Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Ice Age: Collision Course

Ice Age Collision Course still
Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van 20th Century Fox in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over de film of de inhoud van mijn recensie.
Ice Age Collision Course Blu-rayTitel: Ice Age: Collision Course (Ice Age 5)
Releasedatum bioscoop: 13 juli 2016 (NL)
Releasedatum blu-ray: 16 november 2016 (NL)
Regisseur: Mike Thurmeier, Galen T. Chu
Met stemmen van: Ray Romano (Manny), Denis Leary (Diego), John Leguizamo (Sid), Josh Peck (Eddie), Simon Pegg (Buck), Sean William Scott (Crash), Jennifer Lopez (Shira), Queen Latifah (Ellie)
Tagline: Kiss your ice goodbye
Genre: Animatie | Avontuur | Komedie | Familie | Sci-fi
Kijkwijzer: 6+ (Angst)

SterrenSterrenSterren

Je favoriete Ice Age helden zijn terug en cooler dan ooit in dit nieuwe lachwekkende avontuur met volop kijkplezier voor het hele gezin! Scrat’s epische achtervolging van het ongrijpbare eikeltje zorgt er dit keer voor dat hij in de ruimte terecht komt, waarbij hij per ongeluk een kosmische kettingreactie teweegbrengt die de wereld van Ice Age volledig dreigt te veranderen. Om zichzelf te beschermen tegen dit gevaar moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten en beginnen aan een reis vol humor en avontuur door nieuwe, exotische landen waarbij ze een groot aantal nieuwe, kleurrijke vrienden ontmoeten.

Deel 5

Ice Age: Collision Course is alweer het vijfde deel in de Ice Age franchise. Hoewel ik mij de verhaallijnen geenszins kan herinneren van de vorige delen, herinner ik mij wel dat ik er van heb genoten en vooral ook veel heb gelachen. Dit was dan ook mijn verwachting van de film: veel leuke grappen of situaties.

Er zijn betere animatiefilms

Toen de film echter begon, twijfelde ik of ze het succes misschien kwijt waren geraakt. Er kwamen wel grapjes voorbij, maar ik vond ze niet grappig. Ik vroeg mij af of ik er dan toch te oud voor was geworden, of dat het misschien lag aan de vele zoveel betere animatiefilms die de afgelopen jaren uit zijn gekomen.

Ice Age Collision Course still

Goed in te leven personages

Gelukkig werd de film met de tijd leuker. Ik lachte steeds vaker. Laten we het bij opstartproblemen houden. Het verhaal is prima en bevat een mooie boodschap, maar zal ik ongetwijfeld net als bij voorgaande films snel weer vergeten. Wat ik wel altijd goed vind aan de films is de band die de personages met elkaar hebben. Je kunt je vaak prima in de personages inleven, ongeacht je leeftijd.

The story so far

Hoewel je de film prima los kunt kijken, kunnen diegenen die een opfriscursus willen hebben terecht bij de extra’s. Zo vind je er The Story So Far. Bijzonder ook is om het verschil te zien in de kwaliteit van de animaties. In deze extra zie je namelijk beelden van de eerdere films en als je de eerste met deze laatste vergelijkt is de animatie er fantastisch op vooruit gegaan! Wel vind ik dat ze de dochter van Manny iets te menselijk hebben gemaakt in de kop.

Ice Age Collision Course still

Scrat

De extra’s rondom de Scrat vind ik eigenlijk niet zo bijzonder, net als de Scrat in het geheel in Ice Age: Collision Course. Hij voelde een beetje overbodig. Echter als je dan de uitleg van Neil deGrasse Tyson bekijkt wordt het ineens een stuk interessanter.

Conclusie

Ice Age: Collision Course is vergelijkbaar in zijn voorgangers, dus heb je genoten van Ice Age 1, 2, 3 en 4, dan zal je deze ook leuk vinden. Wel moet ik zeggen dat de film mij minder snel wist te grijpen, en ik weet niet zeker of dat ligt aan dat ik ouder ben geworden, of door de goede kwaliteit animatiefilms die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. De film wordt op een gegeven moment wel beter en is zeker leuk om te kijken. Het verhaal is prima en bevat een mooie boodschap, maar toch weten de verhaallijnen van deze films niet goed bij mij te blijven hangen. Een prima film dus, maar niet uitzonderlijk.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2067 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | Ice Age: Collision Course