Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Kingsman: The Secret Service (2015)

Kingsman The Secret Service

Kingsman The Secret Service posterTitel: Kingsman: The Secret Service
Releasedatum
: 12 februari 2015 (NL)
Regisseur: Matthew Vaughn
Hoofdrollen: Taron Egerton, Colin Firth
Bijrollen: Mark Strong, Samuel L. Jackson, Sofia Boutella, Michael Caine, Sophie Cookson, Edward Holcroft, Hanna Alström
Tagline: Manners maketh man.
Genre: Actie | Avontuur | Komedie | Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Een uiterst geheime organisatie rekruteert een ongepolijst maar talentvol straatschoffie voor hun trainingsprogramma. Precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

Leuker dan gedacht

Kingsman: The Secret Service stond niet heel hoog op mijn te zien lijstje, grotendeels omdat ik eigenlijk geen idee had waar het precies over zou gaan. Omdat de hoofdpersonen mij niet hoog en laag lieten springen (ondanks dat het hele goede acteurs zijn!). En omdat de poster mij niet direct aantrok (ja, posters kunnen een hele grote invloed op mij hebben, shush!). Maar Kingsman blijkt een hele leuke film te zijn!

à la James Bond, maar dan anders

Je zou het kunnen vergelijken met spionnenfilms à la James Bond films, maar dan met een enorme knipoog en wat onverwachte wendingen. Er is zelfs letterlijk een moment waarop een personage iets zegt als “Je zou denken dat ik nu dit ga doen, maar dat doe ik niet.” Bam! Plottwist! Nou zijn er ook weer niet heel veel plottwists, maar ze wijken hier en daar wel van de geijkte paden af en dat vind ik leuk omdat het verfrissend is dat niet alles verloopt zoals je denkt dat het zou verlopen.

Kingsman The Secret Service Still

Mr. Darcy

De cast zit verder vol met mensen die je wel kent zoals Mr. Darcy – sorry ik bedoel Colin Firth -, Samuel L. Jackson en Mark Strong. Nieuw voor mij is hoofdrolspeler Taron Egerton, maar hij weet zijn personage er goed neer te zetten en dit lijkt mij een goed begin van een veelbelovende carrière. Velen vergelijken de film trouwens met Kick-Ass, maar waar ik Kick-Ass niet zo geweldig vond, vind ik Kingsman echt ontzettend leuk.

Eggsy in training

Films waarin personages een training doormaken of moeten vechten om iets te winnen vind ik altijd wel leuk (hiermee doel ik op het eerste deel van The Hunger Games en Divergent, waar het verder natuurlijk niet mee te vergelijken is). Hoofdpersoon Eggsy wordt namelijk door Harry (Colin Firth) voorgedragen om een lid te worden van de Kingsman, maar daarvoor moet hij het wel opnemen tegen een aantal anderen – allemaal studenten aan bijvoorbeeld gerenommeerde scholen als Oxford, terwijl Eggsy meer een straatschoffie is – en als eerste eindigen. O, en ondertussen is er ook nog een superschurk aan het werk die ze tegen moeten houden!

Kingsman The Secret Service Still

Aparte mix van humor en grofheid

Deze opdrachten zijn heel leuk vormgegeven en zijn vaak minder ernstig dan ze lijken en dat maakt dat de film ook veel humor heeft. Sowieso is de film één en al humor, maar hier en daar is het ook vrij grof en schokkend. Als in bloed en moord dat expliciet in beeld wordt gebracht, of ontploffende hoofden. Zeker een aparte mix, en normaal houd ik niet van dat explicite, maar ik vond de film erg leuk om te kijken en kwalitatief ook erg sterk en blijft boeiend van begin tot eind.

Conclusie

Kingsman: The Secret Service is een niet alledaagse – lichtelijk over de top – spionnenfilm met een grote knipoog naar andere spionnenfilms als bijvoorbeeld James Bond. De film bevat veel humor, maar komt hier en daar ook grof en schokkend uit de hoek. Een aparte combinatie, maar het werkt wel. De acteerprestaties zijn niks om over te klagen en de film is boeiend van begin tot eind. Zeer vermakelijk dus, en als je de film net als ik zonder verwachtingen gaat kijken kan het ook nog zeer verrassend uit de hoek komen.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 2548 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Filmrecensie | Kingsman: The Secret Service (2015)

  1. Ik heb echt genoten van deze film haha! Alleen had ik dus die scene in de kerk totaal niet aan zien komen: dat vind dus wel klasse gedaan van die film 😉 Ik kan mij helemaal in jouw review vinden 🙂 X