Categorieën: Films / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

10x Netflix aanraders om te kijken in je kerstvakantie

Netflix aanraders feestdagen

Hoewel niet iedereen vakantie zal hebben, zal een ieder in elk geval vast wel een dagje vrij hebben de komende periode. Bij uitstek is dit de ideale kans om even wat leuks te bekijken via Netflix. Maar wat is het nou waard om te kijken? Ik zet 10 Netflix aanraders voor je op een rijtje, ditmaal allemaal aanraders voor rondom de feestdagen. Enjoy!

Home AloneHome Alone

Releasedatum: 21 december 1990 (NL)
Regisseur: Chris Columbus
Acteurs: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Catherine O’Hara
Tagline: A Family Comedy Without The Family.
Genre: Komedie | Familie
Trailer

Als de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst, zal hij zelf twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten houden. De achtjarige jongen Kevin McAllister (Macaulay Culkin) woont samen met al zijn broers en zussen in een enorm huis in een buitenwijk van Chicago. Zijn ouders besluiten de kerstdagen met het hele gezin in Frankrijk te gaan vieren, maar het is zo’n warboel in huize McAllister dat ze helemaal vergeten om Kevin mee te nemen. Kevin blijft alleen achter en heeft het hele rijk voor zichzelf, op zich niet zo’n straf. Maar wanneer twee niet al te slimme inbrekers (Joe Pesci en Daniel Stern) het op zijn huis gemunt hebben, moet Kevin allerlei trucjes bedenken om ze buiten de deur te houden.

Waarom? Tsjah, ik ken volgens mij niemand die de film nog niet heeft gezien, en volgens mij hebben we Home Alone ook allemaal wel eens meer dan één keer gezien. Ik in elk geval wel. Home Alone is een echte kerstfilm en zelfs na zovele jaren is het nog steeds hartstikke leuk om te kijken naar de leuke capriolen van Kevin. Naast dit eerste deel vind je overigens ook Home Alone 2 en 3 op Netflix.

The Santa ClauseThe Santa Clause

Releasedatum: 7 december 1995 (NL)
Regisseur: John Pasquin
Acteurs o.a.: Tim Allen, Judge Reinhold, Wendy Crewson, Eric Lloyd, David Krumholtz
Tagline: You’ve Never Seen Santa Quite Like This Before.
Genre: Komedie | Drama | Familie | Fantasy
Trailer

Een reclameman vermoordt de kerstman per ongeluk en dat betekent dat hij Santa’s baantje (of liever: baan) moet overnemen.

Waarom? Deze filmserie vind ik ook echt helemaal geweldig. Tim Allen is een fantastische acteur en het verhaal is gewoon ontzettend leuk en geschikt voor de hele familie. Dit is zeker een film die absoluut nog weer een keer door mij ervoor wordt gezet. Er zijn geloof ik drie delen, maar in elk geval deel 1 en 2 kun je vinden op Netflix.

Beethoven's Christmas AdventureBeethoven’s Christmas Adventure

Releasedatum: 15 november 2011 (NL)
Regisseur: John Putch
Acteurs: Tom Arnold, John Cleese, Munro Chambers, Kim Rhodes
Genre: Komedie | Fantasy
Trailer

Lieve, grote Sint-Bernard Beethoven probeert de feestdagen te redden als eigenzinnige elf de slee van de kerstman vernielt en dieven zijn zak met speelgoed stelen.

Waarom? Kerst is toch een tijd dat ik ook terug denk aan mijn jeugd en in die tijd kwamen ook de Beethoven films uit. Wat heb ik daar van genoten. Deze kerstfilm is een wat nieuwer deel in de franchise, maar heus niet minder leuk om te kijken.

Four ChristmasesFour Christmases

Releasedatum: 18 december 2008 (NL)
Regisseur: Seth Gordon
Acteurs: Vince Vaughn, Reese Witherspoon
Tagline: His father, her mother, his mother and her father all in one day.
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Trailer

Een koppel wordt gedwongen om hun eerste kerst samen een bezoek te brengen aan elk van hun vier gescheiden ouders – in één dag! Alle ouders bezoeken is een opgave… en een vorm van rampenbeheer.

