Categorieën: Films / Tags:

Geschreven door Jessica

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #8

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk

Eigenlijk had ik dit artikel begin januari al willen inplannen. Daar is het helaas niet van gekomen. Maar deze maand lukt het wel! 🙂 Gezien ik in januari überhaupt geen tijd had voor films, neem ik nog wel films mee in dit artikel die in januari zijn uitgekomen in de bioscoop. Hope you don’t mind. Zoals elk kwartaal heb ik dus weer een lijstje voor jullie gemaakt met bioscoopfilms waar ik naar uitkijk. Ditmaal met films die uit (zijn ge)komen in januari, februari en maart 2020.

Ik dacht dat dit lijstje vrij kort zou worden, maar toen ging ik de Pathé site doorspitten en zag ik nog meer leuke films. Ik ben benieuwd welke films ook op jullie lijstje staan.

Sterren

Bad boys for life posterBad Boys For Life

Releasedatum: 23 januari 2020 (NL)
Cast: Will Smith, Martin Lawrence
Genre: Actie, Komedie
Kijkwijzer: 16+ (geweld, grof taalgebruik)

Waarom: Ik heb volgens mij nog nooit een Bad Boys film gezien. Maar in de bioscoop kreeg ik elke keer de trailer voor Bad Boys for Life voorgeschoteld, en die was gewoon echt superleuk.

Mike Lowrey en Marcus Burnett zijn nog steeds werkzaam bij de politie van Miami. Terwijl Marcus al denkt aan pensioen, om eindelijk van zijn gezin en nieuwe kleinkind te genieten, is zijn partner Mike van plan tot zijn honderdste achter de boeven aan te zitten. Ongewild moeten ze allebei in actie komen als een gewelddadige seriemoordenaar Mike boven aan zijn dodenlijst zet. Ze krijgen hulp van een nieuw opgerichte politie-eenheid vol jonge honden, die zich bedienen van de modernste technische snufjes.

Sterren

Green book posterGreen Book

Releasedatum: 31 januari 2020 (NL)
Cast: Viggo Mortensen, Mahershala Ali
Genre: Drama
Kijkwijzer: 12+ (geweld, grof taalgebruik, discriminatie, drugs- en/of alcoholgebruik)

Waarom: De trailer had ik al een keer gezien toen Green Book vertoond zou worden tijdens het PAC-festival. Daar kon ik toen helaas niet heen, maar ik ben nog steeds nieuwsgierig naar deze intrigerende film.

‘Green Book’ volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar.

Sterren

Birds of PreyBirds of Prey

Releasedatum: 6 februari 2020 (NL)
Cast: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead
Genre: Actie
Kijkwijzer: 16+ (geweld, grof taalgebruik, drugs- en/of alcoholgebruik)

Waarom: Ik kijk gewoon alle films van Marvel en DC. Ben erg benieuwd naar een film over alleen Harley Quinn, een bijzonder personage.

‘Birds of Prey’ volgt Harley Quinn, die inmiddels gebroken heeft met haar partner in crime, de Joker. Ze probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster. Hierbij krijgt ze de hulp van enkele andere vrouwelijke superhelden, Black Canary, Huntress en Renee Montoya genaamd.

Sterren

Little WomenLittle Women

Releasedatum: 6 februari 2020 (NL)
Cast: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet, Laura Dern, Meryl Streep
Genre: Drama, Romantiek
Kijkwijzer: 9+ (angst)

Waarom: Aaaah wat lijkt dit mij een prachtige film! Deze valt he-le-maal in mijn straatje. Romantisch, grappig en drama.

Het verhaal volgt de zussen Amy, Meg, Jo en Beth March. Ze groeien op in Noord-Amerika, in de nasleep van de Burgeroorlog. Jo ontwikkelt een diepe vriendschapsband met hun buurjongen Laurie.

