Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | My Spy (2020)

My Spy

My Spy DVDTitel: My Spy
Releasedatum DVD en Blu-ray: 10 juni 2020 (NL)
Regisseur: Peter Segal
Cast: Dave Bautista, Chloe Coleman, Parisa Fitz-Henley, Kristen Schaal, Greg Bryk, Ken Jeong, Devere Rogers, Noah Dalton Danby
Tagline: He Works Alone…She Doesn’t Care
Genre: Actie, Komedie, Familie
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

JJ is een belangrijke CIA-agent, maar wanneer een missie uit de hand loopt, krijgt hij nog één kans om zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een gevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. Al snel wordt hij ontmaskerd door de moedige, negenjarige Sophie. Zij belooft JJ niet te verraden, maar dan moet hij haar wel leren hoe je een spion wordt!

Jonge spion

Films over stoere mannen die te maken krijgen met jonge kinderen staan vrij vaak garant voor lieve en lachwekkende films. Zodoende was ik ook geïnteresseerd geraakt in My Spy. Van The Searchers ontving ik een recensie-exemplaar, waarvoor dank! Tijdens onze date night keken mijn vriend en ik deze film onder genot van een hapje en een drankje in onze woonkamer.

My Spy still

My Spy

My Spy gaat over JJ en Sophie. JJ is een CIA-agent, maar subtiliteit is bij hem ver te zoeken. Wanneer hij bij een klus ontmaskerd wordt en dit oplost met geweld in plaats van te denken aan de gevolgen op de lange termijn, krijgt hij een stake out-klus samen met een giechelige technicus. Helaas wordt hij ook hier vrij snel ontmaskerd, door de negenjarige Sophie. De dochter van de vrouw die hij moet bespioneren! Ze maken een deal: zij zal niks tegen haar moeder zeggen, als hij haar uit de brand helpt. En vergeet ook de typische bad guy niet!

Niet origineel, wel leuk

My Spy is in hoofdzaak geen enorm originele film. Een film zoals deze daar bestaan er meer van (bijvoorbeeld Kindergarten Cop en The Pacifier). Als je niet uitblinkt in originaliteit is het vooral belangrijk dat het script goed is en ook de acteurs goed gecast zijn. En dat is prima gelukt. Regelmatig heb ik gelachen om de situaties waarin JJ en Sophie zich werkten. Maar het verhaal was af en toe ook vertederend. De chemie tussen de volwassen Bautista en de jonge Chloe is aanwezig, al miste ik die wel tussen Bautista en de actrice die Sophies moeder speelde.

My Spy still

Geen realisme verwachten

Hier en daar kun je natuurlijk enkele zaken in twijfel trekken, My Spy is namelijk alles behalve realistisch. Maar zo is de film ook niet bedoeld. Het is vooral bedoeld als een leuke film voor de gehele familie waar je bij kunt lachen. Vooral de gevatte Sophie pakt JJ vaak aan waar ik dan weer enorm van genoot.

Conclusie

Ondanks dat dit een film is waar er al zoveel van bestaan, is My Spy wél enorm vermakelijk. De film kijkt makkelijk weg en geregeld kun je ook nog lachen of meeleven. Dave Bautista en Chloe Coleman maken er samen een leuke film van, wat je een gezellige filmavond of -middag kan opleveren. Het is geen hoogstandje, maar absoluut vermakelijk. Wat ik wel jammer vind is dat er geen enkele extra op de DVD te vinden is.

My Spy is sinds juni 2020 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Deze post is al 1487 keer gelezen


Geef een reactie