Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Netflix aanrader | White Collar

White Collar banner

Kennen jullie White Collar al? Nee? Dan toch in elk geval Matt Bomer wel? Matt Bomer speelt namelijk de hoofdrol in de serie die in Amerika morgenavond, 6 november 2014, begint aan zijn zesde en laatste seizoen. White Collar is een ontzettend leuke serie, met een hele leuke cast. Matt Bomer speelt op een overtuigende manier de rol van vrouwencharmeur en meesteroplichter Neal Caffrey, en ik ga hem ontzettend missen na dit zesde en laatste seizoen.

White CollarTitel: White Collar
Premièredatum: 23 oktober 2009
Zender: USA Network
Genre: Misdaad, Drama, Komedie, Mysterie
Hoofdrollen: Matt Bomer, Tim DeKay, Tiffani Thiessen & Willie Garson
Speelduur per aflevering: 43 minuten
Tagline: To solve the toughest crimes, hire the smartest criminal.
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst) | Vanaf seizoen 5: 9+

Een witteboordencrimineel gaat de FBI helpen andere witteboordencriminelen op te pakken door gebruik te maken van zijn expertise als dief van kunstwerken, vervalser en oplichter.

White Collar

Het was nog erg spannend of er überhaupt een zesde seizoen zou komen, maar gelukkig is overeengekomen dat er nog een zesde seizoen van zes afleveringen zou komen om de serie af te sluiten. Dat vind ik persoonlijk erg fijn, want als je een serie vijf seizoenen lang hebt gevolgd zou het een hele domper zijn als de serie na het vijfde seizoen – dat open eindigde – zomaar gecanceld zou worden zonder waardig einde.

White Collar still

Procedurele serie

White Collar is een procedurele serie waarin meesteroplichter Neal Caffrey in ruil voor strafvermindering samen gaat werken met de FBI, en in het specifiek met de man die hem eerder nog achter de tralies had gestopt: Peter Burke. Er ontvouwt zich een mooie band tussen Neal en Peter – de acteurs zijn geweldig op elkaar ingespeeld – en samen vormen zij echt de kern van de serie. Daarnaast worden zij subliem ondersteund door Tiffani Thiessen in de rol van Peters vrouw Elizabeth Burke, en Willie Garson als Mozzie, de onmisbare sidekick van Neal Caffrey.

Humor

Wat mij vooral aantrekt in White Collar is de manier waarop humor toegepast wordt. Het is een hele luchtige serie en is op gepaste momenten supergrappig, waarbij de grappige momenten vooral gecreëerd worden door Mozzie en Neal, maar ook door het samenspel van Neal en de wat stijvere Peter. Het is niet de standaard politieserie en dat merk je aan de sfeer die de serie uitstraalt, het voelt wat minder ernstig aan, maar is wel erg spannend! De serie is briljant geschreven en kan ook zeer verrassend uit de hoek komen. Ik ben blij dat ik White Collar heb leren kennen.

Meeslepend

De serie is meeslepend, je gaat echt meeleven met de personages die samen de White Collar familie vormen. De serie wordt niet saai, ook niet als je lekker gaat bingewatchen. En dat kan! Want de eerste vier seizoenen zijn te vinden op Netflix!

White Collar still

Aan al het goeds komt een eind

Het is jammer dat White Collar gaat eindigen, maar een serie kan natuurlijk niet tot in de eeuwigheid doorgaan. Ik ben erg benieuwd hoe ze de serie afsluiten. Maar we hoeven deze leuke acteurs gelukkig niet te missen, want komend jaar zien we Matt Bomer weer als Ken in de sexy film Magic Mike XXL, en Tim DeKay was vorige week nog te zien in een aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D.

Conclusie

Dus wil je graag een fijne, luchtige, goed geschreven, spannende en komische serie kijken, probeer dan eens White Collar. En alsof dat nog niet reden genoeg is, is Matt Bomer ook nog zeer prettig om naar te kijken. Mochten de single lezer(es)s(en) onder ons echter hopen nog kans te hebben bij deze hottie met zijn mooie blauwe ogen, dan moet ik jullie teleurstellen; Matt Bomer is al een paar jaar gelukkig getrouwd met zijn vriend Simon Halls en heeft drie kinderen.

Koop bij bol.com RR

Volg jij White Collar al?

Deze post is al 6442 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Netflix aanrader | White Collar

  1. ben dol op deze serie en zal hem zeker missen na het zesde en laatste seizoen. de serie is gewoon geweldig niet alleen omdat Matt jammie is maar ik ben ook dol op Mozzie