Margriet die verdacht was. Maar goed, dat stapelt niet op tegen alle verdenkingen op Rik.
  Ik ben erg benieuwd naar de finale volgende week! Het moet Rik wel zijn! Anders dat ik er écht totaal naast dit jaar 🙂

 6. Ik ben het helemaal met je eens! Rik moet het wel zijn, want beide dames zouden slechte Mollen zijn qua geld binnenhalen. Al sloeg bij mij ook de twijfel toe, omdat deze hele aflevering RIK IS DE MOL leek te schreeuwen. Zo duidelijk zouden ze dat toch niet doen bij de echte Mol? Of juist wel, niets is wat het lijkt, haha…

  • Haha ja dat vind ik ook altijd het lastige! Dat iets heel duidelijk is en dan denken dat het te duidelijk is, en je vervolgens afvragen of het misschien wel expres zo duidelijk is zodat we denken dat het te duidelijk is en daardoor juist denken dat het niet zo is. En zo blijf je in een vicieuze cirkel zitten haha.

 7. Kim

  Ik hoop ook op een Freek momentje voor Marlijn. Maar aan het gezicht van Rik te zien, denk ik dat hij de winnaar is en Margriet dus de mol. Voor mij waren dat al een tijdje de enige twee verdachten. Het is in ieder geval Margriet of Rik dat weet ik zeker. Zelf denk ik toch dat Margriet het is. Al hoop ik toch nog stiekem op Rik. Dus ik heb Rik ingevuld. Ik heb overigens ook alle punten op Rik in de poule gezet. Je zult maar switchen van mol en dan alsnog in de verkeerde tunnel terecht komen 😉

  Als kandidaat zijnde is het wegkapen van die jokers van Chris trouwens een heel slimme actie. Marlijn heeft geen jokers. Margriet heeft die jokers toch niet nodig, want dat is de mol. Je belangrijkste concurrent schakel je op deze manier dus uit. Dus in het scenario ‘Margriet is de mol’ is Rik hier dus heel goed bezig.

 8. Renée

  Ik zou het heerlijk vinden als Marlijn de mol zou blijken te zijn, en van de ene kant ging het nu zo ontzettend duidelijk op Rik in… Te duidelijk bijna. Maar het moet haast wel dat hij de mol is, alles slaat terug op hem. Wel een beetje jammer dat het dan zo duidelijk was, daardoor wilde ik hem juist niet meer verdenken.
  Maar goed, we zien het volgende week! Misschien heb ik het ook gewoon fout en blijkt toch een van de twee vrouwen de mol te zijn.

  • Ik zou het wel jammer vinden als Marlijn de Mol blijkt, als het perse een vrouw moet zijn dan liever Margriet, die heb ik tenminste ook nog een beetje verdacht gevonden haha.

 9. Ik barstte gisteravond nog net niet in tranen uit, maar ik baalde er enorm van dat Chris er ineens uit ging. Ten eerste omdat hij mijn hoofdverdachte nummer een was (ik ben nu ook alle punten in de app kwijt, oeps!), maar ook omdat ik hem zo veel leuker vond dat de anderen. Helaas, pindakaas…
  Nu twijfel ik enorm. Rik is zo extreem opvallend, dat ik hem niet meer verdenk. Of juist wel. Of toch niet. Aahh, ik heb gewoon echt geen idee. Ik heb in jouw poll op Marlijn gestemd, dat zou ik een hele leuke wending vinden. 🙂 (Hoewel ze wel vaak voor geld gaat. Of misschien is dat wel een afleidingsmanoeuvre. Grr, ik heb echt gewoon geen idee.)

  • Chris was inderdaad een geweldige toevoeging, ongeacht of hij kandidaat was of Mol! Ik vond het ook zó ontzettend jammer dat hij het spel moest verlaten. Gelukkig raakte je je punten nu pas kwijt, het was jammer geweest als je de punten bijvoorbeeld al na aflevering 3 allemaal kwijt was.