Waarom? Hoewel de rating zegt zes jaar en ouder ga ik ervan uit dat dit toch een film is die sneller door (jong)volwassenen ervoor zal worden gezet. Absoluut een leuke en hilarische film. Niet alleen moeten ze een bezoek brengen aan vier families, ook hebben de familieleden hier en daar een steekje los. Gegarandeerd lachen.

Bad SantaBad Santa

Releasedatum: 25 november 2004 (NL)
Regisseur: Terry Zwigoff
Acteurs: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham, Tony Cox
Tagline: Get Naughty this Holiday Season.
Genre: Komedie | Misdaad | Drama
Trailer

Twee criminelen verkleden zich als de kerstman en zijn elf en beroven op die manier tientallen winkels. Willie en Marcus zijn twee criminelen. Zij verkleden zich als de kerstman en zijn elf en trekken het land door om winkels te beroven. Ze genieten van hun leventje en drinken er op los. Op een dag, als ze weer aan het plunderen zijn, komt er een achtjarig jongetje naar ze toe. Hij wil hen de ware betekenis van Kerstmis laten zien en hoopt dat hij tot hen door kan dringen.

Waarom? Een aantal jaar geleden kwam mijn vriend opeens met deze film aanzetten. Deze moest ik echt gezien hebben, en inderdaad ik heb enorm gelachen. Het is niet de traditionele kerstfilm, maar dat is soms ook wel eens fijn! Daarnaast is het extra leuk dat Lauren Graham (Gilmore Girls) ook een rol heeft.

Free WillyFree Willy

Releasedatum: 17 februari 1994 (NL)
Regisseur: Simon Wincer
Acteurs: Jason James Richter, Lori Petty, Michael Madsen, Jayne Atkinson
Tagline: How far would you go for a friend?
Genre: Avontuur | Drama | Familie
Trailer

Een aantal vissers scheidt een jonge orka (Willy) van zijn ouders en het beest komt in een dolfinarium terecht. Ondertussen komt een straatjochie in aanraking met de wet omdat hij kattenkwaad uithaalt in datzelfde dolfinarium. Zijn sociaal werker geeft hem nog één kans, mits hij de rommel die hij in het dolfinarium heeft gemaakt opruimt. Terwijl hij daar mee bezig is raakt hij bevriend met de orka en hij leert hem allerlei trucjes. Iets wat nog geen trainer gelukt is. Willy wil echter zijn kunsten niet voor het publiek vertonen en de eigenaar van het dolfinarium wil maatregelen nemen. De straatjongen en zijn vrienden proberen daarop Willy te bevrijden.

Waarom? Maar tijdens kerst hoef ik niet perse een kerstfilm te kijken. Wat voor mij een belangrijk onderdeel is, is gezelligheid en het samenzijn met familie. En dit komt denk ik mede voort uit het feit dat ik al in mijn jeugd een liefde heb gekregen voor het vieren van kerst zoals mijn familie dat doet. Films waar ik een warm gevoel van krijg en die mij doen denken aan mijn jeugd werken dus vaak ook goed tijdens kerst. Bijvoorbeeld Free Willy, ik was er helemaal gek op! Een prachtige film die een ieder gezien moet hebben.

MatildaMatilda

Releasedatum: 19 december 1996 (NL)
Regisseur: Danny DeVito
Acteurs: Danny DeVito, Rhea Perlman, Mara Wilson, Embeth Davidtz
Tagline: A little magic goes a long way.
Genre: Komedie | Fantasy
Trailer

Matilda is een heel slim meisje met speciale krachten, maar haar ouders merken dit niet. Wanneer ze voor het eerst naar school mag, veranderd haar hele leven. Matilda’s ouders geven haar geen aandacht. Ze merken niet dat hun dochter een heel slim en speciaal meisje is met toverkrachten. Haar leven verandert als ze naar school mag gaan. Ze krijgt les van de lieve juffrouw Engel. Iedereen is bang voor mevrouw Bulstronk, de directrice van de school. Matilda besluit juffrouw Engel met haar toverkrachten te helpen als ze haar geheim ontdekt.

Waarom? En dan hebben we natuurlijk ook Mathilda; the bookworm we all love. Deze film kun je niet anders dan met veel plezier bekijken. Het is een klassieker en blijft een favoriet die je elk moment op kunt zetten en ook veel gekeken wordt zodra blijkt dat hij weer eens op tv komt.

