Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Covenant (2006)

The CovenantTitel: The Covenant
Releasedatum: 8 september 2006 (VS)
Regisseur: Renny Harlin
Hoofdrollen: Steven Strait, Taylor Kitsch, Chace Crawford, Toby Hemingway
Bijrollen: Sebastian Stan, Laura Ramsey, Jessica Lucas
Tagline: Four have the power. One will stop at nothing to possess it.
Genre: Actie | Fantasy | Horror | Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

In 1692 sloten vijf machtige families in Ipswich Colony, Massachusetts, een pact van stilzwijgen. Eén familie die meer wilde, werd verjaagd en hun bloedlijn verdween spoorloos. Tot nu. Eeuwen later studeren de nakomelingen van de vier overgebleven, roemrijke geslachten aan een elitesschool. Ze zijn de laatste nazaten in een bloedlijn van een 300 jaar oude heksenkring en daardoor beschikken ze over magische krachten. Allemaal hebben ze een speciale gave. Na een schoolfeest wordt het lijk van een medestudent gevonden. De moord zet een keten van gebeurtenissen in gang, die zwaar weegt op het pact van stilzwijgen…

The Covenant

The Covenant kwam in Amerika uit in 2006 en is eigenlijk nooit officieel uitbracht in Nederland, met uitzondering van de DVD. De enige reden dat ik de DVD destijds heb gekocht is Chace Crawford, gezien de film op DVD uitkwam in het jaar dat we Gossip Girl leerden kennen en ik helemaal verliefd was op hem. Ook is dit denk ik de film waardoor ik een crush had/heb op Sebastian Stan. Ik heb destijds zelfs een fantrailer gemaakt voor deze film.

The Covenant Still

Horror?

The Covenant kwam uit in de tijd dat ik nog zo gek was om horrorfilms te kijken omdat er een knappe vent in speelt, terwijl ik absoluut gruwel van horror (al zijn er uitzonderingen, zoals duidelijk mag zijn haha). Maar als horrorfilm valt The Covenant eigenlijk wel mee. Het heeft wat van die typische elementen, zoals een meisje ‘s avonds alleen in een studentenhuis onder de douche en dat plotseling het licht uit gaat met een spannend muziekje eronder. Ook zit er één stuk in met heel veel spinnen – niet mijn ding – dus zodra ik aanvoel dat die scène komt dan kijk ik even de andere kant op.

Special effects

De special effects zijn niet zo geweldig, maar in de periode waaruit deze film stamt was dit best wel goed. Je moet niet vergeten dat deze film inmiddels al 11 jaar oud is. Het verschilt een beetje per special effect. De stijl van de film is een beetje te vergelijken met Buffy the Vampire Slayer en Charmed. Zeker als je de introductie ziet zal je daar waarschijnlijk even aan moeten denken. Verder zit de film bomvol actie, harde muziek en college-clichés. Het verhaal zelf had nog wel iets meer uitgediept mogen worden, want ik denk dat ze er veel meer uit hadden kunnen halen.

The Covenant Still

Het acteerwerk / script

De acteerkunsten, en eigenlijk ook de dialogen, voelen wat plat. Ik denk dat er mensen zijn die hier tenenkrommend naar zullen zitten te kijken. Vooral Steven Strait komt vrij monotoon over, al wordt het in de loop van de film beter. Het voelt soms alsof ze gewoon een beetje de tekst opdreunen in plaats van echt hun gevoel erin leggen. Ik denk dat alleen Sebastian Stan er in de loop van de film bovenuit steekt.

Toch wist The Covenant ook dit keer weer mijn aandacht te pakken en was ik nieuwsgierig naar hoe het ook alweer verder zou verlopen. Waar het script niet super is, weet het verhaal stiekem wel te boeien.

Conclusie

Hoe slecht de film eigenlijk ook is in de huidige tijd, ik blijf er een softspot voor houden. Ongetwijfeld zal ik de film er in de toekomst nog weer eens voorzetten zodra het verhaal is weggezakt, zoals dit keer. Het script van The Covenant is niet subliem en ook het acteerwerk is niet goed, maar de special effects waren voor die tijd best wel goed en het verhaal is stiekem best wel spannend. Of ik je de film moet aanraden weet ik niet. Het feit dat ik de film nog steeds leuk vind heeft ongetwijfeld te maken met dat ik de film vroeger ook al zo leuk vond. Check hieronder de trailer, en beslis zelf.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2810 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Filmrecensie | The Covenant (2006)

  1. Do

    Chace Crawford is eigenlijk al een reden om deze te kijken, haha :$ Maar toch ben ik niet zo van de horror, al denk ik dat deze (na aanleiding van de trailer) wel meevalt, dus wie weet geef ik hem een kans.

    • Ja, qua horror valt het reuze mee (ik houd namelijk ook niet van horror haha). Alleen het stukje met de spinnen keek ik even de andere kant op. Ik heb echt niks met spinnen.

  2. Oh ja! Ik was destijds enorm fan van deze film. Mede door de muziek maar ook het verhaal! Paste destijds wel bij mijn ‘witchy’ fase. Geen idee of ik het nu nog steeds leuk vind, maar wel leuk om je review te lezen!