Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Christmas Inheritance (2017)

Christmas Inheritance

Christmas InheritanceTitel: Christmas Inheritance
Releasedatum: 15 december 2017 (op Netflix)
Regisseur: Ernie Barbarash
Hoofdrollen: Eliza Taylor, Jake Lacy
Bijrollen: Andie MacDowell, Neil Crone, Michael Xavier
Genre: Romantiek | Kerst
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterrenSterren

Voordat socialite Ellen haar vaders bedrijf mag overnemen, moet ze het stadje bezoeken waar hij vandaan komt. Daar leert ze het belang van hard werken en anderen helpen.

Christmas Inheritance

Ik startte Netflix afgelopen weekend op met het idee even te zoeken naar een leuke film. Maar terwijl Netflix opende kwam direct Christmas Inheritance in beeld. Gezien het al bijna kerst is en ik nog maar één kerstfilm heb gezien deze maand, klikte ik deze film direct aan. Achteraf blijkt dit de nieuwste Netflix Original kerstfilm te zien; hij stond pas twee dagen online toen ik de film aanzette.

Christmas Inheritance still

Rich kid

De hoofdpersoon in deze film, Ellen (gespeelde door Eliza Taylor uit The 100), is een meisje dat is opgegroeid in luxe. Ze is geboren in het tijdperk waarin het cadeaubedrijf van haar vader en zijn beste vriend van de grond begon te komen, en heeft dus nog nooit ergens een tekort aan gehad. Dit levert leuke situaties op wanneer ze met slechts 100 dollar – en zonder credit cards! – naar Snow Falls wordt gestuurd door haar vader. Van voor het eerst reizen met de bus, tot het splitsen van eieren, alles is nieuw voor haar.

Hé, het is een kerstfilm

Je kunt je natuurlijk afvragen of het realistisch is dat Ellen in slechts enkele dagen van rijk, verwend nest / party animal om kan slaan naar iemand die, zoals in de synopsis wordt gezegd, het belang ziet van hard werken en anderen helpen. Maar hé, het is een kerstfilm! Dat er details in de film langskomen die later totaal niet meer aan bod komen of er zaken niet helemaal uitgediept worden maakt niet uit.

Christmas Inheritance still

Heerlijke feelgood

De film bevat alles wat een heerlijke feelgood romantische kerstfilm nodig heeft. Het verwende rijke meisje met een eikelige verloofde, een nieuwe love interest, een hele toffe tante, een sneeuwstorm, liefdadigheid, klungeligheid en uiteraard het echte kerstgevoel. Christmas Inheritance is niet vernieuwend, maar kijkt gewoon ontzettend fijn weg op een chille zondagmiddag. Het verhaal is fijn, de acteurs weten je te laten meeleven en bevat het kerstgevoel.

Conclusie

Als je zin hebt in een fijne feelgoodfilm tijdens de feestdagen en je gewoonlijk enkele van de betere Hallmark films kunt waarderen, dan is Christmas Inheritance een goede kandidaat. De film is niet vernieuwend, maar wel erg fijn als je zin hebt om lekker te relaxen en het bevat alle elementen voor een romantische feelgood kerstfilm. P.s. kijk de trailer niet, dan is er namelijk helemaal niks verrassends meer over.

Bekijk op Netflix

Deze post is al 3981 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Filmrecensie | Christmas Inheritance (2017)

  1. Ik vond dit ook wel een hele lekkere kerstfilm haha. Minder tof dan A Christmas Prince, maar wel echt een hoog feelgoodgehalte inderdaad, en er waren genoeg fijne fuzzy momenten!

  2. Heb nog geen enkele kerstfilm gezien. Weet niet direct of dit er eentje voor mij is, maar ga binnenkort toch wel eens beginnen. In ieder geval Home Alone zien 🙂

  3. Het lijkt me heel gek om Eliza Taylor is een geheel andere setting te zien en dan ook nog eens in een zoete kerstfilm. Ik bewaar deze film nog even voor wanneer het kerst is. Ik heb namelijk al heel wat kerstfilms gezien deze maand.