Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Night Hunter (2019)

Night Hunter still

Night HunterTitel: Night Hunter (ook wel: Nomis)
Releasedatum: 29 augustus 2019 (NL)
Regisseur: David Raymond
Cast: Henry Cavill, Ben Kingsley, Alexandra Daddario, Stanley Tucci, Brendan Fletcher, Minka Kelly, Emma Tremblay, Eliana Jones
Tagline: Some reflections are deadly.
Genre: Actie, Misdaad, Drama, Mysterie, Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

Met wat ongevraagde hulp van een ex-rechter en de jonge vrouw die hij als lokaas gebruikt, weet rechercheur Marshall een paar lang vermiste meisjes te bevrijden uit een afgelegen woning en de vermoedelijke dader op te pakken. Die lijkt op het eerste gezicht ongevaarlijk, doch hevig getraumatiseerd te zijn en dat stelt Marshall en zijn collega Rachel voor een raadsel: hebben ze te maken met een briljante geest die ze om de tuin probeert te leiden, of loopt het ware meesterbrein nog vrij rond?

Bedankt Pathé Thuis

Van 6 april 2020 tot en met 28 april 2020 gaf Pathé Thuis elke dag een gratis film weg die iedereen kan kijken als ze op tijd de cadeaucode zouden gebruiken. Deze code was slechts voor de film-van-de-dag geldig van 9 uur ‘s ochtends tot 12 uur ‘s avonds. Op 10 april was dit voor de film Night Hunter met Henry Cavill in de hoofdrol. Komt die titel je niet bekend voor? Dat kan kloppen, want als je de film op bijvoorbeeld IMDB opzoekt, heet deze film Nomis. Ik ben gek op Henry Cavill, dus er was geen twijfel over mogelijk of ik deze film wel of niet zou gaan kijken.

Night Hunter still

Night Hunter

Night Hunter gaat over Marshall die op de afdeling moordzaken werkt. Hij stuit op een duo van een jonge vrouw en een ex-rechter die het recht in eigen handen nemen door mannen op te sporen die misbruik maken van jonge vrouwen, en hen “onschadelijk” te maken. Wanneer zij echter ontvoert wordt raken ze gezamenlijk verwikkelt in een zaak rondom tientallen vermiste en vermoorde vrouwen. En dat gaat er heftig aan toe. Waar het onderwerp echter ook speelt in de huidige maatschappij, werd dit vooral als opstapje gebruikt om de personages samen te brengen, en niet perse om een boodschap over te brengen.

Geen A-film, maar niet slecht

Hoewel Night Hunter in het genre niet heel bijzonder is, hebben mijn vriend en ik absoluut van de film genoten. Een film hoeft ook niet altijd origineel te zijn om ervan te kunnen genieten. Ik vond de plottwists ontzettend leuk en zag ze gelukkig nooit té ver van te voren aankomen. Het was meestal juist vlak ervoor dat ik precies kon voorspellen wat er zou gaan gebeuren. Dit had te maken met hoe bepaalde zaken in beeld worden gebracht. Zie je eerst twee – niet heel belangrijke – personages naar hun auto lopen en afscheid nemen, en volgt daarna een shot van de hoofdpersoon in een gebouw met preciés in het raam één van die twee auto’s in beeld? Tja, dan weet je gewoon dat die gaat ontploffen.

Night Hunter still

Goed acteerwerk

Echter heb ik wel genoten van het spannende verhaal dat de acteurs goed hebben neergezet. De band tussen bijvoorbeeld Marshall en zijn dochter vond ik interessant om naar te kijken. Eén quote staat mij ook goed bij omdat ik het concept erachter zo goed bedacht vond met betrekking tot licht en duisternis. Maar ook de band tussen de jonge meid en de ex-rechter kwam goed over. Dit alles heeft ongetwijfeld te maken met het blik grote acteurs dat in Night Hunter te zien is, zoals Henry Cavill, Ben Kingsley en Stanley Tucci. Maar ook de rol van Brendan Fletcher als psychopaat komt heel sterk uit de verf. Ondanks dat de film dus niet perse opvalt in het genre, is deze zeker het kijken wel waard.

Conclusie

Night Hunter, in andere landen ook wel Nomis genoemd, is een psychologische thriller met Henry Cavill in de hoofdrol. Hoewel de film binnen het genre niet perse hoogstaand en origineel is en het zeker geen A-film is, hebben mijn vriend en ik met plezier naar Night Hunter gekeken. De film is spannend van begin tot eind, en absoluut goed geacteerd. Op het moment dat een plottwist eraan zit te komen, wordt door de manier waarop het in beeld wordt gebracht, de clue al verklapt voordat de twist werkelijk komt. Desalniettemin vond ik het absoluut leuke plottwists. Al met al vind ik deze film zeker het kijken waard.

Wat vind jij van deze actie van Pathé Thuis?

Deze post is al 1874 keer gelezen


Geef een reactie