Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Tag | Creatures of the Night

Creatures of the Night Tag

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik door Ellis getagd werd voor de Creatures of the Night tag * schaam schaam *, maar eindelijk heb ik de tijd om hem in te vullen! Ik vond het wel een behoorlijk lastige tag, want ik moest behoorlijk graven in mijn geheugen, maar ik hoop dat jullie mijn antwoorden leuk zullen vinden.

Het is de bedoeling bij deze tag van een aantal groepen wezens jouw favoriete boekpersonage te noemen. Let’s go!

Vampier

Het probleem bij dit wezen is dat ik nog aardig wat boeken heb liggen waarin een vampier een rol speelt, maar dat ik ze nog niet gelezen heb. Als ik kon kiezen uit personages uit tv-series was mijn keuze al een stuk groter. Maar gezien ik wel een bekende boekenserie met vampiers heb gelezen kan ik wel een keuze maken. Is het erg dat ik dan stiekem toch voor Edward Cullen uit de Twilight serie ga? Ik vond Renesmee ook wel erg leuk, maar Edward is toch wel degene waar ik helemaal verliefd op werd.

Weerwolf

Eigenlijk wil ik nu niet Jacob uit de Twilight serie noemen, niet alleen omdat ik dan weer een Twilight personage zou noemen, maar ook omdat Jacob het sowieso nooit had gewonnen van Edward. Zo geweldig was hij niet. Maar er komen zo echt geen boeken in mij op waar weerwolven een rol spelen en die ik heb gelezen… Ja, wel één andere weerwolf komt in mij op, maar die komt voor in een verhaal dat ik zelf heb geschreven. Oké, ik ben gewoon even narcistisch en ga voor Alexander “Alex” Phelan. Ik vind het een prachtig personage, maar goed, dat komt vast omdat hij mijn eigen creatie is haha. Ik ben bezig het verhaal op Wattpad te zetten. De eerste twee hoofdstukken zijn er al te vinden. De rest komt binnenkort.

Zombie

Ik houd niet van zombies – zeg ik terwijl ik gisteren net de eerste aflevering van iZombie heb gekeken haha – dus ik heb er ook geen boeken over gelezen. Ik zou Alice in Zombieland nog wel willen lezen omdat ik daar nieuwsgierig naar ben, maar ik heb geen enkel zombieboek in huis. Helaas blijft mijn antwoord bij deze vraag blanco.

Geest

Oké, ik lees dus echt te weinig boeken met specifieke wezens. Er liggen nog veel boeken op mijn TBR stapel waar ik waarschijnlijk wel een aantal van deze wezens tegen zal komen, maar die heb ik dus helaas nog niet gelezen. * Denkt nog even héél hard na * Nee volgens mij heb ik echt geen boeken met geesten gelezen. Is deze tag er ook met personages uit tv-series? Dan zou ik bij elk wezen meerdere antwoorden paraat hebben haha.

Heks/Tovenaar

Nu zou ik wel willen dat ik de Harry Potter boeken gelezen had, maar helaas ik heb ik echt alleen de films gezien. Als ik ooit door mijn TBR stapel heen ben wil ik de boeken nog wel graag eens gaan lezen. Mag ik ook iemand noemen met een soort zesde zintuig? Want dan kan ik in elk geval een personage noemen hier. Ik noem dan Mia uit Ik wist het. Haar zou ik wel eens in het echt willen ontmoeten.

Halfgod(in)

Ja, het besef komt steeds meer dat deze tag niet helemaal voor mij is weggelegd gezien ik nu toch wel merk dat de boeken die ik heb gelezen voornamelijk dystopische boeken en chicklits zijn. Telt het anders dat ik Percy Jackson noem? Ik heb de boeken niet gelezen, maar vond de films wel erg leuk. Stiekem vind ik dat hele (half)goden gedoe best wel interessant, dus wie weet schaf ik de boeken nog wel eens aan * duimt dat ze lekker goedkoop te vinden zijn op het boekenfestijn in Leeuwarden *. O, ja, ik heb de Godinnentest nog wel liggen, misschien zit daar ook nog wel een leuk personage in.

Fee/Fae/Elf

Ook hier moet ik mij beroepen op een boekenserie die ik nog niet heb gelezen. Nee, wacht! Ik zal vast wel boeken over Doornroosje gelezen hebben toch? Ja, ik ga voor de drie goede feeën! Yay!

Demon

Helaas, ik heb ook geen boeken gelezen met demons. Nog niet!

Engelen

Ik heb diverse boeken op mijn lijstje staan die ik nog wil lezen en waar Engelen in voorkomen, maar tot die tijd blijft Castiel uit de tv-serie Supernatural mijn favoriete Engel.

Alien

Had ik nou The Host maar al wel gelezen. Dit heb ik echter niet gedaan. Ik heb de film al gezien en hoop dat ik het verhaal een beetje vergeet zodat ik het boek lekker fris kan lezen. Gezien ik het boek nog wel ga lezen en haar al ken uit de film noem ik dan toch haar als favoriete Alien uit een boek.

Mens met superkrachten

O, kom op… Ken ik ook geen mensen met superkrachten? Jawel toch? Ik heb toch zeker wel één boek gelezen met een mens met superkrachten erin? Pffff, er komt echt niemand in mij op. Ik noem gewoon Tris uit de Divergent serie, want een grote dosis lef en doorzettingsvermogen zijn toch ook wel een beetje een superkracht?

Ik tag Emmy van Zon en Maan omdat ik zeker weet dat haar antwoorden een stuk interessanter zullen zijn dan die van mij! Haha. En als tweede tag ik Liesbet van Zwartraafje omdat zij aangaf hem eigenlijk misschien wel in te willen vullen, dus hierbij geef ik haar het laatste zetje.

Desondanks dat ik niet veel personages heb kunnen noemen hoop ik wel dat jullie het leuk vonden om mijn antwoorden te lezen. Ik zal de komende tijd – waar blijft die zomervakantie? Haha –  in elk geval aan de slag met boeken lezen met deze wezens erin zodat ik een volgende keer betere antwoorden paraat heb!

Deze post is al 1666 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Tag | Creatures of the Night

  1. Merci voor dat laatste zetje, nu moet het er echt wel een keer van komen hé. Geen uitvluchten meer … hij staat al op de planning en verschijnt normaal volgende week online. 🙂