Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Letters to Juliet

Letters to Juliet still

Letters to Juliet posterTitel: Letters to Juliet
Releasedatum: 17 juni 2010 (NL)
Regisseur: Gary Winick
Hoofdrollen: Amanda SeyfriedChristopher Egan, Vanessa Redgrave
Bijrollen: Gael García Bernal, Franco Nero
Tagline: What if you had a second chance to find true love?
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Te zien op Netflix

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

De jonge Sophie en haar vriend genieten van het rustieke leven in romantisch Verona, Italië. Het idyllische stadje van Shakespeare’s Romeo and Juliet inspireert Sophie zelfs zich aan te sluiten bij de vrijwilligers die terugschrijven op onbeantwoorde liefdesbrieven. Die kunnen verliefde zielen achterlaten in een muur met de gedachte dat de ‘secretaressen van Juliet’ ze zullen beantwoorden. Dan vind Sophie een brief uit 1957 in de muur. Het verhaal is zo romantisch dat Sophie besluit terug te schrijven naar de vrouw die de brief ooit in Verona achterliet. Dat roept zoveel mooie herinneringen op bij de ontvangster dat ze terugkeert naar het zonovergoten Italië. Samen met Sophie gaat ze op zoek naar de verloren liefde waar ze zoveel jaar terug over schreef. Maar geen van beiden kan vermoeden wat hun zoektocht naar romantiek hen zal brengen…

Letters to Juliet

Net als What to Expect When You’re Expecting is ook Letters to Juliet al jaren een favoriet van mij, al heb ik Letters to Juliet zelfs nog veel vaker gekeken. De film kwam zes jaar geleden uit in Nederland en werd al vrij snel één van mijn favoriete films (ik noemde de film ook in Mijn Film Alfabet). Inmiddels kan ik ook delen uit de film herkennen gezien ik in 2013 het balkon van Juliet in Verona heb bezocht. Leuk weetje is dat de schrijfvereniging uit Letters to Juliet ook in het echt bestaat, helaas krijg je nu een boete als je een briefje aan de muur plakt voor vernieling van de muur. Het mag alleen nog op de verwijderbare panels.

Letters to Juliet still

Romcom in Italië

Houd je van romcoms met het prachtige italië in de zomer als setting? Dan is Letters to Juliet dé film voor jou! Alles aan deze film roept warme gevoelens bij je op en alle shots in Italië zijn echt genieten geblazen; wat is dat land toch prachtig in de zomer. De perfecte setting om toerend door het land op zoek te gaan naar een verloren liefde genaamd Lorenzo Bartolini. Tussendoor zien we nog het verhaal van Sophie (Amanda Seyfried) en Victor (Gael García Bernal) die in eerste instantie naar Italië vertrokken als vervroegde huwelijksreis. Victor heeft echter iets anders in gedachten…

Intens genieten

Natuurlijk, hier en daar kun je vast voorspellen wat te gebeuren staat, maar de weg er naartoe is té leuk om het hinderlijk te vinden. En dat is zeker een kunst in een genre waarin films al snel op elkaar kunnen gaan lijken als ze eenzelfde format gebruiken. Letters to Juliet is echter intens genieten en met recht een film waar ik keer op keer wéér van geniet, met een lach en af en toe ook een traan.

Letters to Juliet still

De cast

In de tijd dat deze film uitkwam was Amanda Seyfried een actrice die je in elke film voorbij zag komen. Niet zonder reden, want het is een fantastische actrice in zowel dit romantische genre alsook in andere genres. Ze heeft fantastische chemie met tegenspeler Christopher Egan, wiens personages het in den beginne eigenlijk niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Dit in tegenstelling tot de niet bestaande chemie met Gael García Bernal, wat misschien ook wel goed gespeeld is. Het benoemen waard is ook Vanessa Redgrave die de oma speelt van het personage van Egan (de bewuste vrouw uit de synopsis), van wie je direct gaat houden, maar die ook de sterren van de hemel speelt.

Conclusie

Als je houdt van romcoms is Letters to Juliet een film die je gezien moet hebben. Het Italiaanse landschap wordt prachtig weergeven en voegt zeker wat extra’s toe aan dat romantische gevoel. Ook zorgt het ervoor dat ik héél graag nog een keer naar Italië op vakantie wil. Je gaat houden van de personages en vooral van Vanessa Redgrave in de rol van Claire. Letters to Juliet is de ideale zomerfilm – en hij staat op Netflix!

Koop bij bol.com RR

Als laatste nog een leuk feitje: 

View Spoiler »

Deze post is al 2641 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Filmrecensie | Letters to Juliet