Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #8 | I, Tonya & Alles Voor Elkaar

Mini-recensies - I Tonya - Alles voor elkaar

Regelmatig zal je op Reviews & Roses de rubriek mini-recensies tegenkomen. Hierin bespreek ik telkens twee films die ik heb bekeken, waarvan ik geen uitgebreide recensie heb geschreven. Maar gezien ik het leuk vind om wel elke film kort te bespreken, schrijf ik deze mini-recensies. Vandaag vind je in deze rubriek mijn besprekingen van de films I, Tonya (2017) en Alles Voor Elkaar (2017).

I, Tonya

I Tonya

Titel: I, Tonya
Releasedatum: 22 februari 2017 (NL)
Regisseur: Craig Gillespie
Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney, Julianne Nicholson, Bobby Cannavale, Caitlin Carver
Tagline: There’s no need to have class when you have talent.
Genre: Biografie | Komedie | Drama | Sport
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

I, Tonya vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch schaatsster Tonya Harding. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten. Door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel, is haar toekomst in de sport niet meer zeker.

Mini-recensie | Critici noemen het de beste film van het jaar. Maar het was in eerste instantie Sebastian Stan die mij overhaalde om I, Tonya te gaan kijken. Dit benoemde ik ook al iets minder subtiel in mijn artikel Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #1. Na het bekijken van de trailer leek de film mij echter ook wel interessant toe.

De film is allereerst bijzonder opgezet; het lijkt bijna alsof je naar een documentaire kijkt. Ik ga ervan uit dat er zeker wat zaken overdreven zijn in de film, maar als alles echt zo is gebeurd dan vind ik dat nogal wat. Indrukwekkend hoe mensen zulke karakters kunnen hebben. Indrukwekkend is natuurlijk ook het verhaal achter het succes. Dat het leven van Tonya allesbehalve over rozen ging. Het acteerwerk is zeker goed, zoals we kunnen verwachten van deze grote namen. De stijl en sfeer van de film spraken mij persoonlijk echter niet helemaal aan, waardoor ik de film ook niet zo hoog beoordeel als de critici. Ik ben denk ik uiteindelijk toch meer van de sfeer van commerciële films, en I, Tonya is meer een Indie-film.

Koop bij bol.com RR

Sterren

Alles voor elkaar

Alles voor elkaar posterTitel: Alles voor elkaar
Releasedatum: 10 oktober 2017 (NL)
Regisseur: Danny Stolker
Cast: Maryam Hassouni, Esmée van Kampen, Yootha Wong-Loi-Sing, Sarah Cronis, Oscar Aerts, Mark van Eeuwen, Tarikh Janssen, Jord Knotter, David Lucieer
GenreKomedie
Kijkwijzer: 12+ (Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterren

Vier hartsvriendinnen worden op de dertigste verjaardag van één van hen geconfronteerd met een filmpje uit hun middelbare schooltijd. Het is pijnlijk wanneer ze zich realiseren dat ze hun verwachtingen van toen niet echt hebben waargemaakt. Sterker nog: zowel qua werk en carrière als qua gezinsleven en relatie staan ze totaal niet waar ze zichzelf op hun dertigste hadden bedacht. In enigszins beschonken toestand besluiten de vier dat het hoog tijd is daar verandering in te brengen. Dit loopt echter dermate uit de hand dat ze hierdoor hun relaties en zelfs hun vriendschap op het spel zetten.

Mini-recensie | Vier vriendinnen beloven elkaar binnen twee maanden – voor de dertigste verjaardag van één van hen – alle doelen te bereiken die ze hadden toen ze achttien waren. Klinkt als een heerlijke chickflick. En hoewel ik de film wel met plezier heb gekeken, was ik na een aantal weken compleet vergeten waar de film überhaupt ook alweer over ging. De film bevat enkele hilarische scènes (voornamelijk met Esmée van Kampen), maar ook enkele ongeloofwaardige en over-de-top scènes. Helaas is niks echt memorabel, maar het is een leuke film voor tussendoor.

Koop bij bol.com RR

Wat vind jij van deze films?

Deze post is al 1115 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Mini-recensies #8 | I, Tonya & Alles Voor Elkaar

  1. De eerste film heb ik gezien tijdens het PAC festival en ik heb er erg van kunnen genieten. De toon zal niet iedereen kunnen waarderen, maar ik hield wel van de donkere humor en de manier waarop het verhaal werd verteld. Mooi dat je er ook van hebt kunnen genieten.