Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Bridget Jones’s Baby (2016)

Voor deze recensie heb ik een screener DVD ontvangen van Triple P Entertainment in naam van Universal Pictures, in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over de film of de inhoud van mijn recensie.

Bridget Jones's BabyTitel: Bridget Jones’s Baby
Releasedatum: 15 september 2016 (NL)
Releasedatum DVD: 8 februari 2017 (NL)
Regisseur: Sharon Maguire
Hoofdrollen: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
Bijrollen: Gemma Jones, Jim Broadbent, Sally Phillips, Shirley Henderson, Emma Thompson
Tagline: We’re going to need bigger pants
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget. Na Bridgets (Zellweger) break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent en omringt zichzelf met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan.

Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat Darcy mist. Geheel ongepland blijkt Bridget in verwachting te zijn, maar het is niet helemaal zeker wie van de twee de vader is.

Bridget Jones’s Baby op DVD

Eigenlijk wilden mijn moeder en ik Bridget Jones’s Baby samen kijken in de bioscoop, maar daar is het toen helaas niet van gekomen. Hoewel ik de films vroeger wel leuk vond, kon ik mij er verder niet veel meer van herinneren en trok de film mij ook niet perse. Het was meer de gedachte “ik vond de films vroeger leuk, dus ik moet dit vervolg gewoon ook zien”. Op 8 februari 2017 komt de film uit op Blu-ray en DVD, en ik had het geluk dat ik een screener mocht ontvangen van Universal Pictures waardoor ik de film begin januari heb kunnen kijken. Ondanks dat ik de andere films járen geleden heb gezien, was de film prima te zien zonder opfriscursus (maar het kan geen kwaad).

Bridget Jones's Baby still

Een echte romcom

Waar ik had verwacht dat het een oké film zou zijn – ondanks de positieve recensies die ik al had gelezen – bleek het oprecht een hele leuke film te zijn. Ik heb verrassend vaak gelachen om situaties of uitspraken. Ja, als je wilt lachen dan is het kijken van Bridget Jones’s Baby een goede zet. Deze film, met eenzelfde format – twee mannen die vechten voor de liefde van Bridget Jones – weet je gegarandeerd te laten lachen. De weg naar het ontdekken wie van de twee heren de vader is, is zowel hilarisch als aandoenlijk; een echte romcom.

De mindere punten

Niet alles is echter geslaagd. Zo vond ik de toevoeging van de vrouwen die gerepresenteerd worden door advocaat Darcy echt niks… En ook de nieuwe baas van Bridget Jones vond ik een vreselijke toevoeging. Irritant vind ik soms ook Renée Zellweger. Echt ongelooflijk hoeveel botox zij heeft gebruikt, en eigenlijk past dat niet bij haar personage. En af en toe vind ik ook dat ze een beetje een te kinderlijk of zeurderig stemmetje opzet voor een 40-plusser. Hoewel ze verder prima presteert als de klunzige Bridget Jones, wordt je oog echt getrokken naar de twee mannen in haar leven.

Bridget Jones's Baby still

De echte pluspunten

Enerzijds heb je de droge humor van Colin Firth als Mr. Darcy en anderzijds de meer jeugdige/fladderende – ik weet even geen goede benaming, sorry – humor van Patrick Dempsey als Jack Qwant. De wisselwerking tussen deze twee mannen weet je het meest te laten lachen. Dempsey is in dit opzicht ook perfect als “vervanger” van Hugh Grant, die besloot niet mee te doen aan dit derde deel en eigenlijk niet gemist wordt. Hoewel ik Emma Thompson in haar eerste scène niet zo’n geweldige toevoeging vond, vind ik uiteindelijk dat ze een fantastische toevoeging is die ook voor redelijk wat lachwekkende scènes zorgt.

Conclusie

Bridget Jones’s Baby heeft mij enorm doen lachen. Hier en daar is het lichtelijk voorspelbaar of oppervlakkig, maar dat is verwaarloosbaar omdat de film vooral genieten geblazen is. De film is voor je het weet alweer afgelopen en je blijft met een fijn gevoel achter. Het einde van Bridget Jones’s Baby laat ruimte voor een vervolg, deze is echter op het moment van schrijven, niet aangekondigd. De DVD bevat ook nog de nodige extra’s, waaronder een leuke, maar vrij korte gag-reel. De deleted/alternate scenes zijn leuk om te bekijken, maar het is duidelijk waarom ze de film niet hebben gehaald. Verder was er ook nog een Making of, die leuk was, maar niet speciaal.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2665 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Filmrecensie | Bridget Jones’s Baby (2016)