TTT | Top 10 Beste films uit 2014

Geplaatst op 1 januari 2015 door Jessica in Films / 8 Comments

Top Ten Thursday banner

De allereerste Top Ten Thursday van 2015 is een feit! Ook dit jaar organiseert De Lady Library weer een jaar lang elke donderdag de Top Ten Thursday waar vele bloggers aan meedoen. Deze eerste top tien is een Top 10 Beste films uit 2014. We gaan dus nog even terugblikken op vorig jaar. Lees je mee?

1. Divergent – Release: 21 maart 2014

Divergent

Na een grote oorlog is de maatschappij in Chicago opgedeeld in vijf groepen om de vrede te bewaren. Elk jaar kiezen de 16-jarigen bij welke groep ze de rest van hun leven willen horen. Tris breekt met haar ouders door te kiezen voor een andere groep dan waarbinnen ze is opgevoed. Tijdens haar persoonlijkheidstest bleek echter dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Ze moet deze uitslag geheim houden, want er is geen ruimte afwijkend in de nieuwe samenleving. Dat blijkt niet makkelijk in de groep Onverschrokkenheid, waar moed en fysieke kracht de meest gewaardeerde eigenschappen zijn. Bron: Pathé

Mijn mening:
Eerst was ik teleurgesteld nadat ik de film had gezien. Ik was nog bezig in deel 3 van de boekenserie, dus het verhaal zat nog vers in mijn geheugen en ik vond dat ze toch wel erg veel hadden veranderd. Inmiddels kan ik de film goed waarderen. Als je de film minder vergelijkt met het boek is het namelijk een hele goede film!

Bekijk op bol.com

2. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 – Release: 19 november 2014

The Hunger Games Mockingjay part 1 poster

Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow.

De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de Quarter Quell is een ding heel duidelijk geworden: het is oorlog. Bron: Pathé

Mijn mening:
Hier heb ik zo ontzettend lang naar uitgekeken! Ik wilde eigenlijk naar de marathon, maar daar kon ik helaas niet heen. Hoewel velen dit deel slecht vonden, vond ik dit deel eigenlijk juist sterk. Lees mijn recensie van Mockingjay – Part 1 hier.

Reserveer bij bol.com

3. The Best of Me – Release: 16 oktober 2014

The Best of Me

De schoolgeliefden Dawson en Amanda zien elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend. Het weerzien en de terugkomst naar hun vroegere woonplaats doet de vonk weer overspringen. Twintig jaar blijkt echter een lange tijd en het stel wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen en onthullingen. Vindt ware liefde uiteindelijk toch zijn weg?

The Best of Me is gebaseerd op de roman van Nicholas Sparks, die tevens The Notebook, Safe Haven en Dear John schreef. Bron: bol.com

Mijn mening:
Eigenlijk wilde ik het boek eerst lezen, maar dat lukte niet meer voordat hij zou verdwijnen uit de bioscoop. Het is een prachtige film met onverwachte wendingen. Lees mijn recensie van The Best of Me hier.

Reserveer bij bol.com

4. The Fault in Our Stars – Release: 10 juli 2014

The Fault in Our Stars

Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Bron: Pathé

Mijn mening:
Ik had het boek van te voren gelezen en tijdens het lezen dacht ik al bij bepaalde momenten “Als ik dit op bewegende beelden zou zien, zou ik nu keihard lopen huilen.” En dat deed ik ook. The Fault in Our Stars is zeker een aanrader en blijft ontzettend trouw aan het boek. Vergeet niet zakdoekjes klaar te leggen. Lees mijn recensie van The Fault in Our Stars het boek versus de film.

Bekijk op bol.com

5. 22 Jump Street – Release: 5 juni 2014

22 jump street

De agenten Jenko en Schmidt gaan voor hun nieuwe zaak undercover bij een universiteit op zoek naar de nieuwe drugssensatie WHYPHY. Terug in de schoolbanken proberen ze door het opbouwen van vriendschappen dichter bij de dealer te komen. Als blijkt dat de twee agenten hele andere ideeën hebben over hoe ze de zaak het beste op kunnen lossen komt hun vriendschap onder druk te staan. Bron: Pathé

Mijn mening:
21 Jump Street vond ik zó geweldig, dat ik 22 Jump Street niet wilde missen. En ja hoor, ook deel twee is geniaal. Een uitgebreidere recensie volgt binnenkort.

