Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | It’s Complicated (2009)

It's Complicated still

It's ComplicatedTitel: It’s Complicated
Releasedatum: 24 december 2009 (NL)
Regisseur: Nancy Meyers
Hoofdrollen: Meryl Streep, Alec Baldwin
Bijrollen: Steve Martin, John Krasinski, Lake Bell, Hunter Parrish, Zoe Kazan, Caitlin FitzGerald
Tagline: Divorced… with benefits.
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

Jane (Meryl Streep) is moeder van drie volwassen kinderen, ze heeft een goedlopend restaurant in Santa Barbara, en heeft (na tien jaar gescheiden te zijn) een vriendschappelijke relatie met haar ex-man, advocaat Jake (Alec Baldwin). Maar wanneer Jane en Jake de stad uit zijn omdat hun zoon afstudeert, worden de zaken gecompliceerd. Een onschuldig etentje wordt iets onvoorstelbaars: een verhouding. Nu Jake hertrouwd is met de veel jongere Agness (Lake Bell), is Jane ineens ‘de andere vrouw’.

It’s Complicated

Hebben jullie ook wel eens dat jullie bang zijn om een film te kijken? Zo hoef ik bijvoorbeeld bij voorkeur geen film te zien waarin mensen van mijn ouders’ leeftijd de hele tijd seks hebben. Want daar wil je gewoon niet over nadenken. En hoewel dat exact het beeld was dat ik had bij It’s Complicated, versterkt door de poster, heb ik de film er na járen toch eindelijk eens voorgezet. Nu is het tijd om te beoordelen of het een film is waar je een trauma aan overhoudt, of dat de film stiekem toch wel leuk blijkt te zijn.

It's Complicated still

Vermakelijke film

Laat ik jullie maar niet al te lang in spanning houden: ik vond de film hartstikke leuk en helemaal niet vervelend. It’s Complicated valt in de categorie romantische komedies. Hier en daar is het voorspelbaar, maar dat is bij dit soort films niet erg, en je kunt ook nog eens lekker lachen. It’s Complicated is een fijne en vermakelijke film wanneer je zin hebt in iets dat niet zo ingewikkeld is (see what I did there?).

Komische acteurs

Wat ik zo fijn vind aan It’s Complicated is dat ik lekker kon lachen. Alle personages werken daar op zich wel aan mee, maar ik vond vooral John Krasinski het erg leuk doen als de schoonzoon. Als enige van de jongere acteurs in de film maakte hij echt indruk. Met name zijn stukje in een hotel vond ik werkelijk hilarisch. Maar goed, de film bevat zoveel acteurs die komisch kunnen zijn, dat kon gewoon niet misgaan.

De film is trouwens niet alleen maar komisch hoor, maar het is wel wat de film zo leuk maakt. Ook is het leuk om Steve Martin weer eens voorbij te zien komen, want hem zie je voor mijn gevoel nergens meer. Maar mocht je zijn humor meestal niet kunnen waarderen, wees dan gerustgesteld; hij speelt hier namelijk een veel kalmere rol.

It's Complicated still

Conclusie

Ik was bang dat ik met deze film een trauma op zou lopen gezien het in It’s Complicated gaat om de (gescheiden) ouders die een soort van Friends with Benefits worden. Gelukkig viel het allemaal reuze mee, en vond ik deze film erg leuk. Dus heb je zin in een lekkere luchtige en komische romcom, dan zit je zeker goed met It’s Complicated. Zet je gedachten op nul, kruip met een kop warme thee onder je warme dekentje en lach je avond vol met It’s Complicated.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2038 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Filmrecensie | It’s Complicated (2009)

  1. Dit klinkt inderdaad als zo’n heerlijke romcom die je zonder gedachten kan bekijken. Dat de twee sterren uberhaupt ja hebben gezegd tegen deze film, vind ik eigenlijk veel verrassender. Zij zullen ook wel eens zin in een romcommetje hebben gehad (of de grote stapel geld voor hun zien liggen).