Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | London Has Fallen

London Has Fallen posterTitel: London Has Fallen
Releasedatum: 3 maart 2016 (NL)
Regisseur: Babak Najafi
Hoofdrollen: Gerard Butler, Aaron Eckhart
Bijrollen: Morgan Freeman, Angela Bassett, Radha Mitchell, Alon Aboutboul, Waleed Zuaiter
Tagline: The world’s leaders have assembled. So have their enemies.
Genre: Actie | Misdaad | Drama | Thriller
Kijkwijzer: 16+ (grof taalgebruik, geweld)

HartjeHartjeHartje½

London has Fallen, opvolger van het succesvolle Olympus has Fallen, is een bloedstollend actiespektakel met onder meer Morgan Freeman, Aaron Eckhart en Gerard Butler.

Wanneer de Engelse premier onder verdachte omstandigheden dood wordt gevonden, gaan alle alarmbellen af. Zijn begrafenis blijkt de ideale plek om een aanslag te plegen en de wereld ligt plots in de handen van slechts twee personen: de president van de Verenigde Staten (Eckhart) en zijn meest betrouwbare geheim agent (Butler).

Olympus Has Fallen

Ik herinnerde mij nog dat Olympus Has Fallen mij goed bevallen was, en sowieso doet Gerard Butler het bij mij ook altijd wel goed. Zowel in romantische films als P.S. I Love You als in actiefilms. Ik keek dus uit naar het vervolg op Olympus Has Fallen: London Has Fallen.

Kwestie van tijd

Voor mijn gevoel waren we pas net vijf minuten bezig met de film toen we hem even op pauze zetten, maar het bleek dat er al een half uur voorbij was. In die tijd zat ik echter wel continu te wachten tot er in Londen iets zou ontploffen. Want met een film als deze weet je dat het slechts een kwestie van tijd is.

London Has Fallen still

Actie, spanning en ontploffingen

Voor realisme hoef je deze film echt niet te kijken. Nee, ik denk dat Olympus Has Fallen wel een goede indicatie is voor of dit tweede deel wel of niet iets voor jou is. Ook London Has Fallen zit vol actie en spanning, en veel ontploffingen, met als achterliggende verhaallijn dat Mike en zijn vrouw een kindje verwachten en hij daarom wil stoppen met de Secret Service. Natuurlijk lukt het hem niet zijn ontslag in te dienen voordat al het actie en spektakel losbarst.

De cast

Gerard Butler doet het zoals altijd prima wanneer hij dit soort personages speelt met goed gechoreografeerde actiescènes en af en toe een grapje. De personages – en de acteurs die hen spelen – weten allen genoeg aan te spreken om mee te kunnen leven als iemand iets overkomt (de muziek helpt daar overigens ook mee). Ook Morgan Freeman is weer een genot om naar te kijken als Vice-President. Aaron Eckhart is als president minder sterk aanwezig, maar de chemie met Butler werkt wel.

London Has Fallen still

Voorspelbaar

De film volgt wel een redelijk standaard format en is ook redelijk voorspelbaar tijdens het kijken. Als ik “boem” riep omdat ik verwachte dat er iets zou gebeuren, dan was er ook echt weer een ontploffing of botsing of iets degelijks. Maar het is prima uitgevoerd en de film blijft van begin tot eind leuk om te kijken.

Conclusie

London Has Fallen is een prima film voor wie houdt van actie en spektakel, zelfs al is het niet altijd even realistisch en volgt het een standaard format en is het hier en daar zeker voorspelbaar. Als je van Olympus Has Fallen hebt genoten dan zal London Has Fallen ook prima te versmaden zijn. De acteurs doen het prima en weten je goed in het verhaal te trekken en te laten meeleven. Wederom een fijne actiefilm.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2147 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Filmrecensie | London Has Fallen