Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

5x Zomerse films op Netflix

Hoewel de zomer echt begonnen is en we ook al heel wat mooie dagen hebben gehad, zal er af en toe ook een wat minder mooie, of zelfs zeer regenachtige dag tussen zitten. Nestel jezelf dan heerlijk op de bank en kijk één (of meer) van onderstaande zomerse films op Netflix. Het zijn allemaal films met een echt zomerse feel. Natuurlijk zijn er nog véél meer zomerse films, maar dit zijn een paar van de zomerse films die je (op het moment van het verschijnen van dit artikel) op Netflix kunt vinden.

Sterren

Walking on SunshineWalking on Sunshine

Releasedatum: 19 juni 2014 (NL)
Regisseur: Max Giwa, Dania Pasquini
Cast: Hannah Arterton, Leona Lewis, Giulio Berruti, Annabel Scholey
Genre: Muziek | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Wat is er zomers aan?: De zonovergoten Italiaanse kust, een vroegere zomerliefde, vrolijke 80’s muziek, need I say more?

Op uitnodiging van haar zus vliegt de Britse Taylor naar de zonovergoten Italiaanse kust waar ze ooit een heerlijke vakantie had. Op het strand ontmoet ze gelijk weer haar vrienden van toen, waaronder Elena die nog altijd gelukkig is met haar vakantievriendje. Zou Taylor haar eigen vakantieliefde Raf nog terugzien? Lang hoeft ze niet naar hem te zoeken, want zuslief Maddie stelt Raf aan haar voor als… haar verloofde! In blinde paniek doet Taylor net of ze hem niet kent. Maar als de hele vriendenclub een week lang de bruiloft moet voorbereiden, komen alle romantische kriebels natuurlijk onherroepelijk terug…

Sterren

Step Up RevolutionStep Up Revolution / Miami Heat (Step Up 4)

Releasedatum: 26 juli 2012 (NL)
Regisseur: Scott Speer
Cast: Kathryn McCormick, Ryan Guzman, Misha Gabriel Hamilton, Stephen Boss, Michael ‘Xeno’ Langebeck, Cleopatra Coleman
Tagline: One step can change your world
Genre: Drama | Muziek | Romantiek
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Grof taalgebruik)

Wat is er zomers aan?: Miami, zomerse muziek, schaars geklede acteurs en bovenal coole en originele dansroutines.

In Step up 4 gaat Emily, de dochter van een rijke zakenman, naar Miami om haar dromen te verwezenlijken en professioneel danseres te worden. In Miami ontmoet Emily Sean een aantrekkelijke jongen die leiding geeft aan een danscrew die grote en vernieuwende flash-mobs maakt. De crew, MOB, is vastbesloten om een wedstrijd te winnen waar ze een flink geldbedrag mee kunnen verdienen.

Ook op Netflix: Step Up 1 tot en met 3, en Dance-Off (ook met Kathryn McCormick)

Sterren

Letters to Juliet posterLetters to Juliet

Releasedatum: 17 juni 2010 (NL)
Regisseur: Gary Winick
CastAmanda SeyfriedChristopher EganVanessa RedgraveGael García BernalFranco Nero
Tagline: What if you had a second chance to find true love?
GenreKomedie | Drama | Romantiek
KijkwijzerAlle leeftijden

Wat is er zomers aan?: Ook deze film speelt zich af in het prachtige Italië, in de stad van Romeo en Julia, en bevat een geweldig verhaal over zomerliefdes.

De jonge Sophie en haar vriend genieten van het rustieke leven in romantisch Verona, Italië. Het idyllische stadje van Shakespeare’s Romeo and Juliet inspireert Sophie zelfs zich aan te sluiten bij de vrijwilligers die terugschrijven op onbeantwoorde liefdesbrieven. Die kunnen verliefde zielen achterlaten in een muur met de gedachte dat de ‘secretaressen van Juliet’ ze zullen beantwoorden. Dan vind Sophie een brief uit 1957 in de muur. Het verhaal is zo romantisch dat Sophie besluit terug te schrijven naar de vrouw die de brief ooit in Verona achterliet. Dat roept zoveel mooie herinneringen op bij de ontvangster dat ze terugkeert naar het zonovergoten Italië. Samen met Sophie gaat ze op zoek naar de verloren liefde waar ze zoveel jaar terug over schreef. Maar geen van beiden kan vermoeden wat hun zoektocht naar romantiek hen zal brengen…

Lees ook: Filmrecensie | Letters to Juliet (2010)

Sterren

When in RomeWhen in Rome

Releasedatum: 17 juni 2010 (NL)
Regisseur: Mark Steven Johnson
Cast: Kristen Bell, Josh Duhamel, Will Arnett, Jon Heder, Danny DeVito, Anjelica Huston, Dax Shepard
Tagline: All is fair in love and Rome.
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Wat is er zomers aan?: Oké, ik raad veel films aan die afspelen in Italië, haha. Maar het is dan ook een geweldige locatie voor de zomer. Rome, een stoet hilarische mannen die achter je aankomen, en echte liefde!

De alleenstaande Beth Harper, een succesvolle kunstconservator, gaat naar Rome om de bruiloft van haar zus bij te wonen. Eenmaal daar steelt ze wat muntjes uit een fontein die bekend staat als de “fontein der liefde”. Vanaf dat moment wordt ze achtervolgd door de mannen die deze muntjes in de fontein hadden gegooid en nu stapelverliefd op haar zijn geworden. Ze volgen haar terug naar New York en proberen haar allemaal op hun eigen manier het hof te maken.

Sterren

My Life in RuinsMy Life in Ruins

Releasedatum: 5 juni 2009 (NL)
RegisseurDonald Petrie
CastNia VardalosRichard DreyfussAlexis GeorgoulisAlistair McGowanHarland WilliamsRachel DratchCaroline GoodallIan OgilvySophie StuckeyMaría BottoMaría AdánezBrian PalermoJareb Dauplaise
Tagline: The most fun you can have without a passport.
GenreRomantiek | Komedie
KijkwijzerAlle leeftijden

Wat is er zomers aan?: Niks is zomerser dan een een film over een reisleider in Griekenland!

Georgia is haar ‘kefi’ kwijt, haar Griekse spirit. Ontmoedigd door haar stuurloze leventje en gebrek aan liefde, vertrekt ze vanuit Amerika naar Griekenland om als reisleidster contact te komen met haar roots. Helaas zijn de toeristen die ze moet rondleiden niet veel beter dan een zooitje ongeregeld en spreekt de slonzige buschauffeur geen woord Engels. Ondanks alle tegenslagen probeert Georgia in het prachtige Griekenland haar ‘kefi’ terug te vinden en misschien wel de ware tegen het lijf te lopen.

Lees ook: Filmrecensie | My Life in Ruins (2009)

Sterren

Welke heb jij al gezien en welke ga je nog zien?

Deze post is al 3533 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “5x Zomerse films op Netflix

  1. Zulke leuke films allemaal! Ik ben echt dol op Walking on sunshine! <3 Ik kan die liedjes allemaal meebleren Hahaha! Ik ben nu ook wel benieuwd naar My Life in Ruins!

  2. Do

    Leuk artikel. When In Rome is een van mijn favoriete romantische komedies <3 Letters to Juliet vond ik ook erg mooi. Ik heb Walking on Sunshine nog nooit gezien, maar die klinkt echt heel erg leuk om deze zomer te kijken, gelukkig staat hij op netflix 🙂