Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Second Act (2019)

Second Act still

Second ActTitel: Second Act
Releasedatum DVD/Blu-ray: 12 mei 2019
Regisseur: Peter Segal
Cast: Jennifer Lopez,  , Leah Remini, Treat Williams, Milo Ventimiglia, Annaleigh Ashford, Charlyne Yi, Alan Aisenberg, Freddie Stroma, Dave Foley
Tagline: Her talent was real. Her résumé was not.
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

De 40-jarige Maya (Jennifer Lopez) is zeer succesvol als assistent-manager bij een lokale supermarkt. Wanneer haar een positie als filiaalmanager wordt geweigerd omdat zij geen diploma heeft, zinkt de moed haar in de schoenen. Maar als ze door een vergissing mag solliciteren voor een topfunctie bij een multinational van verzorgingsproducten, weet zij de CEO te overtuigen dat zij de geschikte kandidaat is. Met torenhoge verwachtingen en een levensstijl waar ze altijd al van droomde, moet Maya bewijzen dat ervaring misschien wel waardevoller is dan een diploma.

Second Act

Ik weet niet meer precies wat de reden was dat Second Act mij aantrok, maar op de één of andere manier was de film op mijn wil-ik-zien-lijst terecht gekomen. Ik verwachte een leuke, niet al te moeilijke film. Eentje die mijn vriend waarschijnlijk niet leuk zou vinden, haha. Daarom besloot ik de film ook aan te zetten op een avond waarop ik alleen thuis was, en enorm moe na een lange dag.

Second Act still

Feelgoodfilm

De film begint standaard en cliché, maar hé, dat is af en toe precies wat ik zoek. Second Act voelt typisch aan als zo’n jaren 90 feelgood film. Ik denk dat J. Lo ook nog een beetje in die tijd is blijven hangen. Maar, indien goed uitgevoerd, kan dat ook in de huidige tijd nog wel een topper worden. Hier en daar weet de film je aan het lachen te brengen, je mee te laten leven of is er chemie tussen de acteurs. Maar veelal merk je toch wel dat er een aantal onlogische wendingen in het verhaal zitten die de film doen inzakken.

Boodschap gaat verloren

De film begint heel duidelijk met Maya die gepasseerd wordt voor een promotie omdat ze haar diploma niet heeft. Ondanks dat zij met jarenlange werkervaring en duidelijke resultaten heeft bewezen dat ze de baan méér dan verdient. Door een iets te handig neefje worden er allerlei leugens de wereld in geslingerd en krijgt Maya (Jennifer Lopez) een topfunctie aangeboden bij een bedrijf in cosmetica. Ze verlaat haar huidige baan in de supermarkt, en gaat wedijveren met de jonge bloem in de organisatie.

Wat ik echter jammer vind is dat de boodschap van Second Act totaal verloren gaat. Na een tijdje komt een onrealistisch subplot om de hoek kijken rondom een geheim dat ze al jarenlang bij zich draagt. Dit zet de originele boodschap in feite op een laag pitje, en het komt nooit meer echt goed bovendrijven. Ik denk dat als ze dieper in waren gegaan op het originele plot, en dat hele subplot eruit hadden gehaald, het verhaal veel sterker was geweest. Dan had de film mij ook beter aan zich kunnen binden.

Second Act still

Niet het sterkste script

Nou is Jennifer Lopez ook niet de allerbeste actrice. Ik bedoel, ze doet het hartstikke leuk hoor, maar het is niet acteerwerk van de hoogste plank. Daarnaast speelt ze ook vaker eenzelfde type persoon; een latina met matige achtergrond en/of belabberd verleden (bijvoorbeeld in Maid in Manhattan). Als ik heel eerlijk ben vind ik geen enkele acteur of actrice in deze film echt sterk. Ondanks dat er wel sterren als Milo Ventimiglia in meespelen. Dit heeft dan ook deels te maken met het script en dat ze er maar het beste van moeten maken.

Conclusie

Kortom Second Act is een prima feelgoodfilm waar je je best een avondje mee kunt vermaken. Maar niet meer dan dat. De film zit vol met cliché’s – niet bij voorbaat slecht – maar het subplot, dat enorm afleidt van het plot dat heel sterk had kunnen zijn, trekt het niveau van de film enorm omlaag. Mijn inziens is Second Act een typische film die je kijkt op een druilige zondagmiddag wanneer je geen fut hebt om andere dingen te doen en je hersenen te veel te laten kraken. Mijn verwachtingen van de film waren in dat opzicht in elk geval juist.

Op de blu-ray is geen bonusmateriaal aanwezig.

Ga jij Second Act kijken?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Triple P Entertainment in naam van The Searchers in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over de film of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1161 keer gelezen


Geef een reactie