Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | The Best of Me (2014)

The Best of Me banner

The Best of Me

Titel: The Best of Me
Releasedatum
: 17 oktober 2014
Regisseur: Michael Hoffman
Hoofdrollen: James Marsden, Michelle Monaghan, Luke BraceyLiana Liberato
Gebaseerd op: The Best of Me door Nicholas Sparks
Tagline: You never forget your first love
Genre: Drama | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Seks, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

De schoolgeliefden Dawson en Amanda zien elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend. Het weerzien en de terugkomst naar hun vroegere woonplaats doet de vonk weer overspringen. Twintig jaar blijkt echter een lange tijd en het stel wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen en onthullingen. Vindt ware liefde uiteindelijk toch zijn weg?
Bron: bol.com

Gewonnen!

Via Adorable Books won ik het boek en kaartjes voor de film. Het boek stond sowieso nog op mijn nog-te-lezen lijstje, maar het was er nog niet van gekomen en het is mij helaas niet gelukt om de tijd te vinden om het boek te lezen voordat ik de film keek. Ik nam mijn moeder mee en die had nog wel de tijd gevonden het boek van te voren te lezen, dus voor de vergelijking tussen boek en film kon ik haar mooi gebruiken (en het boek ga ik later sowieso nog lezen!).

The Best of Me verleden

Ge-wel-dig!

Het boek gelezen of niet, de film was in elk geval ge-wel-dig! Van begin tot eind heb ik genoten. Het begin was super romantisch en ondertussen blijf je je afvragen wat er is gebeurd tussen de 2 star-crossed lovers waardoor ze niet meer samen zijn. Op een gegeven moment is er een schokkende, dramatische wending die de sfeer van de film veranderd. Niet ten slechte overigens, want het verhaal is zit ontzettend goed in elkaar en je leeft helemaal met de personages mee. Ook het verleden en het heden wisselen elkaar op een mooie manier af en zorgen ervoor dat je steeds nieuwsgieriger wordt.

Veranderingen

Eigenlijk wil ik niet zoveel over het verhaal kwijt in verband met de lezers die het boek niet hebben gelezen en de film nog moeten zien. Wat ik heb begrepen van mijn moeder is dat best veel is veranderd aan het verhaal. Het idee komt op hetzelfde neer, maar bijvoorbeeld iets dat in de film een belangrijke rol speelt was in het boek een ander incident. Hiermee kom je simpelweg gewoon op een andere manier bij hetzelfde einde. Maar ook is er een moment dat de jonge Dawnson en Amanda naar een huisje gaan, terwijl ze in het boek er nooit zijn geweest totdat ze in het heden zijn. Mijn moeder vertelde mij in elk geval dat het boek beter is dan de film, maar goed, wanneer niet? Als ik het boek van te voren had gelezen had ik mij er denk ik wel aan geërgerd dat ze zoveel hebben veranderd.

The Best of Me heden

Minpuntje

Het enige minpuntje dat ik heb kunnen vinden aan de film is het feit dat ik vond dat de personages in het heden en diezelfde personages in het verleden qua uiterlijk niet zoveel op elkaar lijken. Ze schelen maar 21 jaar dus wat dat betreft hadden ze meer op “zichzelf” kunnen lijken. James Marsden en Luke Bracey vind ik bijvoorbeeld totaal niet op elkaar lijken. Maar omdat de acteurs hun rol zo goed spelen vergeef ik de casting wel. Het meest genoot ik van Luke Bracy en Liana Liberato, die de jonge Dawson en Amanda spelen. Dat korte haar van James Marsden tegenwoordig vind ik overigen helaas wat minder, haha.

Conclusie

The Best of Me is absoluut een film die je gezien moet hebben. Ik heb van begin tot eind intens genoten en leefde echt ontzettend mee. De acteurs spelen hun rol fantastisch en ook ik ben gaan houden van die lieve Tuck (Gerald McRaney). Zoals we gewend zijn van Nicholas Sparks is ook het einde bijzonder (al blijkt die laatste belangrijke gebeurtenis in het boek ook ietsje anders te zijn). De film is naast romantisch ook tragisch dus vergeet niet een zakdoekje klaar te leggen.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 5145 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Recensie | The Best of Me (2014)

  1. Eigenlijk trekt deze film me helemaal niet! Ik ben (niet schoppen) helemaal niet zo gek op Nicolas Sparks. Maar als ik dit zo lees ben ik wel meteen erg nieuwsgierig. Zal ik dan toch maar..