Sterren

Like a Boss posterLike a Boss

Releasedatum: 27 februari 2020
Cast: Tiffany Haddish, Rose Byrne)
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 12+ (seks, grof taalgebruik)

Waarom: Dit is ongetwijfeld een alles behalve realistische film, maar wel vol hilarische situaties.

Mel en Mia zijn beste vriendinnen die reeds jarenlang een cosmeticabedrijf leiden. Ondanks hun verschillende persoonlijkheden is het een erg succesvolle zaak. Dan krijgen ze een verleidelijk aanbod van de befaamde Claire Luna.

Sterren

Playing with Fire posterPlaying with Fire

Releasedatum: 9 januari 2020
Cast: John Cena, Keegan-Michael Key, Judy Greer
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 9+ (angst)

Waarom: Stoere mannen met kinderen leveren meestal enorm hilarische films op. De trailer is al ontzettend leuk, hopelijk de rest van de film ook!

‘Playing with Fire’ volgt een groepje, forsgebouwde brandweerlieden. Ze weten een drietal weeskinderen te redden. Wanneer de kinderen erachter komen dat de sociale dienst hen individueel naar een ander pleeggezin wil sturen, doen ze er alles aan om bij elkaar te blijven.

Sterren

Emma posterEmma

Releasedatum: 27 februari 2020
Cast: Anya Taylor-Joy, Gemma Whelan, Josh O’Connor
Genre: Drama, Romantiek
Kijkwijzer: alle leeftijden

Waarom: Romantiek en komedie, heerlijk. Daarnaast heb ik altijd al meer willen zien van Jane Austins verhalen.

Emma Woodhouse is een jonge vrouw die toevallig ontdekt dat ze een goede koppelaarster is. Dat bewijst althans het huwelijk dat ze bijwoont tussen de geliefden die ze heeft weten samen te brengen. Ze besluit haar talent te gebruiken om single vrienden aan een lief te helpen. Intussen is er ook voor haar zelf op amoureus vlak iets op til.

Sterren

A Beautiful Day in the Neighbourhood posterA Beautiful Day in the Neighbourhood

Releasedatum: 26 maart 2020
Cast: Tom Hanks, Matthew Rhys
Genre: Drama
Kijkwijzer: onbekend

Waarom: Volgens mij wordt dit een hele mooie en schattige film. Sowieso is Tom Hanks een held, dus aan zijn acteerwerk zal het niet liggen.

De cynische journalist Lloyd Vogel (Matthew Rhys) krijgt de opdracht om een profiel te schrijven over de geliefde televisiepersoonlijkheid Fred Rogers (Tom Hanks). Hij aanvaardt deze opdracht met tegenzin. Toch lijkt er een vriendschap te ontstaan, die Lloyd zijn visie op het leven verandert.

Sterren

Mulan posterMulan

Releasedatum: 26 maart 2020 (NL)
Cast: Jet Li, Yifel Liu, Donnie Yen
Genre: Actie, Avontuur
Kijkwijzer: onbekend

Waarom: Vroeger waren Pocahontas en Mulan mijn favoriete Disneyfilms. Dus ik ben echt mega benieuwd naar de verfilming!

Mulan is een jonge vrouw die in China woont samen met haar machtige vader. Mulan wil niets liever dan hem in het leger vervangen daar hij fysiek niet sterk genoeg is om te strijden. Om een plekje in dit leger te veroveren doet ze zich voor als een man.

Sterren

Naar welke films kijk jij uit in 2020?

Deze post is al 2423 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #8

  1. Ik heb ‘Green Book’ vorig jaar al gezien, ik vond ‘m echt héél mooi! ‘Little Women’ staat ook nog op mijn lijstje. In de zomer komt ook ‘Tenet’ uit, van de makers van ‘Inception’. Ziet er veelbelovend uit 🙂

  2. Ja, Little Woman! Ik baal wel enorm dat die film bijna nergens hier in Nederland draait. 🙁
    Ik kijk ook enorm uit naar Mulan, mijn favoriete Disney verhaal.