Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Jem and the Holograms (2015)

Jem and the Holograms posterTitel: Jem and the Holograms
Releasedatum: 24 december 2015 (NL)
Regisseur: Jon M. Chu
Hoofdrollen: Aubrey Peeples
Bijrollen: Stefanie Scott, Aurora Perrineau, Hayley Kiyoko, Molly Ringwald, Juliette Lewis, Ryan Guzman
Tagline: Every Generation Needs a Voice
Genre: Avontuur | Drama | Fantasy | Muziek | Romantiek | Sci-fi
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterren

Een jonge meid uit een kleine stad in de Verenigde Staten verandert van YouTube sensatie in een wereldster.

Jem and the Holograms

Ik weet niet meer wanneer, maar ik zag eens een trailer voor Jem and the Holograms. Ik herkende Aubrey Peeples van haar rol in Nashville, en de trailer trok mij wel aan. Toen ik zag dat de film eind juni toegevoegd was aan Netflix, vond ik het tijd om de film eindelijk te kijken.

Jem and the Holograms still

Geloofwaardigheid…

Laten we maar meteen vaststellen dat je deze film niet moet kijken voor de geloofwaardigheid. Sowieso vind ik het nummer waar ze viral mee gaat eerlijk gezegd helemaal niet zo geweldig. Maar dat is nog niet het ergst eigenlijk, haha. Jammer vind ik dat ze op een gegeven moment ook aan het jammen zijn op het strand en het té duidelijk is dat ze playbacken.

Animatieserie

Jem and the Holograms blijkt overigens gebaseerd te zijn op de gelijknamige animatieserie uit de jaren 80. Naar wat ik echter heb gelezen over die serie lijkt de film er van geen kanten op. Het heeft elementen van de tv-serie, maar volgt een heel ander verhaal en zelfs de personen zijn aangepast. Het acteerwerk is oké, al zijn we van iedereen beter gewend. Ik ergerde mij echter dood aan het personage van Juliette Lewis. Het feit dat het gewoon een overdreven personage is, maar hoe dat versterkt wordt met hoe zij haar neerzet.

Jem and the Holograms still

Vermakelijk

Uiteindelijk is het wel een vermakelijke film, zolang je er niet al te hoge verwachtingen van hebt. De muziek – op dat nummer waar ze viral mee gaat – is best catchy. Het verhaal is vergezocht, zeker zodra het robotje in beeld komt, maar wel leuk genoeg. Daarnaast oogt de film wel mooi en professioneel, dus is het wel leuk om naar te kijken. Al vond ik de Youtube filmpjes die tussendoor komen dan weer wat van die professionaliteit afhalen.

Conclusie

Jem and the Hologram is leuk voor een keertje zolang je niet te hoge verwachtingen hebt vooraf. Het verhaal is wat vergezocht, het acteerwerk hier en daar wat overdreven – door de één meer dan de ander -, en ook vond ik de onprofessionele filmpjes tussendoor niet echt passen. Maar alles trekt genoeg om de film met plezier uit te kijken. Jammer vind ik echter dat ze niet wat dieper het verhaal in zijn gegaan. Hoewel de midcredit scène duidelijk hint op een vervolg, denk ik niet dat die er gaat komen.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1764 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Filmrecensie | Jem and the Holograms (2015)

  1. Do

    Jammer dat de film niet zo veel diepgang heeft, al lijkt hij mij wel leuk voor tussendoor. Een film waar je niet zo veel bij na hoeft te denken is ook wel fijn voor de afwisseling, haha.