Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Modern Persuasion (2020)

Modern Persuasion still

Geschatte leestijd: 4 minuten

Modern Persuasion

Titel: Modern Persuasion
Releasedatum On Demand: 14 februari 2021 (NL)
Regisseur: Alex Appel, Jonathan Lisecki
Cast: Alicia Witt, Shane McRae, Chris O’Shea, Liza Lapira, Adrienne C. Moore, Daniella Pineda, Tedra Millan, Jenn Harris, Mark Moses, Li Jun Li, Bebe Neuwirth, Dominic Rains
Tagline: Love doesn’t always go according to plan.
Genre: Romantiek
Kijkwijzer: Onbekend

Waardering: 4 uit 5.

Wren Cosgrove is een gelukkige single en zelfverklaarde workaholic die, nadat ze de top van de bedrijfsladder heeft bereikt, elke avond thuiskomt bij haar kat. Wanneer haar bedrijf wordt ingehuurd door Owen Jasper, haar ex-vriend, krijgt Wren een tweede kans op ware liefde.

Scheepsrecht

Vandaag breng ik jullie een recensie van de film Modern Persuasion. Begin februari stuurde Just Entertainment mij een lijst met films. Hieruit mocht ik aangeven of ik interesse had in een recensie-exemplaar. Drie van die titels leken mij interessant. Twee van die titels bleken, voor mij, helaas niet helemaal een succes. Is de derde dan scheepsrecht?

Modern Persuasion still

Modern Persuasion

De film is losjes gebaseerd op het boek Persuasion (Overtuiging) van Jane Austen. Ikzelf moet eerlijk bekennen dat verhaal niet te kennen. Maar wanneer je het verhaal wel kent zal je alle knipogen naar het boek makkelijk vinden. Niet alleen is dit een moderne versie van Persuasion (Modern Persuasion, snap je), ook zitten er kleinere knipogen in zoals een kat die Wentworth heet en het bedrijf dat Keller Keller Lynch heet.

Niet vernieuwend

Verwacht in Modern Persuasion niet een geheel vernieuwend type romcom. Het verhaal zit vol clichés en het is niet moeilijk om te raden hoe de film ongeveer zal eindigen. Gelukkig is dat in het genre romcom ook niet altijd nodig en is het juist fijn om even lekker weg te zwijmelen bij een standaard romcom. Ikzelf kan er in elk geval enorm van genieten op z’n tijd. En dan is er ook nog een kat! Tsjah, dan ben ik verkocht natuurlijk.

Modern Persuasion still

Maar wel heel leuk

Belangrijk is dat de film goed neergezet wordt en de acteurs degelijk zijn gekozen. Dit kan een film hoe dan ook maken of breken. Hoewel ik niet helemaal overtuigd ben dat Alicia Witt de beste keuze is als hoofdpersoon voor Modern Persuasion – ik werd af en toe even afgeleid door haar gekke loopje en haar mond had soms ook iets aparts – was dat niet vreselijk storend. De film keek heerlijk weg, ik genoot van de scènes van Liza Lapira als de extreem zwangere Lizzie Lynch, alsook van de rest van de vooral komische supportende cast.

Conclusie

Modern Persuasion is inderdaad scheepsrecht, want ik heb op en top genoten van deze heerlijke romcom. Ja de hoofdpersoon vond ik niet altijd even fantastisch, maar gelukkig maakt de rest van de cast haar eigenaardigheden weer goed. Voor fans van romcoms is deze film een heerlijk wegkijkertje. Of Austen fans de film leuk gaan vinden durf ik niet te zeggen. Misschien wel door alle referenties. Maar misschien ook niet, want ik weet als geen ander dat je als fan natuurlijk extra kritisch kunt zijn. Ik zou zeggen: probeer het gewoon.

Bekijk de trailer

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Just Entertainment in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over de DVD of de inhoud van mijn recensie. Disclaimer

Deze post is al 1702 keer gelezen


Geef een reactie