Categorieën: Food/Drinks / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Lekker en Gezond | Energiegevende smoothie maken

Smoothie en kat

Ik noemde het al in Mijn Maand Maart; ik heb voor het eerst smoothies gemaakt! Zoals jullie al weten zit ik dit jaar in het Storm Chaser team van Storm Publishers en dit team is weer onderverdeeld in bepaalde teams, waaronder het Artikelen Team. Dit betekent dat ik dit jaar in totaal twee artikelen zal opleveren voor stormpublishers.nl.

Ik was aan de beurt voor het april artikel dat in het teken staat van Storms seizoenstips voor de lente. Tijdens een brainstorm met de artikelen groep besloten we dat het lentedrankje een smoothie zou worden. Het liefst een smoothie die energie geeft.

Ik vroeg mijn broertje, die vaak smoothies maakt om een recept en sindsdien maak ik de smoothie elke werkdag voor mijzelf en mijn vriend. Op een zonnige zondag ging ik langs mijn ouderlijk huis, waar mijn broertje dat weekend ook was, en probeerden we samen de smoothie uit. Niet alleen geeft het mij energie, ik krijg ook meteen mijn dagelijkse portie fruit binnen. Gezien ik niet het type ben dat elke dag minstens twee stukken fruit eet is dit dus ideaal! Alle complimenten gaan naar mijn lieve broertje.

Lees ook het complete lente artikel, waar ik ook nog one book that will leave you breathless en one event to (really) attend bespreek!

Ingrediënten smoothie

Ingrediënten

  • 1 kopje sinaasappelsap met vruchtvlees
  • 1 kopje yoghurt
  • 1 kopje (bevroren, blauwe) bessen
  • 1 grote banaan
  • 1 handvol aardbeien
  • Wat ijsblokjes

Benodigdheden

  • Blender

De te volgen stappen zijn vrij eenvoudig. Stop alle ingrediënten in de blender en mix het tot een glad geheel. Voeg ijs toe om het dikker te maken. Heb je geen ijs in huis? Ontdooi de bessen dan niet en stop ze rechtstreeks vanuit de vriezer in de blender.

Deze smoothie is makkelijk te maken, lekker en gezond! Je krijgt een bom aan vitaminen binnen en hebt meteen je dagelijkse dosis fruit gehad. Bananen zijn rijk aan potassium, helpen tegen een ochtendhumeur en stress. De aanwezige natuurlijke suikers zorgen voor een energieboost (zo toont onderzoek dat slechts twee bananen ervoor zouden zorgen dat je genoeg energie hebt om 90 minuten intensief te sporten). Blauwe bessen bevatten antioxidanten en vitaminen. Aardbeien bevatten ook vitamine C en dragen bij aan de inname van foliumzuur.

Serveertip

Het is een recept dat je makkelijk je eigen kunt maken. Gebruik banaan, yoghurt, sinaasappelsap en ijsblokjes als basis en de rest kun je zelf bepalen. Zo kun je in plaats van aardbeien en bessen ook kiezen voor mango, kiwi, of granaatappel! Serveer het in twee grote glazen of vier kleine.

Maak jij wel eens een smoothie?

Deze post is al 1706 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Lekker en Gezond | Energiegevende smoothie maken