Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Zootropolis (Zootopia) (2016)

Zootropolis still

ZootropolisTitel: Zootropolis (ook wel: Zootopia)
Releasedatum: 17 februari 2016 (NL)
Regisseur: Byron Howard, Rich Moore
Hoofdrollen: Ginnifer Goodwin (Judy Hopps), Jason Bateman (Nick Wilde)
Bijrollen: Idris Elba (Chief Bogo), Jenny Slate (Bellwether), Nate Torrence (Clawhauser), J.K. Simmons (Mayor Lionheart)
Tagline: Welcome to the urban jungle.
Genre: Animatie | Avontuur | Komedie | Misdaad | Familie | Mysterie
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Zootropolis is een stad als geen ander, een moderne wereld die bewoond wordt door een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Maar wanneer de optimistische Judy Hopps zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Vastberaden om zichzelf te bewijzen, grijpt ze de kans aan om een zaak op te lossen. Zelfs als dat betekent dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde om het mysterie op te lossen.

Zootropolis/Zootopia

Zootropolis (ook bekend als Zootopia) stond al een tijdje op mijn lijstje om nog te bekijken. Toen ik zag dat de film op Netflix stond voegde ik hem ook daar toe aan mijn lijstje. En toen kwam het einde van 2016 en het begin van 2017. Zootropolis zag ik in diverse top 10 lijstjes van collega bloggers tegen. Dat verbaasde mij. Is hij dan echt zó goed? Wat ik verwachte dat hij leuk zou zijn, maar ik verwachte een gemiddelde animatiefilm. Tijd om Netflix op te starten en de film te kijken!

Zootropolis still

Superschattig

De film begint eigenlijk meteen goed met kleine superschattige dieren die een toneelstuk opvoeren. Alleen al dat stuk heb ik veel gelachen. Dan schiet je vooruit in de tijd en zijn de diertjes jongvolwassenen. En stiekem sommige ook nog steeds schattig.

Sterk verhaal

Maar om schattigheid en humor draait het niet. Het verhaal heeft eerlijk gezegd een goede boodschap en ik denk ook dat dat mede de reden is dat de film zo hoog scoort. In de film zijn het dieren, maar het verhaal is meer dan toepasbaar in de realiteit van ons als beschaving. Het gaat onder andere over vooroordelen en discriminatie, maar ook over een onwaarschijnlijke vriendschap en doorzettingsvermogen.

Zootropolis still

Goede humor

Je leeft mee met de personages in de film en gaat helemaal in de film op. Mijn moeder zelfs zo erg dat ze praktisch van de bank sprong bij een schrikmomentje, haha. Leuk zijn ook verwijzingen naar bijvoorbeeld Breaking Bad en Frozen. De humor in de film is precies juist gedoseerd, zo kan ik mij voorstellen dat een scène met een personage genaamd Flash zou vervelen als hij te lang door zou gaan, maar hij was precies goed.

Conclusie

De film is uitermate geschikt om met de hele familie te kijken (oké niet de héle familie, houd wel rekening met de kijkwijzer!). Het bevat humor, een goed verhaal en mooie animaties. Het verhaal is begrijpelijk en luchtig genoeg voor de jongeren, en vol en diepgaand genoeg voor volwassenen. Zelfs een tweede keer is deze film nog leuk. De personages weten je te beroeren en te binden. Het enige minpuntje is de nutteloze rol van Shakira als Gazelle…

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2200 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | Zootropolis (Zootopia) (2016)

  1. Ik heb hem echt al heel lang geleden gezien, maar vond het ook zo’n geweldige film! Ik keek ‘m samen met mijn broertje en we hebben echt in een deuk gelegen!