Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Now You See Me

Now You See Me still

Now You See MeTitel: Now You See Me
Releasedatum: 27 juni 2013 (NL)
Regisseur: Louis Leterrier
Hoofdrollen: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fischer, Dave Franco
Bijrollen: Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Michael Cane, Mélanie Laurent
Tagline: The closer you look, the less you’ll see
Genre: Misdaad | Mysterie | Thriller
Kijkwijzer: 12+ (geweld, angst)

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Tijdens een grote live show pleegt een groep illusionisten een spectaculaire bankroof op een ander continent. Als een moderne variatie op Robin Hood geven ze het geld aan gewone mensen die economisch zijn getroffen. De roof wekt de interesse van de FBI. De illusionisten hebben echter een waterdicht alibi. Er ontstaat een spannend en magisch kat en muis spel als de illusionisten nieuwe stunts aankondigen.

Now You See Me, now you don’t

Deze week komt het tweede deel van Now You See Me uit, en ik ben door het dolle heen. Deel één heeft mij destijds omver geblazen; ik was meteen groot fan. Inmiddels heb ik de film al een keer of drie gekeken, maar er stond nog altijd geen recensie op Reviews & Roses. Tijd dat daar verandering in komt, en een mooi excuus om Now You See Me nog eens opnieuw te kijken.

Now You See Me still

Pick a card

Het feit dat ik de film al meerdere keren heb gezien legt denk ik al wel uit dat ik de film geweldig vind. Maar waarom? De film pakt direct vanaf het begin. Je wordt in precies het juiste tempo geïntroduceerd aan de vier hoofdpersonages terwijl ze bezig zijn met goocheltrucs. Het grappige is dat de truc waar het personage van Jesse Eisenberg mee begint “pick a card” direct één is die je aan het denken zet. Ik deed namelijk mee en koos een kaart van de kaarten die hij liet zien, en verrek, dat was inderdaad dé kaart!

The closer you look, the less you see

Op leuke wijze worden de vier goochelaars bij elkaar gebracht en dan springen we een jaar vooruit terwijl ze wereldberoemd zijn als The Four Horseman. Je springt in bij een klapper van een laatste act “Who wants to rob a bank?!” en vanaf dan begint een fantastisch kat en muis spel. Het is een film die werkelijk geweldig in elkaar steekt (the closer you look, the less you see) en boeiend en spannend is van begin tot eind. Daarnaast heb ik ook regelmatig gelachen dankzij de fantastische personages die geweldig neergezet worden. De film zit vol met geweldige oneliners en fantastische passages over de beginselen van magie en psychologie. Het begint er zelfs mee. Het einde is verrassend, visueel geweldig en zelfs al weet ik inmiddels hoe het allemaal in elkaar steekt, toch verveelt de film nog steeds niet.

Now You See Me still

The Four Horseman

Het acteerwerk is uitmuntend, The Four Horseman zijn een genot om naar te kijken, maar ook Mark Ruffalo doet het fantastisch. Het camerawerk is hier en daar bijzonder en voegt echt wat toe aan de sfeer van de film. Daarnaast is de film sowieso visueel een plaatje. Natuurlijk is er in deze film wel gebruik gemaakt van special effects, maar het ziet er wel goed uit.

Conclusie

Now You See Me is een film die je gezien moet hebben, en die ik zelfs al meerdere keren heb gezien. Je hoeft geen fan te zijn van goocheltrucs of Hans Kazan om te genieten van Now You See Me. De film zit namelijk fantastisch in elkaar, bevat ijzersterke acteurs en is werkelijk een plaatje. Ik vraag me af of een tweede film net zo magisch zal zijn als de eerste en dit eerste deel weet te overtreffen, maar ik ben hoe dan ook enorm benieuwd naar Now You See Me 2. P.s. vergeet niet tot na de aftiteling te kijken.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 4927 keer gelezen


Geef een reactie

14 responses to “Filmrecensie | Now You See Me

  1. Hoewel ik niet zo enthousiast ben als jou moet ik wel zeggen dat ik er indertijd van heb genoten. Erg vlotte en charmante film en ik ben ook benieuwd of deel II net zo leuk zal zijn