Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Dora and the Lost City of Gold (2019)

Dora and the Lost City of GoldTitel: Dora and the Lost City of Gold
Releasedatum DVD/Bluray: 18 december 2019 (NL)
Regisseur: James Bobin
Cast: Isabela Merced, Jeff Wahlberg, Eva Longoria, Michael Peña, Benicio Del Toro, Madelyn Miranda, Malachi Barton, Danny Trejo, Madeleine Madden, Nicholas Coombe, Eugenio Derbez
Tagline: Unlock the Mystery
Genre: Avontuur | Familie
Kijkwijzer: 9+ (Angst)

SterrenSterrenSterren

Dora (Isabela Merced) heeft bijna haar hele leven de jungle verkend, maar is niet klaar voor haar grootste uitdaging tot nu toe, de middelbare school. Als haar ouders op mysterieuze wijze verdwijnen tijdens hun zoektocht naar de Verloren Stad van Goud, moet Dora in actie komen en een groepje slecht voorbereide middelbare scholieren op een wilde reddingsactie nemen. Er staat een gevaarlijke missie te wachten als Dora en haar nieuwe vrienden door de jungle reizen, schatjagers ontlopen en oude puzzels oplossen om het mysterie rond de legendarische stad te ontrafelen. Verzamel je vrienden en familie en ga met Dora op dit spannende avontuur!

Dora op blu-ray

Elk kwartaal maak ik voor Reviews & Roses een lijst met bioscoopfilms waar ik naar uitkijk. Tijdens het samenstellen van deze lijsten zie ik altijd veel titels voorbij komen. Waaronder Dora and the Lost City of Gold. Uiteindelijk heb ik de film niet in de lijst opgenomen, maar ik was wel nieuwsgierig geworden. De trailer sprak mij destijds ook genoeg aan om de film misschien ooit eens te willen bekijken. Misschien ooit kwam uiteindelijk toen de blu-ray uitkwam. Wat vond ik van de film?

Dora and the Lost City of Gold

In Dora and the Lost City of Gold gaan Dora’s ouders op zoek naar Parapata, de verloren stad vol goud. Helaas voor Dora – in de film 16 jaar -, mag zij niet mee, en gaat ze naar haar neef Diego in de stad. Voor het eerst in haar leven krijgt ze te maken met de jungle genaamd “middelbare school” (een vergelijking met Mean Girls is snel gemaakt, haha). Maar wanneer haar ouders het contact met Dora verliezen, gaan ze op onderzoek uit. Exploring!

Dora and the Lost City of Gold still

Niet de doelgroep

Mijn vriend en ik hebben enorm gelachen bij Dora and the Lost City of Gold. Maar dat komt vooral doordat we tijdens  het kijken beseften dat wij gewoon écht niet de doelgroep zijn. De film is absoluut leuk voor kinderen, en waarschijnlijk ook voor volwassenen die ermee opgegroeid zijn, als sentiment. Net als in de tekenfilmserie spreekt Dora soms af en toe rechtstreeks de camera en in en vraagt ze of je dat woord kunt uitspreken. Er is zelfs een moment dat ze écht even teruggaan naar de tv-serie; wat voor de fans erg leuk is.

Wel sterk

Wij waren misschien niet helemaal de doelgroep, en dat zie je ook in het aantal sterren dat ik Dora and the Lost City of Gold heb gegeven terug. Maar dat betekent niet dat de film niet goed was. Voor kinderen is de film namelijk erg leuk opgezet, spannend en leerzaam. Er zitten wel enkele knipogen in voor volwassenen en het geheel was leuk genoeg om de film vermakelijk te vinden. Isabela Merced is ook fantastisch gecast en is helemaal perfect en geloofwaardig als de altijd vrolijke Dora. Maar ook Michael Peña is altijd goed, zeker op het gebied van komedie. Daarnaast zit de film ook visueel goed in elkaar.

Dora and the Lost City of Gold still

Extra’s

De blu-ray bevat vele extra’s waar je je nog tijden mee kunt vermaken. Van bloopers – altijd goed – tot scènes die uit de film zijn geknipt. Maar je hoort ook de acteurs over het spelen van hun personages, en ziet hoe ze specifieke sets hebben opgezet. Bijzonder vind ik dat ze het huis van Dora en haar ouders compleet hebben gebouwd, in plaats van dat ze gewoon een geschikt huis hebben gezocht. Ze hebben er echt veel tijd in gestoken.

Conclusie

Dora and the Lost City of Gold is een ontzettend leuke film voor kinderen, en leuk genoeg voor ouders om mee te kijken. Als iemand die vroeger nooit heeft gekeken naar Dora (ik was er denk ik al te oud voor) bleek ik niet helemaal tot de doelgroep te horen. De film is duidelijk gericht op kinderen en fans van Dora. Gelukkig is de film voor een ieder te versmaden. Lach je niet om de grap zelf, dan wel omdat je de manier waarop het weergegeven wordt hilarisch vindt.

Ben jij opgegroeid met Dora?

Deze post is al 1725 keer gelezen


Geef een reactie