Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Beyond the Edge (2018)

Beyond the Edge still

Geschatte leestijd: 4 minuten

Beyond the Edge

Titel: Beyond the Edge
Releasedatum DVD: 23 februari 2021 (NL)
Regisseur: Aleksandr Boguslavskiy, Francesco Cinquemani
Cast: Milos Bikovic, Antonio Banderas, Lyubov Aksyonova, Yuriy Chursin, Evgeniy Stychkin, Aristarkh Venes
Tagline: The key to gambling is knowing when to quit.
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Kijkwijzer: 16+

Waardering: 2 uit 5.

Hedendaags Moskou. Een getalenteerde gokker verzamelt een team van mensen met superkrachten om veel te winnen in een casino. Maar bij het spel komt hij terecht tegen een veel sterkere mystieke rivaal en belandt in een impasse, waardoor hijzelf en zijn team in gevaar komen. Om zijn vrienden en zijn vriendin te redden, zal hij tot het uiterste moeten gaan.

Heel nieuwsgierig

Afgelopen dinsdag verscheen de DVD van de film Beyond the Edge. Naar aanleiding van de synopsis en de trailer (die ik zonder geluid heb bekeken destijds) was ik enorm nieuwsgierig geworden. Dat de film mij zoveel Googlewerk zou opleveren en heel wat emoties zou laten voelen had ik niet verwacht.

Beyond the Edge

Beyond the Edge is een soort van 21: Las Vegas meets Ocean’s Eleven meets Inception inclusief paranormale gaven. Maykl is een oplichter, maar na een maandenlang voorbereide heist gaat het mis. Er verschijnt een onbekende met paranormale gaven die zijn eigen heist uitvoert. Het gevolg? Een grote schuld voor Maykl bij een soort maffiabaas. Hij sprokkelt een stel alternatievelingen met paranormale gaven bij elkaar om het geld dat hij moet betalen bijeen te krijgen.

Beyond the Edge still

Het positieve

Laat ik beginnen met het positieve. Beyond the Edge heeft absoluut potentie. De CGI ziet er goed uit en geeft het paranormale wereldje een bijzondere sfeer. Het verhaal is daarbij ook interessant, al had het hier en daar nog iets meer uitgewerkt kunnen worden en ik snapte het einde niet helemaal.

Vreselijk dubben

Maar dan de crux. Hetgeen dat werkelijk Beyond the Edge voor mij heeft verpest. De film is gedubbed, en ook nog eens megaslecht. Je merkt dat de acteurs geen stemacteurs zijn waardoor er te weinig gevoel in ligt. Maar ook de bewerking ervan in de film is niet goed gedaan. De spraak is te zacht waardoor je de tv echt luid moet zetten, het gaat niet goed op met de omgevingsgeluiden en de muziek is vervolgens weer veel luider.

Door dit alles is het moeilijk om in het verhaal te geraken en is het lastig om de acteurs echt te kunnen beoordelen. Ik heb de DVD nog even uitgezet om te kijken in de instellingen, in de hoop dat ik het kon instellen op het origineel, maar helaas was dat niet mogelijk. Ik denk dat ik Beyond the Edge oprecht leuker en beter had gevonden als ik het origineel had kunnen kijken met ondertiteling.

Beyond the Edge still

Een Russische film

Dit heeft wat uitleg nodig. Beyond the Edge is een film van Russische makelij, daar beter bekend als Za granyu realnosti en uitgebracht in 2018. Ik heb proberen uit te zoeken waarom ze ervoor hebben gekozen de film te dubben terwijl toch ten minste twee personen Engels lijken te praten als je hun mond ziet bewegen. Maar tot mijn spijt heb ik de reden niet kunnen vinden.

Conclusie

Beyond the Edge is een film met potentie. Een film die ik misschien hoger had beoordeeld als ik het origineel had kunnen zien. Maar helaas moet ik het beoordelen op de uitgave die ik heb gezien. De uitgave die naar Amerikaans Engels is gedubbed, en daardoor verschrikkelijk was om naar te kijken. Met geen mogelijkheid kan je door het dubben heen kijken en zodra je je eenmaal eraan ergert, kom je daar ook niet meer vanaf. Erg jammer, want zoals ik al zei: de film heeft potentie. Mocht ik ooit de mogelijkheid krijgen/vinden de film alsnog in de originele versie te kijken, dan ga ik dat zeker doen.

Bekijk de trailer

Koop de DVD

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Just Entertainment in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over de DVD of de inhoud van mijn recensie. Disclaimer

Deze post is al 1439 keer gelezen


Geef een reactie