Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E. PosterReleasedatum: 20 augustus 2015 (NL)
Regisseur: Guy Ritchie
Hoofdrollen: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander
Bijrollen: Elizabeth Debicki, Hugh Grant, Luca Calvani, Sylvester Groth
Tagline: A higher class of hero / Saving the world never goes out of style
Genre: Actie | Avontuur | Komedie
Classificatie: 16+ (Geweld)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Henry Cavill (Man of Steel) en Armie Hammer (The Social Network) spelen de hoofdrollen in The Man from U.N.C.L.E. , de nieuwste film van regisseur Guy Ritchie en is gebaseerd op de populaire Amerikaanse televisieserie uit de jaren zestig.

Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren zestig op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De jarenlange vijanden CIA-agent Napoleon Solo (Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Hammer) worden gedwongen samen de strijd aan te binden met een mysterieuze, internationale misdaadorganisatie die door middel van kernwapens en technologie het wankele machtsevenwicht dreigt te verstoren.

Met behulp van de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper probeert het duo te infiltreren in de misdaadorganisatie. Een race tegen de klok om de wereld te behoeden voor een ramp.

Naar de gelijknamige tv-serie uit de jaren ’60

De trailer had ik niet gezien, maar toch wilde ik erg graag naar deze film. Waarom? Stiekem hadden die twee leuke mannen op de poster er wel veel mee te maken en ik had hier en daar een quote voorbij zien komen waarin deze film geprezen werd. Ik had ook de synopsis niet gelezen, dus ik wist ook niet waar de film over zou gaan, behalve dat het zich in de jaren ’60 af zou spelen. Achteraf kwam ik er ook achter dat de film gebaseerd is op de gelijknamige televisieserie uit de jaren ’60.

The Man from U.N.C.L.E. still

Ga hier heen!

Uiteindelijk ben ik mijzelf enorm dankbaar dat ik deze film ondanks dat ik er zo weinig van wist heb bezocht in de bioscoop, want deze film is werkelijk fantastisch. The Man from U.N.C.L.E. is een film die je gezien moet hebben, het liefst terwijl hij nu nog in de bioscoop draait. Ik heb zo ontzettend genoten van deze film!

Fantastisch acteerwerk

Een grote factor in mijn liefde voor deze film is de humor. Ik heb enorm moeten lachen, met name om Armie Hammer in de rol van de Russische Illya. Hij speelt de rol uitmuntend. Maar dat geldt eigenlijk net zo goed voor Henry Cavill in de rol van Napoleon Solo, ik wist niet dat Superman zo grappig kon zijn. Beide spelen ze hun rol fantastisch, en natuurlijk is het heerlijk om naar ze te kijken omdat ze er goed uit zien, maar hun fantastische vertolking van Solo en Illya moet absoluut genoemd worden. De chemie tussen beide heren, die eerst elkaars vijand spelen en daarna plots partners moeten zijn, is ook alles waar je op kunt hopen. En laten we ook de vrouw, Alicia Vikander in de rol van Gaby, niet vergeten, die de cast naadloos compleet maakt. Chapeau voor de casting!

The Man from U.N.C.L.E. still

Heerlijke Humor

Het verhaal van The Man from U.N.C.L.E. is goed uitgewerkt en mijn broertje, met wie ik de film bezocht, merkte nog op hoe correct ze waren in de kledingstijl en hoe ze de splitscreens uit de jaren ’60 ook in deze film toepasten. De film is goed uitgewerkt en leuk van begin tot eind. De eerste driekwart van de film is de humor enorm aanwezig, maar op dusdanige subtiele manier dat je de film wel serieus blijft nemen. Maar man wat heb ik gelachen, heerlijk! Het laatste kwart van de film staat in teken van de ontknoping en wordt het ook even een stuk spannender, maar het loopt heel netjes in elkaar over. Het einde laat genoeg ruimte voor een tweede deel, en na een fantastische film als The Man from U.N.C.L.E. is dat iets wat ik alleen maar zou toejuichen mocht het er van komen.

Conclusie

The Man from U.N.C.L.E. is een wat mij betreft een absolute must-see. De film is hilarisch en de personages worden fantastisch neergezet. De film boeit van begin tot eind en ook de aankleding van de film en personages is in de stijl passend bij de jaren ’60. Voor mij is The Man from U.N.C.L.E. een film die ik met alle liefde nog een keer in de bios zou willen zien en aan een ieder aanraad.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 2499 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Filmrecensie | The Man from U.N.C.L.E. (2015)

  1. Ik kan het niet meer met je eens zijn! Deze film is echt hilarisch en ik hoop zo dat er een vervolg van komt. Het is immers op een televisieserie gebasseerd!
    Ik vond het wel apart dat deze film voor 16 jaar en ouder was. Ik kon nergens ontdekken waarom. De taal en de gewelddadige scenes vallen echt wel mee. In sommige 12+ films komt er meer geweld in voor dan deze film…