Bekijk op bol.com

6. This is Where I Leave You – Release: 19 september 2014 (VS)

This is Where I Leave You

Wanneer de vader van de joodse familie Altman overlijdt, komen zijn vier ruziënde volwassen kinderen terug naar het ouderlijk huis om volgens zijn laatste wens zeven dagen te rouwen. De vraag is of ze het een week met elkaar kunnen uithouden, samen met hun iets te openhartige moeder en een verzameling aan partners, exen en gemiste liefdes.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige roman van Jonathan Tropper, die zelf het filmscript schreef. De familienaam Foxman in het boek, werd voor de film veranderd in Altman. Bron: Film1

Mijn mening:
Deze film keek ik met mijn schoonfamilie tijdens kerst. Het is een film die mij van te voren al ontzettend trok – zowel het verhaal als de bekende cast. Hoewel het een boekverfilming is heb ik het boek niet gelezen, maar de film is in elk geval erg goed! Een uitgebreide recensie volgt.

Bekijk op bol.com

7. The Giver – Release: 15 augustus 2014 (VS)

The Giver

The Giver zorgt ervoor dat niemand meer negatieve emoties hoeft te voelen. Maar niet iedereen is hier even blij mee. The Receiver verzamelt alle emoties voor een nieuwe gemeenschap. Jonas wordt uitverkoren om naar de verhalen van deze oudere man te luisteren, zodat hij de negatieve emoties kan absorberen.

Het script van The Giver is gebaseerd op het spraakmakende boek uit 1993 van Lois Lowry (1937). Bron: Film1

Mijn mening:
The Giver is één van de eerste films die ik recenseerde op Reviews & Roses. Lees mijn recensie van The Giver hier. De film vond ik erg goed en dus was ik ook erg benieuwd naar het boek waarop het gebaseerd is. Het boek is immers meestal beter dan de film. Het boek ontving ik van mijn vader met kerst, yay!

Bekijk op bol.com

8. Step Up 5: All in – Release: 10 juli 2014

Step Up All In

Streetdancer Sean Asa verlaat Miami om in Hollywood roem en rijkdom te vinden. Daar eenmaal aangekomen wordt hij geconfronteerd met de minimale kans van slagen in de professionele danswereld. Wanneer echter zijn danscrew, die hij heeft opgericht met de mooie maar koppige Andy West, de finales haalt van een baanbrekende reality danswedstrijd in Las Vegas, krijgt hij alsnog de kans zijn dromen waar te maken. Hiervoor moet hij wel zijn verleden achter zich kunnen laten en doen waar hij het meest van houdt namelijk dansen. Bron: Pathé

Mijn mening:
Ik ben gek op dansen en heb ook zeven jaar lang zelf op streetdance gezeten. Graag kijk ik dan ook naar films waarin dansen centraal staat. Hoewel Step Up 5 zeker niet de beste is in de reeks, was ook dit deel weer erg leuk om te bekijken!

Bekijk op bol.com

9. Walk of Shame – Release: 22 mei 2014

The Walk of Shame

De droom van Meghan is om vaste nieuwslezeres te worden bij het TV-station waar ze werkt, maar ze mag geen auditie doen. Haar vriendinnen vinden dat ze van de bank af moet komen om alles te vergeten met een wilde avond stappen. De volgende ochtend wordt ze wakker naast een knappe vreemdeling. Op haar telefoon een bericht van haar baas dat ze alsnog de felbegeerde baan kan krijgen, waarna de telefoon leeg is. Om alles nog erger te maken wordt voor haar ogen haar auto weggesleept, met daarin haar ID en haar geld. Gestrand midden in de stad heeft ze acht uur om bij de studio te komen. Een reis met vele gevaren en obstakels. Bron: Pathé

Mijn mening:
Eigenlijk alle films met Elizabeth Banks zijn goed, zo ook Walk of Shame. Mijn broertje en ik keken ontzettend uit naar deze film. Helaas, veel grappen uit de film heb je al in de trailer kunnen zien, maar desalniettemin is de film hilarisch!

Bekijk op bol.com

10. You’re Not You – Release: 18 december 2014

You're Not You

Het perfecte luxe leventje van Kate stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneselijke spierziekte.

Samen met haar man Evan gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec. Die heeft nul ervaring maar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven. Het onwaarschijnlijke duo, de keurige pianiste en de dolende losbol, vormen ondanks de afkeuring van Evan al snel een perfect team. Kate inspireert Bec iets van haar leven te maken en andersom geeft Bec Kate de stem om de rest van haar leven eindelijk te leiden zoals zij wil.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Michelle Wildgen, in Nederland uitgebracht onder de titel Jij Bent Mij. Bron: Pathé

Mijn mening:
You’re Not You is een hele sterke film, die naar mijn idee een goed beeld geeft van de ziekte ALS. Hilary Swank speelt haar rol subliem. Lees mijn recensie van You’re Not You hier.

Bekijk op bol.com

Wat was jouw favoriete film in 2014?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ook interessant:

Tags: , , , , , , , , , , ,


Geef een reactie

CommentLuv badge

8 responses to “TTT | Top 10 Beste films uit 2014