BabeBabe

Releasedatum: 21 december 1995 (NL)
Regisseur: Chris Noonan
Acteurs: James Cromwell, Magda Szubanski, Christine Cavanaugh, Miriam Margolyes, Danny Mann
Tagline: A little pig goes a long way.
Genre: Komedie | Drama | Family
Trailer

Het biggetje Babe is gedoemd als kerstdiner maar stijgt boven ieders verwachtingen boven zichzelf uit. Het verhaal over het aandoenlijke biggetje Babe speelt zich af op een boerderij, waar het dier is gedoemd om als kerstdiner te dienen voor de familie Hoggett. Boer Hoggett heeft het varken gewonnen, nadat hij diens juiste gewicht had geraden tijdens een jaarmarkt. Op de boerderij raakt Babe bevriend met de collie Fly, die juist een nest jongen heeft geworpen en die Babe graag adopteert. Fly leert hem hoe hij zich moet gedragen als schaapsherder. Alles gaat goed totdat Babe een nieuw maatje krijgt in de gedaante van de egoïstische eend Ferdinand die alleen maar kwajongensstreken wil uithalen.

Waarom? Een andere klassieker is Babe; een film die in mijn jeugd vaak rond kerst op tv kwam en ik ook elk jaar weer met heel veel plezier heb gekeken. Deze hartverwarmende film raad ik ook iedereen aan. Daarnaast vond ik het extra leuk dat de eend dezelfde naam had als mijn broertje, haha.

Happy FeetHappy Feet

Releasedatum: 6 december 2006 (NL)
Regisseur: George Miller, Warren Coleman, Judy Morris
Acteurs: Elijah Wood, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Robin Williams
Tagline: May Cause Toe-Tapping.
Genre: Animatie | Komedie | Familie | Muziek
Trailer

Voetjes van de vloer en dans mee met de keizerpinguïns in deze komische, swingende en avontuurlijke animatiefilm. Het ijskoude Antarctica is het domein van de keizerpinguïns. Elke pinguïn heeft een speciaal lied nodig, een hartenkreet, een lokroep om een geliefde te kunnen vinden. Maar één pinguin kan helaas niet zingen. Onze held Mumble (Elijah Wood), zoon van Memphis (Hugh Jackman) en Norma Jean (Nicole Kidman), is de slechtste zanger ter wereld… Maar hij kan wél geweldig tapdansen en dus gaan de voetjes van de vloer!

Waarom? Voor een vrolijke noot kun je altijd terecht bij Happy Feet. Nja, misschien voor een valse noot, maar hij kan in elk geval tapdansen als de beste! Een film die leuk is voor het hele gezin en ervoor zorgt dat je eigen voeten ook in beweging komen.

Big Hero 6 PosterBig Hero 6

Releasedatum: 11 februari 2015 (NL)
Regisseur: Don Hall, Chris Williams
Acteurs: Ryan Potter, Scott Adsit, Jamie Chung
Genre: Animatie | Actie | Avontuur | Komedie | Familie | Sci-fi
Trailer

Big Hero 6 is een komisch avontuur boordevol actie, die barst van de humor en emotie die zo kenmerkend is voor Walt Disney Animation Studios. Hiro Hamada is een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Wanneer hij in een gevaarlijk plot terechtkomt, moet hij zijn beste maatje, de robot Baymax, en zijn verschillende vrienden transformeren tot een groep hightech-helden.

Waarom? En als laatste nog een film die dit jaar uitgekomen is en wederom ook leuk is om te kijken met de hele familie. Deze film is werkelijk fantastisch en Baymax had van mij best in het echt mogen bestaan. Mijn recensie van Big Hero 6 staat al online.

Welke film kijk jij graag rond de kerstdagen?

Deze post is al 2843 keer gelezen


Geef een reactie

11 responses to “10x Netflix aanraders om te kijken in je kerstvakantie

  1. Leuke Netflix tips! Films als Home Alone en The Santa Clause hebben een hoog nostalgie factor en die blijf ik dan ook leuk vinden.

    Zelf kijk ik graag The Family Stone rond de kerstdagen.

  2. Tamara TS

    Bad Santa was idd geweldig! Ik kijk nog steeds graag de traditionele oude meuk, zoals de oude versie van Annie en natuurlijk Sissi. Lekker nostalgisch. Home Alone en Beethoven horen er natuurlijk ook bij.