Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Power Rangers (2017)

Power Rangers still

Power RangersTitel: Power Rangers
Releasedatum: 23 maart 2017 (NL)
Regisseur: Dean Israelite
Hoofdrollen: Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Ludi Lin, Becky G.
Bijrollen: Elizabeth Banks, Bryan Cranston, Bill Hader
Tagline: It’s morphin time!
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Het leven van vijf gewone tieners uit het stadje Angels Grove staat op zijn kop wanneer de wereld op het punt staat te worden vernietigd door een buitenaardse bedreiging.

Het lot brengt het vijftal samen en al snel ontdekken ze dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dit voor elkaar te krijgen moeten zij eerst ieder hun eigen problemen zien te overwinnen en als Power Rangers hun buitengewone krachten bundelen voordat het te laat is.

Mighty Morphin Power Rangers! ♫

Iedereen wilde vroeger een Power Ranger worden, toch? Ik in elk geval wel, want ik ben opgegroeid in de jaren ’90 met de Power Rangers op tv. Iedereen had ook wel een voorkeur qua welke kleur Power Ranger je wilde spelen wanneer je buiten speelde – ik moest altijd geel zijn want mijn broertje eiste de roze altijd op. De trailer maakte mij ook direct heel enthousiast.

Power Rangers still

Gemengde gevoelens

Maar ik moet zeggen dat ik wat gemengde gevoelens heb over deze film. Het begin was direct leuk, de film had een soort high school movie vibe. Er zaten grappige stukken in. Het was leuk. Al zaten er wel al direct ongeloofwaardige stukken in. Maar toen werd de slechterik geïntroduceerd, en raakte de film een beetje uit balans. Pas tegen het einde kreeg ik het gevoel dat ik echt keek naar een Power Rangers film.

Power Ranger feel

Ik denk dat ze niet helemaal zijn geslaagd met het verhaal dat ze hebben neergezet. Ze gingen voor een interessante origin story, maar dat komt simpelweg niet goed uit de verf. Mogelijk hadden ze er beter aan gedaan door óf een sterke origin story neer te zetten met meer verdieping, óf dat ze dat gewoon achterwege hadden gelaten en een lekkere ouderwetse actiefilm van hadden gemaakt. Eén met de overduidelijke Power Ranger feel, en waarbij het verhaal minder belangrijk is. Nu sloegen ze de plank mis door een beetje van beide te doen. Een blockbuster is het zeker niet, en er mist te veel van het vroegere Power Rangers om voor de vroegere fans, zoals ik, nostalgisch te voelen.

Power Rangers still

Niet goed uit de verf

Normaal gesproken ben ik gek op Elizabeth Banks, maar zelfs zij kon de slechterik niet redden. Ik denk dat ze gewoon niet zo goed geschreven was. Ze hebben ook geprobeerd de film cinematografisch interessant te maken door sommige stukken op een bijzondere manier te filmen. Maar omdat dat zo sporadisch gebruikt werd, kwam het niet helemaal uit de verf en vond ik het soms zelfs irritant.

Conclusie

Hoewel de film wel leuk begon, viel het midden en de geschreven rol voor de slechterik enorm tegen. Hierdoor wisselden leuke stukken zich af met stukken die enorm tegenvielen. Pas tegen het einde kreeg de film de echte Power Ranger feel met bijbehorende pakken, dino’s, megazord en een goed ouderwets Power Rangers gevecht. Nu was het helaas soms gewoon zelfs saai. Hoewel ze met de mid-credits scène overduidelijk een brug maken naar een vervolg met de groene Power Ranger, denk ik niet dat de film genoeg opgehaald heeft dat deze sequel er ook echt gaat komen. Jammer, want als fan van de Power Rangers had ik graag meer gezien.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2228 keer gelezen


Geef een reactie