Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Dance-Off

Dance-off still

Dance-off posterTitel: Dance-off (alternatieve titel: Platinum The Dance Movie)
Releasedatum
: 7 oktober 2014 (VS)
Regisseur: Alex Di Marco
Hoofdrol: Shane Harper, Kathryn McCormick
Bijrollen: David Burtka, Finola Hughes, Carolyn Hennesy, Erin Cardillo, Marlowe Peyton
Tagline: Fall in Love with the Competition
Genre: Komedie | Muziek
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterSterSterSterSter

Jasmine is de ster van de chique dansstudio Diamond Dance. Ze wint de ene wedstrijd na de andere, maar wordt wel zwaar op de huid gezeten door haar fanatieke moeder Jo-Ann.

De grote rivaal van Diamond Dance is Shock Studios, een fameuze studio die wordt geleid door Brandon. Hij en Jasmine hebben samen een verleden: ze vormden ooit een dansduo. Toen ze door omstandigheden uit elkaar werden gedreven, vond Jasmine dat vreselijk. En nu, jaren later, komen ze elkaar weer tegen als concurrenten en kunnen ze geen van beiden ontkennen dat de gevoelens uit hun jeugd nog springlevend zijn. Helaas ziet Jo-Ann Brandon als de vijand en schrikt ze nergens voor terug om ervoor te zorgen dat haar dochter de titel wint. De situatie wordt nog lastiger als de organisatoren van de wedstrijd de eerste National Nationals aankondigen: een speciale wedstrijd waarin Brandon en Jasmine als directe tegenstanders tegenover elkaar komen te staan. Kan Brandon genoeg geld winnen om zijn studio te redden? Zal Jasmine winnen en zich eindelijk weten te bevrijden? En kun je verliefd worden op degene die je wilt verslaan?

Dance-Off

Voor de dansfilmweek die ik begin augustus organiseerde heb ik naast de oude vertrouwde ook een aantal nieuwe dansfilm bekeken. Eén van die films was Dance-Off. Dance-Off is ook bekend onder de naam Platinum the Dance Movie. Ik kende deze film nog helemaal niet, en op zich is dat ook niet zo gek. Er is weinig aandacht besteed aan de promotie en hij is nooit in de bioscoop geweest.

Dance-off still

Fantastische dansroutines

Dankzij Netflix stuitte ik plotseling op deze nieuwe dansfilm, maar ik verwachtte er vrij weinig van. Ik denk niet dat het de populariteit zal verwerven van films als Step Up, maar hij is wel verrassend leuk. Na iets meer dan dertig minuten komt er trouwens echt een fantastische dansroutine in en de setting vind ik goed bedacht. En zo zijn er meer dansroutines die erg leuk en origineel zijn. Af en toe zitten er trouwens tapdansstukken in, die zijn voor mijn gevoel wat te traag, maar zitten er gelukkig niet extreem veel in.

Hoofdrolspelers

Er zitten trouwens wel acteurs in die je zou kunnen kennen. Hoofdrolspeler Shane Harper zou je kunnen kennen van Awkward. en Happyland. En zijn tegenspeelster Kathryn McCormick speelde de vrouwelijke hoofdrol in de vierde Step Up film!

Dance-off still

Pitch Perfect voor dansers

Wat kun je verwachten van de film? Ik zie het als een soort Glee, Pitch Perfect en Bring it On voor dansers. Ze werken naar het zogenaamde National Nationals toe en ondertussen speelt het verhaal van Brandon en Jasmine zich af. Vroeger danspartners, maar nu rivalen. Ik heb ook verrassend vaak enorm gelachen. Zeker een aanrader als je hem nog niet hebt gezien en bovenstaande je aanspreekt. Het verhaal is niet ontzettend sterk, maar goed genoeg voor deze film en je leeft ongetwijfeld mee.

Conclusie

Ik ben blij dat Netflix ervoor zorgde dat ik deze film op mijn radar kreeg want ik heb enorm genoten van Dance-Off. Het bevat leuke en originele dansroutines, leuke acteurs en ik heb regelmatig moeten lachen. Het verhaal is niet supersterk, maar sterk genoeg voor deze film. Je zou het een beetje kunnen zien als een soort Pitch Perfect, Glee of Bring it On voor dansers. Zeker een aanrader, ook als je normaal gesproken niet houdt van dansfilms, maar wel hebt genoten van de in de vorige zin genoemde films.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1992 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Filmrecensie | Dance-Off

  1. Mariska

    Jaaah!! Ik kwam hem ook toevallig tegen op Netflix een tijdje terug en heb hem toen heerlijk zitten kijken.. Ik hou van zulke films.. Lekker luchtig, lekker niet nadenken en gewoon even op de bank kruipen en relaxen! Love iT!